Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan működik a nőnél a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan működik a nőnél a teherbe esés, bármikor megtörténhet?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok, már van barátnőm, és tervezzük, hogy lefekszünk egymással. Viszont én nem tudom, hogy hogyan működik a teherbeesés. Mármint, hogy ha nem védekezünk akkor a bnőm bármikor teherbe eshet, vagy vannak bizonyos szakaszai a hónapban amikor nem. Van ennek köze a menstruációjához? Jah és mikor jön meg neki, és meddig tart?
2009. ápr. 7. 07:56
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Spermabankodat es az elovaladekot ne enged bele s vedekkezzetek
2009. ápr. 7. 07:56
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Tüszőreped, petesejt elindul a méhbe, várakozik, általában ez van a ciklus közepén, ezt nevezik peteérésnek, ekkor termékeny a nő. Ez 3-4-5 nap/ ciklus. De bármikor előfordulhat spontán peteérés, akár egy nagy orgazmustól is megrepedhet a tüsző, így ha nem védekeztek meg van a baba. Igen van köze a menstruációhoz, ha nincs peteérése nem menstruál, magyarul, ha menstruáció jelzi, hogy ő már termékeny nő. Azt hogy mikor jön meg neki és meddig tart azt tőle kérdezd. A peteérést a menstruáció első napjától számított 12-14. napon következik be, tehát 10-16. napon termékeny, előtte utána nem, DE ez egyénenként változik, és ott a spontán tüszőrepdés.

Ez a számolgatós védekezés a naptár módszer, nagyon nem megbízható, azt mondanám neked, hogy jó ha ezt tudod, párom 30 éves és még mindíg nem tudja, de használjatok óvszer, kúpot vagy tablettát.

2009. ápr. 7. 08:47
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Üdv,

Mikor eshet teherbe egy nő: ha már elkezdet menstruálni, onnantól bármikor. (én olyankor lettem terhes, amikor elméletben csak 1-2% az esélye:))

A nőknek a ciklusa úgy néz ki, hogy vérzik(4-7nap), utána egy héttel megérik a petesejt, az él max egy napot, közben levándorol a méh felé (ilyenkor termékeny a nő) aztán egy nap után elhal, felszívódik, és 14 nappal később megint vérzés. Ez a tankönyv és a 28napos ciklus mintája.

Szóval, ha a barátnődnek rendszeres, és "rendes" a ciklusa akkor a vérzés utáni 12-13-14-15-16 napokat ajánlott nagyon védve élvezni(inkább csak simizni egymást és nem a lényegre térni), a többin elég csak védve(gumi, gyógyszer, ha szed a lány, de semmiképp sem a megszakítás, és társai)

Ugyanis ahhoz, hogy a ciklus terhességgel záródjon, kell a férfi spermája is, amit a hüvelyben enged el a férfi, aktus közben. (persze, láttunk már olyant, hogy éppen a szeméremtestről becsorgott egy cseppnyi és terhes lett a csaj, meg hasonlók, de ezek elég ritkák. És az előváladék is tartalmazhat annyi spermiumot, amitől megtermékenyül a petesejt.

Ami a kérdésed egy másik része: mikor jön meg neki. Jó kérdés. Neki kell tudnia. Ha nem érzitek cikinek, nem is az, akkor beszéljétek meg, hogy mikor volt neki utoljára, és számoljátok ki, hogy sacc mikor fog megint, és megint, mint írtam ez mindig rendszeres havi dolog.

2009. ápr. 7. 08:51
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, főleg a 2. és 3. volt nagyon hasznos, az elsővel azért már tisztában voltam:). Így most már nagyjából értem, elég cikinek tartottam vki ismerőstől megkérdezni, de sztem nem rosz ha a fiú is tudja, hogyan van ez pontosan!
2009. ápr. 7. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 7. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Hát szerintem ha egy fiú és egy lány jár, akkor magától értetődő, hogy a fiú tudja, hogy a lánynak mikor van meg. az én barátom is tisztában van vele, sőt felvilágosítottam mindenről, amit az előző barátnői "szégyelltek" előtte.

Nagyon helyes, hogy érdekelnek ezek a dolgok! Bárcsak minden férfi / fiú ilyen lenne!

2009. ápr. 7. 11:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

1. BÁRMIKOR teherbe lehet esni, hiába hantáznak, hogy nem, csak azon a 4-5 kritikus napon a ciklus közepén. Mivel gyanítom, hogy a barátnőd is nagyon gyerek még, pont ezért kiszámíthatatlan, mikor van peteérése, szóval erre NE alapozz! Ha van eszed, minden napot termékenynek tekintesz és elfelejted a naptár módszert és a megszakítást!

2. Védekezni MINDIG kell! Ha a terhességet el akarod kerülni akkor pharmatex megszakítással kombinálva(!!!), vagy gumi+ megszakítás (a megszakítás elhagyható, de ha a gumi szakad vagy lecsúszik, akkor már kész is a baj és lehet menni a 72 órás tabiért), vagy tabi.

3. Hogy mikor jön meg, meddig tart, azt csak a barátnőd tudja. Nem árt tisztában lenned vele, hogy a tévhittel ellentétben mensi alatt is TEHERBE LEHET ESNI!

4. Azt sem árt tudnod, hogy a gumi és a pharmatex nem alkalmazható minden körülmények között. Pl. vízben

Végezetül, mivel nagyon úgy tűnik, fogalmatok sincs a teherbe esés mikéntjéről, nagyon nem kéne még szexelnetek! Mivel így születnek a kisbabák és lesznek az abortuszok is...

Egy kis olvasnivaló:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. ápr. 7. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!