Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Vannak ma még káros hatásai a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak ma még káros hatásai a fogamzásgátló tablettának?

Figyelt kérdés

Pl. a később születendő gyerekre nézve, a lányra nézve, a lány nemi vágyára nézve...

Sokan mondják: a maiaknak már nincs. Én fiú vagyok, ezért közvetlen élményem nincs. De valahogy nehéz elhinni, hogy a mai tabletták tök ártalmatlanok. Írnátok tapasztalatokat? Az ilyesmi mindig hasznos.

2011. júl. 6. 10:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Christine-nel addig értettem egyet, amíg kikérte magának hogy lebutázzák a maga-fajtát. Azt is megértem, hogy neki őrült tortúra volt a menstruáció, kellett a tabletta - velem is, ugyanez történt. A továbbiakban viszont - maximálisan - azzal értettem egyet, aki vele vitatkozott (bocs, nekem nem tudom, jól van-e beállítva a böngészőm, de nála nem jelent meg semmilyen név).

Aki azt hiszi, hogy minden ember, aki orvosként keresi a kenyerét, becsületes és csak a betegek boldogulását tartja szem előtt, egyszerűen: téved. Igenis vannak kivételek, a nőgyógyászat terén pedig különösen. Vannak, akik egyszerűen buták és kettessel (éppenhogy) elvégezték az egyetemet, vagy akikből egyszerűen hiányzik az empátia (hadd ne mondjam: szimplán kegyetlenek). Ide sorolnám pl. azokat, akik nem adnak fájdalomcsillapítást szülés közben, mondván: a fájdalom természetes, ne hisztizzen már, anyuka! (Egyébként ugyanezt kapta az a 32 éves, frissen szült nő is, akinek kigúnyolták a panaszait, a szörnyű fejfájását, mondván: hisztizzen csak, de ha nem hagyja abba, szállítják az idegosztályra. Aztán egyszercsak összecsuklott, agyvérzés. Halott. Tény. Részleteket olvashattuk pár napja a hírekben.) Aztán... na, lányok, ne beszéljünk már itt össze-vissza, hogy ellenőrzik a vérképünket meg hogy anélkül nem is írják fel... :) Nekem is volt, aki felírta, volt aki nem - vérvétel nélkül. 3 havonta viszont nem mindenki megy nőgyógyászhoz az újabb kört felíratni - marad a körzeti doki. Na, az aztán nem foglalkozik túl mélyrehatóan a témával. (De volt olyan nőgyógyász is, akinél én követeltem az előzetes vérvizsgálatot. Gúnyosan mosolygott, aztán közölte, hogy semmin nem változtat...) Nekem pl. tényleg szerencsém volt, mert más okból, de folyamatosan vérvizsgálatra jártam.

Aztán... ott van mondjuk az ultrahang. Melyikünk az, amelyikünknél kifogástalanul, minden alkalommal elvégezték ezt a vizsgálatot? Nekem pl. még akkor sem, mikor kifejezetten kértem - mondván drága és indokolatlan! Aztán rákérdeztem, enélkül honnan tudja biztosan, hogy van-e ciszta pl. a petefészkeimen? Válasz: nincs ott semmi, most csinálta meg a rákszűrést meg áttapogatást, semmi nem volt. Jah. Érdekes, külföldön véletlenül megbetegedtem, nőgyógyászhoz kellett mennem, a vizsgálatok után azonnal figyelmeztettek hogy az ultrahang mutatja: tele vagyok pici cisztákkal, azokat folyamatosan ellenőriztessem! Mit mondjak? Egyszer sem voltak hajlandóak azóta elvégezni nekem itthon a vizsgálatot! De nem is érdemes folytatni... Maximum talán azzal, hogy manapság, amikor gyógyszerügynökök járják az országot és áldásos látogatásuk után "csodálatosképp" sok dokinál megszaporodnak azok a receptek, amelyeken az ő gyógyszereiknek a neve található - pedig talán egy másik és/vagy olcsóbb márka talán megfelelő vagy elég lenne a páciensnek - nos bocs, de nem az "érdek nélküli gyógyítás" kifejezés jut először az eszembe...

