Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha a menstruációm 14. ,15....

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a menstruációm 14. ,15. vagy 16. napján (nem tudom pontosan, mert kissé rendszertelen a menszeszem) feküdtem le a barátommal de kiszakadt az óvszer és a barátom belém élvezett elképzelhető, hogy teherbe estem? Késik a menszeszem.

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 12:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Korábban is leírtam, hogy az esemény utáni se 100%-os. 24 órán belüli bevétel is "csak" 95%-os, úgyhogy légyszíves hagyjátok abba azt a: ha bevetted az esemény utánit, akkor NEM lehetsz terhes dolgot

sajnos az esemény utáni se 100%, és azzal, hogy azt mondogatjátok szegény kérdezőnek, hogy nem lehet terhes, tuti nem segítetek, mert sajnos lehet, és valószínűleg az. Én is kívánom neki, hogy legyen szerencséje, és ne legyen az, de már több terhességi teszt is pozítivat mutatott neki. Max esetleg az lehet, hogy a csíknak való helyet valahogy halvány csíknak nézi/gondolja a kérdező, és azt hiszi, hogy pozitívat mutat amikor negatívat. De ha van patikus ismerős, akkor gondolom tőle megkérdezte már, és ha pozitív akkor pozitív, hiába volt eseményutáni.

Sajnos aki szexuális életet él, az teherbe is eshet, bárhogyan is védekezik, ezzel számolnia kell. Nincs 100%-os védekezés, bármi is van a köztudatban.

Amit még esetleg a tesztekkel lehetne csinálni, hogyha eddig a kérdező nem tette, többfélét megpróbálni, hátha másik félén máshogy mutatja, és egyértelműbb a kérdezőnek. De lehet, hogy eddig is már másfajtákat próbált meg.

De ezen kívül nincs értelme a tesztelésnek a nőgyógyászig, mert addig amíg nem megy el, úgyse derül ki biztosra. Ezek a tesztek se biztosak, de a pozítivat nagyon kis arányban ronthatják el a mechanikájuk miatt amit leírtam. A negatív nem helyessége a sokkal valószínűbb.

2011. máj. 31. 14:13
 22/36 anonim ***** válasza:
14:13 vagyok, és bocsi, most néztem csak meg a képet, és láttam, hogy különféléket csináltál kérdező
2011. máj. 31. 14:14
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, rákerestem neked google-n a témára, és szerintem ezeket hasznosnak alálod majd:

3. Milyen típusú tesztek léteznek?

A legtöbb teszt csíkokkal jelzi az eredményt. Az 1 csík azt jelenti, hogy működik a teszt, ha ez nem jelenik meg, akkor selejtes a teszt, amit vettél. A második csík általában nem azonnal, hanem nagyon lassan jelenik meg (hogy az idegeidet borzolja :o )). Ha a mintavétel után max. 5 percen belül 2 csík jelenik meg, az azt jelenti, hogy babát vársz.

4. Mi a helyzet, ha a második csík csak 10 perc múlva jelenik meg?

Nagy valószínűséggel akkor is babát vársz, de azért érdemes egy másik tesztet is elvégezni.

5. Mi van akkor, ha megjelenik a második csík, csak nagyon halvány?

Téves álpozitív eredmény nincsen, akkor is babát vársz, ha a második csík csak halványan látszik.)

A halvány terhességi tesztcsík okai

* Túl korai tesztelés – Ha túl korán végzi el a tesztet, a hCG szint még alacsony, és csak egy halvány tesztcsíkra elegendő. A terhesség első heteiben a hCG szintj két-háromnaponta duplázódik, így pár nap is sokat jelent a teszt elvégzése szempontjából. Biztos eredményt egy héttel a várt menstruáció elmaradása után, vagy a reggeli első vizeletből kaphat.

* Alacsony tesztérzékenység – Egyes terhességi tesztcsíkok kevésbé érzékenyek a hCG kimutatására.

* Higított vizelet – A gyakori vizelés és folyadékfogyasztás hígítja a vizeletet. A terhességi tesztcsíkhoz a reggeli első vizelet ajánlott, mert annak hCG tartalma a legkoncentráltabb.

