Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Addect kérdése:
Hány éves kortól írnak fel fogamzásgátló tablettát,
szülői engedély nélkül? 16 éves, beállt menszeszű
lánynak már írnak fel szülői aláírás nélkül?
Konkrét tapasztalatok?
Nem kell szülői engedély a nőgyógyászati vizsgálathoz és a tablettához sem.
2010. nov. 18. 18:10
Konkrétan ne szedj hormont 16 évesen mert egy életen át ihatod a levét. Vegyél óvszert, az nem teszi tönkre a még fejlődő hormonháztartásod.
2010. nov. 18. 18:10
Ha komoly kapcsolata van igenis szedjen gyógyszert mint,hogy minden hónapban azon kelljen aggódnia nem -e terhes!!!!
Ne bizzuk a véletlenre.Pl.16évesen rámparancsolt az édesanyám,hogy irány a nődokihoz iratni gyógyszert(neki se kelljen idegeskednie nem leszek-e terhes)hozzá teszem 5hónapja voltam a barátommal miután kiirattattuk a fog.gátlót!!!
2010. nov. 18. 18:27
4/11 A kérdező kommentje:
Mi is ezért szeretnénk. Mondhatják, hogy fiatalok vagyunk. Mai világban?! nem kúltúrátlan vagyok, nem az út szélén, és nem minden buliban más sráccal. 1,5 éve együtt vagyok a barátommal. És többször volt olyan,hogy elbizonytalanodtunk, hogy teljesen biztonságban voltunk együtt. Elég ijesztő. Szülőket még nem szeretném erre kérni.
Természetesen fogok nekik szólni, ez sem a legkönnyebb helyzet...
Ezért kérdezem, hogy TÉNYLEG felírják-e a gyógyszert szülői aláírás nélkül? Sokak mondják, hogy igen... De van olyan ismerősöm, aki amikor bement a doktornőhöz, megkérdezte, hogy "anyád?" ... :S elég kellemetlen lenne
Hát utolsó előtti, nőgyógyászok is azt mondják hogy 16 évesen ne szedjen egy lány gyógyszert. Attól mert a te anyukád a fejébevette hogy csak ez a biztosnágos, attól még nem azt jelenti hogy a legjobb megoldás lenne. Én a saját lányomnak biztos hogy nem engedném hogy ennyi idősen gyógyszerrel tömje magát, inkább vennék neki egy zsák óvszert. Sosem értem hogy lehet egy anya ennyire szűklátókörű... Mindegy. Szedjétek csak, majd tapasztaljátok a saját bőrötökön ha abbahagyjátok!
2010. nov. 19. 19:31
6/11 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogy a hormonok szedése nem 16 éves kortól ideális. Egyáltalán nem ideális. Én négy éve vagyok együt a barátommal, most 20 vagyok, 15 éves voltam mikor összejöttünk. Mi gumit használtunk, mert anya nem engedte, hogy fog.gátlót szedjek, mert neki mikor terhes akart lenni, azért kellett szednnie gyógyszert, hogy megint beinduljon a hormonrendszere, mert annyira leállította a tabi. Akkor volt ő 18, most 45. Tehát majd 30 év telt el azóta. Én nemrég kezdtem el a tabit. A lényeg hogy, azt döntsd el, hogy képesek vagytok e mindíg megszakítani bármilyen forró ölelkezést, hogy fölrakjátok a gumit? Ha nem, felvállalnátok egy gyereket? Jobban elcseszi az az életed, mint hogy több hormont veszel be a tabival??? Ezt döntsd el.
2010. nov. 21. 11:01
7/11 A kérdező kommentje:
De nem a forró ölelkezések megszakításával van a gond:S Természetesen képesek vagyunk rá, eddig is képesek voltunk, nagyon felelősségteljesek voltunk minden együttlétnél.
Hanem a biztonságról van szó... hogy sokkal... sokkal biztonságosabb a tabletta. És kényelmesebb. 1 év eltelt már, hogy óvszer használunk, sosem várta el a barátom, hogy váltsak, de beszélgettünk róla sokat, hogy nem kényelmes neki egyáltalán. És sokan vannak ezzel így. Még egyáltalán nem biztos, hogy ezt a módszert válasszuk, de tudni szeretnék erről is mindent. És ezt még nem tudom.
A KÉRDÉSem tehát még mindig az,hogy felírják-e a gyógyszer aláírás nélkül, ha 16 vagyok?
Fel fogják írni a gyógyszert. Max lesz egy méhnyakrák szűrés, aztán rábök egy tabira, ami után ő valszeg kap jutalékot. Ez az esetek 95%-ban így van. .... Sajnos..
2010. nov. 21. 15:44
én nem iratnék, am az elöttem szólónak igaza van...jutalék miatt felírnak neked bármit :( amúgy idősebb korban mell vagy petefészek, méhnyakrákot "előhozhat". azinkívül ha gyerekednek ha majd szeretnél, nem teszel vele jót...én akkor iratnék hormont ha már van babám, és ténylegesen együtt lakom a pasival, heti 2-3 alkalomért felesleges a szervezeted hormonnal terhelni :\ ha nem akar gumit húzni a srác akkor használjatok pharmatexet...ahogy mi^^ 17\l
2010. nov. 21. 21:29
ha valaki rendeltetésszerűen használja a gumit nem kell minden hónapban aggódnia hogy terhes-e.én 2évig gumit használtam s lám nem lett baj.16évesen még lehet nem a gyógyszerrel kellene próbálkoznod,mert később gondod lehet belőle,mivel még fejlődő vagy,később lehetséges h amikor gyermeket akarsz,nem fog sikerülni.másrészt a gumi a betegségektől is véd.
2010. nov. 22. 09:47
Kapcsolódó kérdések: