Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a menstruációm 14. ,15. vagy 16. napján (nem tudom pontosan, mert kissé rendszertelen a menszeszem) feküdtem le a barátommal de kiszakadt az óvszer és a barátom belém élvezett elképzelhető, hogy teherbe estem? Késik a menszeszem.
Rá van írva, a gumi dobozára vagy a papírjára, hogy NEM nyújt 100%-os védelmet. Aki használja, annak ennek tudatában kell. Aki meg el se olvassa, az ne panaszkodjon, ott volt, elolvashatta volna.
De egyébként nem létezik 100%-os védelem szex esetén, még a sterilizáció sem az. Aki szexxel, annak tudatában kell lennie, hogy lehet belőle gyerek, még ha nagyon kicsi is rá az esély.
De egyébként mivel rá van írva a dobozra, hogy nem 100%-os a védelem, így nem lehet őket beperelni. Ha nem tetszik, ne vedd meg. Ha semmiképp se akarsz terhességet, akkor ne élj nemi életet, ennyi.
Lehet lepontozni, de aki nemi életet él, annak el kell fogadnia, hogy van 0.5 vagy 2% vagy a védekezésétől függően akárhány % esélye, hogy nem működik az adott fogamzásgátló stb módszer.
én nagyon régóta nem használok óvszert, tablettát szedtem, mióta férjnél vagyok, azt sem, mert szeretnénk babát. de a fogamzásgátlónál hallottam már olyanról, hogy valaki pert nyert a gyártó ellen. ugyanezt óvszerről nem mondhatom el.
egyébként most biztos hülyének fogtok nézni, de én dokumentáltam, ahogy minden nap, azonos időben beveszem a tablettát. gondoltam, ha mégis teherbe esnék, legalább nyerek a kölöknek egy kis pénzmagot :D dokim azt mondta, nem hülyeség, tárgyalási alap, és a legtöbb gyártó inkább fizetne, hogy elkerülje a botrányt :)
szerintem a saját nőgyógyászodhoz járj, ha eddig nem volt, most legyen. nekem volt spontán vetélésem, abortuszosokkal voltam 1 szobában. az én dokim betegei is voltak köztük, ő nem engedte szerintem, hogy a nővérek vagy más orvosok lekezelően beszéljenek a betegeivel, mert velük a legbunkóbb nővér is tisztelettudóan és kedvesen viselkedett. érdeklődj körbe, nem minden orvos drága, és később is jó, ha van kihez fordulnod (pl. majd ha szeretnél babát).
kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!