* Kémiai terhesség – Ilyenkor a teszt először pozitív, majd negatívak követik. Ez azt jelenti, hogy a beágyazódás megtörtént, rövid ideig hCG is termelődött, majd a terhesség elhalt, még mielőtt bármilyen tünet jelentkezne. Ezt a csak a kissé később, és erősebben jelentkező menstruáció jelzi.

* Párolgási csík – Mindig a használati útmutatóban megadott reakcióidőn belül (általában 5 perc) olvassa le az eredményt! A vizelet kiszáradásával a vizsgált területen párolgási csík alakulhat ki, ami esetleg összetéveszthető a halvány pozitív eredménnyel.

* A teszt nem pontos alkalmazása – Ha nem megfelelő mennyiségű vizeletet használt a teszthez (túl sokat vagy túl keveset), esetleg a tesztcsík rossz oldalát alkalmazta, előfordulhat, hogy csak halvány csíkot lát a tesztablakban.

* Lejárt vagy rosszul tárolt tesztcsík alkalmazása – Ilyen esetben a teszt nem biztos, hogy megfelelően működik, ami eredményezhet halvány tesztcsíkot.

* A hCG tartalmú gyógyszerek alkalmazása okozhat halvány vagy álpozitív eredményt.

2011. máj. 31. 14:39
 24/36 A kérdező kommentje:
Köszii, én is sajnos úgy gondolom, hogy terhes vagyok, de jövő hétfőn kiderül ténylegesen is, előbb meg nem is lett volna érdemes mennem, mert korai terhességet nem biztos, hogy tapintással a doki meg tud állapítani, max elküld majd vizsgálatokra.
2011. máj. 31. 15:28
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez bizony pozitív.

Ne hibáztasd magad, hisz mindent megtettél ellene, és nem tehetsz róla, hogy így alakult.

Hallottam már ilyenről, ő pont az én orvosomhoz járt, ő nem merte megtartani a babát.

Kívánok Neked nagyon sok erőt, sikeres érettségit, és ha írod az eseményeket, figyelemmel kísérem majd.

Még megszakadhat spontán is a terhesség, sok ilyet hallani.

A családod melletted áll?

2011. máj. 31. 21:51
 26/36 A kérdező kommentje:
Anyukámnak mondtam csak el és nem szeretnénk, ha apa is megtudná, mert ő jóval konzervatívabb, meg másként reagálna lévén, hogy ő férfi és apa is egyben:D A barátaim és a párom támogatása is sokat jelent, de szeretnék minél kevesebb ismerőst bevonni a dologba, tényleg csak azokat, akikre úgy érzem szükségem van. Most elég lassúnak tűnik ez a folyamat, mert jövő héten megyek még csak orvoshoz, de így is még csak a kezdeti szakaszban lehetek, tehát nem érdemes nagyon előbb menni, meg most a héten szóbelim meg alkalmassági vizsgám is van, úgy, hogy amúgy se tudnék előbb menni. Majd jelentkezem.
2011. jún. 1. 12:11
 27/36 A kérdező kommentje:
Nos, már az ultrahang is kimutatta, hogy hathetes terhes vagyok. Jártam a családvédelmiseknél, gy a műtét legkorábban a 27-i héten fog megtörténni, mivel előtte héten szóbelim lesz.
2011. jún. 14. 16:34
 28/36 napietus ***** válasza:
0%
hát, sok erőt kívánok, és remélem tanultál az esetből. legközelebb megfelelő méretű, jó minőségű óvszert választani, és ha már megtörtént a baj, akkor esemény utánit bevenni, így elkerülheted az ilyen helyzeteket.
2011. jún. 14. 16:37
 29/36 anonim ***** válasza:

Kitartást kívánok, és a lehető legkevesebb "töréssel" éld túl ezt :(

Próbálj a szóbelire készülni..

Utolsónak: Láttam már olyan 2 gyerekes anyukát, akinek szintén szakadt a gumi, vett be 72 órásit, és mégis pozitív lett a teszt :(

2011. jún. 14. 17:03
 30/36 anonim válasza:
Kitartás!!!
2011. jún. 15. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!