Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló szülői engedély...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló szülői engedély nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!15 éves vagyok és szeretnék fogamzásgátlót szedni.Az egyik barátnőmmel mennék el feliratni,csak az lenne a kérdésem,hogy kell hozzá szülői engedély?

Köszi előre is

2011. máj. 12. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
olyannyira kell,hogy még szülői engedéllyel sem igazán irhat fel 18 alattinak,mert ugye azalatt a szex nem tartozika támogatott kategóriába. de elvileg szülői engedély nélkűl 100 hogy nem irhat fel. marad a koton vagy a baba
2011. máj. 12. 22:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ,még írjatok.Én úgy hallottam,hogy lehet de gondoltam megkérdezem itt is,mert ugye erre van az oldal:)
2011. máj. 12. 22:27
 3/13 anonim ***** válasza:
első vagyok: ebben az országban ugye mindent lehet. arról hogy ez igy avn sajnos avgy nemsajnos,mindenkinek más a véleménye,de ez most mindegy. szóval biztos megoldható,de legálisan nem irhat fel,azt tudom.
2011. máj. 12. 22:28
 4/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

18 éves kor alatt sokan nem írják föl, még akkor se ha anyuka könyörög térden állva.

A neten ezt gugliztam most ki:

"16 éves kor alatt a fogamzásgátló tabletták használata általában tilos, kivéve azt az esetet, ha valaki előzetesen már terhes volt. 18 éves kor alatt az orvosok csak kivételes esetben rendelik, mert a női hormonális rendszer még nem teljesen kifejlett, és éppen ezért egészségügyi okokból a tabletta szedése nem kívánatos. Amióta rendelkezünk csekély hormontartalmú tablettákkal, az orvosok bár nem szívesen, de rendelnek ilyen fogamzásgátló tablettát a korán nemi életet kezdő lányoknak."

2011. máj. 12. 22:32
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
Ezt nem értem, 14 év a legális korhatár, miért nem írhat fel legálisan? Abszurdisztán újra támad.
2011. máj. 12. 22:33
 6/13 anonim ***** válasza:
16 év alatt csak szülői engedéllyel lehet felíratni. De ha egyedül mész a nődokihoz, és megfelel a vérképed, valamint legalább 3-4 éve pontos ciklusod van, akkor nem feltétlen kérik. Viszont anyukádnak tudnia kéne róla, a 3 havi adag min. 6000Ft.
2011. máj. 12. 22:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Miért akarod már most teljesen szétcseszni a hormonrendszered?
2011. máj. 13. 07:27
 8/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

"Ezt nem értem, 14 év a legális korhatár, miért nem írhat fel legálisan?"

Nem arról van szó, hogy legálisan nem írhat fel, hanem hogy a SZÜLŐ ENGEDÉLYE NÉLKÜL.

Mivel 18 év alatti kiskorúról van szó, a szülőnek joga és kötelessége, hogy tudjon az összes orvosi kezelésről, beavatkozásról és a szedett gyógyszerekről.

2011. máj. 13. 09:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi a francért kell 15 évesen fogamzásgátlód szedni? Bocsi de teljesen kiakadok ezektől a kérdésektől. 15évesen még a tanuláson kellene járni az észnek és nem a szexen. Ezért van manapság annyi értelmes fiatal mert a tanulás helyet a a szexen jár az esze(tisztelet a kivételnek).

A másik. 15évesen még nincs kialakulva a hormonrendszered. Ha most beletaposnak gyógyszeres kezeléssel teljesen elcseszhetik egy életre. Jobb esetben csak hosszú kínlódás után lehet baba, rosszabb esetben soha. Ezt kellene megérteni a sok tizenéves kislánynak. Mert igen jó poén a fogamzásgátló szedése, de majd ha 10-15év múlva gyereket szeretnének akkor ott gubanc lesz. Ezért van az, hogy 18 éves korig elvileg nem írják fel. De tapasztalat. Elvileg eseményutáni tablettát is vizsgálattal ír fel az orvos na engem nem vizsgált meg nem kérdezett semmit csak felírta. Szerencsére nem vettem be, mert tönkretettem volna nagyon a hormonrendszeremet, mert vártam a mensimre, hogy elkezdjem a rendes fogamzásgátlót szedni. Ennyit a magyar orvostudományról.

De viszont ha már mindenáron szexuális életet akarsz élni akkor vegyetek óvszert ami nemcsak a terhességtől véd hanem a nem kívánt betegségektől is. Csak megfelelően kell használni ugyanúgy mint a fogamzásgátlót.

De viszont pozitív dolog, hogy gondolsz a védekezésre. Sok ilyen korú lány nem foglalkozik vele.

2011. máj. 13. 13:19
 10/13 anonim ***** válasza:
42%
ne beszéljetek már hülyeséget magyarországon 14 felett az szexel aki akar azzal akivel akar így védekezést sem lehe megtagadni tőlük. ti meg ne törődjetek vele, ha szedni akarja szedje, én is szedem és egyedül irattam fel bár anyukám orvosánál és szólt neki előre hogy jövök de ha nem szólt volna is felírhatja.
2011. máj. 13. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!