Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Gazdaságosabb átváltani tabira?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gazdaságosabb átváltani tabira?

Figyelt kérdés
Párommal havonta 3-4 alkalommal bújunk ágyba. Eddig óvszert használtunk. Érdemes átváltani fogamzásgátló tablettára?
2011. aug. 14. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
34%

váltsál tele-tabira :)

3-4 alkalom nem éri meg gumi sokkal olcsóbb és nem is ba.ssza szét a szervezeted

2011. aug. 14. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

A tabletta nagyobb védelmet nyújt, mint az óvszer. Gyakorlatilag 100%-osat. Azon kívül a mai tablettákra már nem igazak a régről berögzült félelmek sem, hogy tartós káros mellékhatásokkal járnának, vagy hízlalnának (utóbbi persze előfordulhat, de akkor másik fajta tablettát ad az orvos, és megszűnik a gond). Ezen kívül beállítják egyenletesre és elviselhetőbbre a menstruációt, csökkentik a szőrnövekedést és a pattanásosodást.

Azt már meg sem említem, hogy intimebb és élvezetesebb lesz a szex mindkét fél számára.

Szóval igen, megéri átváltani.

2011. aug. 14. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem havi 3-4 alkalom mellett nem. Mindaz, amit az előző válaszoló leírt szép és jó, csak épp az írta rosszul, hogy NINCS menstruáció, mert nincs peteérés sem, csak megvonásos vérzés jelentkezik. Akármilyen kis adag hormon is van manapság a fogamzásgátlókban, akkor is teljesen átszervezi a hormonrendszert. Rengeteg mellékhatása lehet és elősegítheti a mellrák kialakulását. Egyébként májproblémákat és trombózist is okozhat, de rendes kivizsgálás esetén ezek a kockázatok minimálisak. Ezen kívül több olyan ismerősöm is van, akinek a szedés abbahagyása után hónapokig nem jött meg a menzesze, volt olyan is, akinek gyógyszerekkel kellett "beindítani" az újbóli peteérést.

Ezek mellett pedig 3 havi adag kb 6000 Ft-ba kerül. Ez egy hónapra 2000 Ft. Havi 3-4 óvszer közel se kerül ennyibe...

Én ilyen rendszerességű szexuális élet mellett biztosan nem váltanám ki a gyógyszert, egyrészt anyagilag nem éri meg, másrészt a kockázatot sem.

Egyébként én már 3 éve szedek fogamzásgátlót, mióta szexuális életet élünk a barátommal, mi heti 2-3szor szeretkezünk, de van, hogy minden nap (ha van rá lehetőségünk...). Persze tökéletesen tisztában vagyok a gyógyszer hatásmechanizmusával és saját döntésem volt, hogy vállalom az esetleges mellékhatásokat és következményeket. De ha csak havi 3-4 szeretkezésre kerülne sor, akkor biztos nem szedném.

20/L

2011. aug. 14. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen gyakran jársz az egészség kategóriában, de ott nagyon sok olyan kérdést tesznek fel, melyek a tabletta kellemetlen és sokszor nehezen kezelhető mellékhatásairól szólnak. Havi 3-4 alkalomért tényleg nem érdemes, sem egészségügyileg, sem gazdaságilag. Mivelhogy erről szólt a kérdésed. Egy doboz tabletta ára, ami 3 hónapra szól, 6-7 ezer forint körül mozog, egy óvszer csomag viszont 5-700 forint. Szerintem nem éri meg.
2011. aug. 14. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Ráadásul a tabletta a nemi betegségektől sem óv. (Utolsó válaszoló)
2011. aug. 14. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem éri meg. Én 6 éve szedek tablettát, idén januárban hagytam abba, mert babát szerettünk volna. Nem jött meg, úgy kellett beindítani, iszonyatos görcsökkel járt. Másrészt, amikor szedtem nem tudtam eléggé benedvesedni szex-nél. Elmentem orvoshoz, és közölte a gyógyszer miatt van. De nálatok, ha ilyen rendszerességgel bújtok ágyba, mindenféleképp jobb az óvszer. Sokkal olcsóbbra jön ki. Az igaz, hogy jobb élvezet óvszer nélkül, de ha lesz egy olyan kapcsolatod, ahol heti 3-4 alkalom lesz, ráérsz akkor váltani.
2011. aug. 14. 17:48
 7/7 anonim ***** válasza:

A tablettáról sokat lehetne vitázni. Én személy szerint nem vagyok tabletta párti, engem a mellékhatások, amiket a környezetemben látok sokkal jobban elrisztanak, mint amennyire a tabi előnyei vonazanak.

Szerintem 3-4 alkalom miatt sem anyagilag, sem pedig egészségügyileg nem érdemes tablettát szedni.

2011. aug. 14. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!