Ha pedig valaki azt mondja, a hormontartalmú készítményeknek mellékhatásuk nincs, vagy kevés van, plusz úgyis észrevennék, ha valami adódna, meg hogy szinte 100 %-os védettséget adnak, meg a tájékoztatójukban olvasható dolgok egyenrangúak a szentírással...: nos, maradjunk annyiban, hogy nem értek velük egyet.

Végezetül pedig annyit, hogy én is tudok receptek dobozából tájékoztatókat előhúzni meg olvasgatni, plusz nőtársak tapasztalatait is meghallgatom, orvosi cikkeket is böngészgetek alkalmanként - mégis, annak a munkáját tisztelem/becsülöm leginkább, aki ezekkel a vegyi anyagokkal nap mint nap foglalkozik, vizsgálja a hatásukat és ha egyszer azt mondja: emberek, vigyázzatok, mert ráfaraghattok! - akkor legalábbis odafigyelek rá. És nem feltételezem, hogy én, akinek lövése sincs ehhez a témakörhöz, majd megmondom neki a tutit. De azoknak a véleményére is adok, akik nap mint nap rákos vagy egyéb betegek holttesteit boncolgatják, aztán felnyitva a testeket, szembesülnek a rengeteg, burjánzó daganattal, eltorzult belső szervekkel, amik betegségeit - ők - egyértelműen kapcsolatba tudják hozni az előidéző anyagokkal.

Én hiszek nekik. Ha pedig valaki el sem tudja képzelni, hogy olyan orvos is van, aki óvatosságra int a tablettákkal kapcsolatban, nyugodtan beszéljen Hamvas Ferenc doktor úrral. Ha valaki, hát ő igazán lelkiismeretes ember - azért vállalta a saját praxisa mellett az online tanácsadást is, mert megérti a nőket, akiknek hosszú hetek múlva adnak csak időpontot, de egy gyors segítség addig - legalábbis - jól esne nekik és nem rest gyorsan válaszolni, tanácsot adni a kétségbeesett rászorulóknak - természetesen akkor, ha ez lehetséges. Ha pedig úgy látja, akkor villámgyorsan elzavarja a beteget az orvoshoz - akár van időpont, akár nincs. Mert a betegség nem vár.

És még egy utolsó gondolat a kérdezőnek... tetszett, hogy a hormonális fogamzásgátlók által a jövendő gyerekre, és a lányokra/nőkre gyakorolt hatásáról érdeklődött - holott ő is biztosan sok, "megnyugtató" orvosi véleményt olvasott már ebben a témában. És mégis... a józan ész valahogy mást diktált neki. Pedig a pasik nem sokat agyalnak ezen - hiszen a lényeg, hogy a tablettákra hivatkozva "szabad a vásár" és minden kényelmetlenség megúszható. Ha baj van (fertőzés, daganat, nemi vágy csökkenése, súlyingadozás, szívproblémák, ödéma, esetleges meddőség, vérnyomás-ingadozás, bőrelváltozások, fényérzékenység, rák, stb. stb. stb.), az nem az ő gondjuk, nem nekik kell orvostól-orvoshoz járni, kezeltetni magukat és számolni a hosszú távú következményekkel.

Életemben egyetlen férfival találkoztam, aki határozottan kijelentette, hogy nem akarja hogy a párja/később felesége fogamzásgátlót szedjen, mondván: akár veszélyes, akár nem, ő jobban szereti a lányt annál, hogy bármiféle kockázatnak is kitegye... átvette a fogamzásgátlás "maceráját". Most, 3 gyermekük után nem tudom, hogy védekeznek, de anno tuti ezt csinálták.

Mindenkinek szép jóéjszakát!

2011. júl. 7. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!