Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek mennyire esélyes,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire esélyes, hogy terhes vagyok? :S

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szedek már jó ideje, rendesen szedtem mindig, de a múlt héten pont a szünet után(csütörtökön) nem vettem be. Így Pénteken vettem be kettőt. Kedden voltam együtt a barátommal, nem védekeztünk és belém is ment el.

Elolvastam a tájékoztatót, és azt írta, hogy az első héten kell valamilyen másik védekezési módszert is alkalmazni..

Szerintetek?

2011. máj. 26. 00:15
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
Én is hasonló szituban vagyok. nagyon félek hogy terhes lettem. A 8. szemet vettem be (pénteken este), de 5 óra mulva hánytam, és nem biztos hogy felszivodott rendesen. Vasárnap reggel szeretkeztünk, és belém ment. Felelőtlen voltam, de most már mindegy. Reménykedem hogy nem lett baj, elvégre nem olyan könnyű teherbe esni. Nem? Sztem te sem lettél terhes.
2011. máj. 26. 20:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy milyen könnyű teherbe esni az teljesen egyénfüggő utolsó! Lehet te és a párod nagyon termékenyek vagytok, és így neked könnyű, de lehet, hogy nem. Ezt nem tudhatod.

Amúgy tudtommal 5 óra bőven elég a felszívódáshoz.

2011. máj. 26. 21:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem 6,875%
2011. máj. 27. 05:59
 14/23 anonim ***** válasza:
... de lehet, hogy tévedek.
2011. máj. 27. 05:59
 15/23 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van annak aki azt írta, hogy egyénfüggő, hogy terhes lehetsz-e. Nem mindenki esik teherbe akkor sem ha nem védekezik, de van olyan aki pedig rögtön.

Én többször felejtettem már bevenni és sosem lettem terhes. Nem hiszem, hogy a szerencsének köszönhetem, inkább annak, hogy valószínűleg nehézkes lenne nálam a teherbeesés.

2011. máj. 28. 14:59
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel a nőgyógyászodat, és kérdezd meg tőle telefonon.Abból baj nem lehet,és ő hasznosabb tanácsot fog adni, mint itt néhány válaszadó.
2011. máj. 28. 15:26
 17/23 anonim ***** válasza:
Hát a legtutibb, ha elmész az orvoshoz.
2011. máj. 28. 15:37
 18/23 anonim ***** válasza:
Jó ideje szedi a fog.gátlót,tehát már túl van az első levélen.Tehát nagyon nagyon pici az esély a terhességre....
2011. máj. 28. 17:26
 19/23 anonim válasza:
100%

Mivel azt írtad, hogy régen használsz fogamzás gátlót így már kialakult egy védelem, és alapvetően hogy egyszer kimaradt nem jelent "olyan" nagy problémát. Ellenben HIBA volt bevenni másnap 2 tabletát. Az veszélyes is tud lenni. Azt is elárulnám, hogy ha most kezdted volna el a védekezést, és pl még nem hatna a gyógyszer, akkor is relatíve kicsi az esélye, hogy teherbe estél, mivel a tüszőrepedéskor lehet teherbe esni. A spermium 24 -72 óra amíg életben tud maradni. (Nemző képessége még kevesebb idő) Tekintve hogy a ciklus közepén szokott a repedés bekövetkezni (Ami 28 napos tankönyvi ciklus esetén 14), így tekintve hogy a közösülés 7. nap történt az -elmesélésed alapján-, így nem eshettél teherbe.

DE! Az izgalom, stressz miatt a ciklus lerövidülhet, még tabletta mellett is. Tehát NE STRESSZELD magad. Ha elmész a nőgyógyűszodhoz egyrészt megnyugtathat illetve elmondhatja hogy mik a következményei hogy ha nem szeded rendesen a tabletát. Ezt jó ha tudod. Csak ő tudja milyen tabletát szedsz.

Második lépés: Reggelente mérd meg a hőmérsékleted, és jegyezd fel. Általában a tüszőrepedéskor 0.5 C kal megemelkedik az átlag testhőmérsékleted. Legjobban az ébredés utáni állapotban lehet ezt észre venni. Ezt is megmondhatod a nőgyógyásznak, illetve tudsz számolni vele.

Harmadik lépés: Ezzek statisztikai adatok. Churchill mondta: Abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam meg.

Tehát ezeket jó ha tudod, de ne apellálj rá, mert a sokszor történik ilyen akkor egyszer csak összejön a dolog, illetve amit korábban is mondtak már, hogy mindez egyén függő. ( Ezt elvileg majd láthatod hogy nem 28 nap a ciklusod, hanem több/kevesebb néhány nappal)

2011. máj. 28. 20:03
 20/23 anonim ***** válasza:

20:03

A kérdező fogamzásgátlót szed, nincs igazi ciklusa. Hiába hőmérőzik, a fogamzásgátló tabi egyik lényege, hogy megakadályozza a peteérést, tüszőrepedést, és egy mű ciklust állít be. Ha véletlen mégis lenne, akkor még ott van az is, hogy a méh nyálkahártyáját elvékonyította, így a beágyazódás nehezebb. Plusz elvileg átjárhatatlanná teszi a méhnyaki részt a spermák számára. Szal így kapásből van 2 mentőöv ha bekövetkezne egy ovuláció, de normál esetben NINCS. Így nincs mit hőmérőznie.

Nah mármost ha ebbe a mesterségesen bekalibrált rendszerbe azzal bekavar, hogy nem jól szedi, akkor szinte bármikor lehet egy tüszőrepedése.

Ettől függetlenül, igen, kicsi az esélye, hogy terhes legyen, de mindenképpen jóval nagyobb, mint amikor rendesen beszedi. Nem hülyéskedésből írták a tájékoztatóba, hogy ilyen esetén egy hétif legalább kell kiegészítő védekezés.

Egyébként rendes, odafigyelve szedés (beleértve hogy hányásra, hasmenésre is figyel az illető) mellett is van a tabinak egy 0.3%-os esélye, hogy nem akadályozza meg a terhességet. Ezt az esélyt elenyészőnek szokták mondani, de ha nem szeded rendeltetésszerűen, akkor tényleg megugrik.

2011. máj. 28. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!