Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló szülői engedély nélkül?
Sziasztok!15 éves vagyok és szeretnék fogamzásgátlót szedni.Az egyik barátnőmmel mennék el feliratni,csak az lenne a kérdésem,hogy kell hozzá szülői engedély?
Köszi előre is
18 éves kor alatt sokan nem írják föl, még akkor se ha anyuka könyörög térden állva.
A neten ezt gugliztam most ki:
"16 éves kor alatt a fogamzásgátló tabletták használata általában tilos, kivéve azt az esetet, ha valaki előzetesen már terhes volt. 18 éves kor alatt az orvosok csak kivételes esetben rendelik, mert a női hormonális rendszer még nem teljesen kifejlett, és éppen ezért egészségügyi okokból a tabletta szedése nem kívánatos. Amióta rendelkezünk csekély hormontartalmú tablettákkal, az orvosok bár nem szívesen, de rendelnek ilyen fogamzásgátló tablettát a korán nemi életet kezdő lányoknak."
"Ezt nem értem, 14 év a legális korhatár, miért nem írhat fel legálisan?"
Nem arról van szó, hogy legálisan nem írhat fel, hanem hogy a SZÜLŐ ENGEDÉLYE NÉLKÜL.
Mivel 18 év alatti kiskorúról van szó, a szülőnek joga és kötelessége, hogy tudjon az összes orvosi kezelésről, beavatkozásról és a szedett gyógyszerekről.
Mi a francért kell 15 évesen fogamzásgátlód szedni? Bocsi de teljesen kiakadok ezektől a kérdésektől. 15évesen még a tanuláson kellene járni az észnek és nem a szexen. Ezért van manapság annyi értelmes fiatal mert a tanulás helyet a a szexen jár az esze(tisztelet a kivételnek).
A másik. 15évesen még nincs kialakulva a hormonrendszered. Ha most beletaposnak gyógyszeres kezeléssel teljesen elcseszhetik egy életre. Jobb esetben csak hosszú kínlódás után lehet baba, rosszabb esetben soha. Ezt kellene megérteni a sok tizenéves kislánynak. Mert igen jó poén a fogamzásgátló szedése, de majd ha 10-15év múlva gyereket szeretnének akkor ott gubanc lesz. Ezért van az, hogy 18 éves korig elvileg nem írják fel. De tapasztalat. Elvileg eseményutáni tablettát is vizsgálattal ír fel az orvos na engem nem vizsgált meg nem kérdezett semmit csak felírta. Szerencsére nem vettem be, mert tönkretettem volna nagyon a hormonrendszeremet, mert vártam a mensimre, hogy elkezdjem a rendes fogamzásgátlót szedni. Ennyit a magyar orvostudományról.
De viszont ha már mindenáron szexuális életet akarsz élni akkor vegyetek óvszert ami nemcsak a terhességtől véd hanem a nem kívánt betegségektől is. Csak megfelelően kell használni ugyanúgy mint a fogamzásgátlót.
De viszont pozitív dolog, hogy gondolsz a védekezésre. Sok ilyen korú lány nem foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!