Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek mennyire esélyes,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire esélyes, hogy terhes vagyok? :S

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szedek már jó ideje, rendesen szedtem mindig, de a múlt héten pont a szünet után(csütörtökön) nem vettem be. Így Pénteken vettem be kettőt. Kedden voltam együtt a barátommal, nem védekeztünk és belém is ment el.

Elolvastam a tájékoztatót, és azt írta, hogy az első héten kell valamilyen másik védekezési módszert is alkalmazni..

Szerintetek?

2011. máj. 26. 00:15
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

23:27

A hormon készítmények eltérő módon hatnak, így van olyan ami magát a tüszőrepedést nem akadályozza meg, hanem a beágyazodást, illetve a méhnyak nyálkájának az összetételét megváltoztatva, zárt részt hoz létre. Illetve van olyan is ami magát az érést/tüsző repedést állítja le.

Így el kell ismernem hogy valóban nem biztos hogy van tüszőrepedése az illetőnek, így el kell ismernem pontatlan voltam. Ellenben az is előfordulhat, hogy hőmérséklet változás van, de ovulatio (=tüszőrepedés) nincs. Ellenben, úgy látom, hogy e témában jártas Ön, így lehet hogy jobban tudja hogy mostanában milyen tablettákat alkalmaznak. Én továbbra is azt mondanám, hogy mérje a hőmérsékletet, baj nem lehet belőle, illetve ha az orvosának megmondja hogy változott/nem változott a hőmérséklete abból legfeljebb annyi baja származott, hogy hiába méregette a hőmérsékletét.

Ui.:Egy statisztika alapján 0,5 % (terhesség/év/100fő) a laboratóriumi esélye annak hogy a fogamzásgátló véd, míg gyakorlatban ez 2,5 %-ra nő, mert egyéb befolyásolótényező, és rendszertelen használata.( Természetesen ezzel nem a 0,3 és 0,5 közötti különbségre akartam mutatni, hanem az hogy ötszörösére növeli az esélyét ha nem jól szedi az illető a tabletát )

2011. máj. 29. 11:27
 22/23 anonim ***** válasza:

A beágyazódást nem a spirál akadályozza meg? A fogamzásgátlótól nincs peteérése és elég kicsi akkor is az esélye, hogy terhes legyen.

A kimaradt gyógyszert 8 órán belül kell csak pótolni, ha túllépted azt az időt, akkor már nem szabad bevenni.

Ha jó ideje szeded a gyógyszert nagyon nagyon kicsi esélye van annak, hogy terhes legyél, szerintem ne kezdj pánikolni, mindenesetre az orvosodat felhívhatod.

2011. máj. 29. 12:16
 23/23 anonim válasza:
nyugi valósznüleg nemvagy az,nekünk is volt már ilyen, és felhvtuk a nőgyógyszt is és mta h nyugodjunk meg semmi baj,persze lehet,de nem valósznű....
2011. máj. 29. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!