Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 5 hetes terhességnél hogy történik az abortusz?
Óránként hat terhesség megszakítás végeznek ma Magyarországon, és egyre több az abortuszra jelentkezők között a 13-18 éves lány. A szakemberek ezért riadót fújtak: új eszközökkel és módszerekkel igyekeznek felvilágosítani a tiniket. Ősztől újra lesz szexuális felvilágosítás az iskolákban.
Hazánkban évek óta 40 ezer körül van a művi terhességmegszakítások száma, 2009-ben összesen 42 256 abortuszt végeztek, 2010-ben pedig ez a szám 39 338-ra csökkent. (nyilvánvalóan a fogamzásgátlók miatt).
De kár ragoznom, nőként neked megvan ez a kivételes lehetőséged ítélkezni egy ember életéről...
De hát nem véletlen fogy a magyarság, az ilyen lények miatt nem csoda többek közt, túlságosan is a szex körül forog a téma, és ész nélkül csinálják...
Azt hiszi ez a korosztály hogy érett, meg hasonló.. Persze hülye duma, majd rájösz mennyire nem is, és ez vonatkozik a szexre is!
kár, hogy akik prédikálnak csak azt nem tudják felfogni, hogy ők igenis védekeztek... igen, bármikor történhet baleset de most ezért ne szexeljenek? nem csak gyereknemzés céljából lehet csinálni, de gondolom akik itt prédikálnak azoknak van 1-2 gyerekük és összesen kb. 5x szexeltek, amíg meg nem fogant a gyerek.
:')))
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:16
Te félreérted a helyzetet...Nem arról van szó, hogy ne szexeljenek, hanem arról hogy az sz nélküli szex csinálása milyen következményt vonhat maga után...
Terhességet--nem kívánatos--abortusz...
Felőlem csinálhatja éjjel nappal, csak ne felelőtlenül...
És ez az volt, hiába védekeztek. Ezt ők is tudhatták volna az 1 %-esély is bőven elég!
És hidd el, az abortusznak lehetnek következményei. Lehet hogy vele nem történik meg.
Nem tudom megérteni, hogy az anyatermészet hogy lehet képes ilyenre...
Nah mindegy ez van. Ő tudja mit tesz.
Sajnos a véletlen is egy olyan tényező, amit figyelembe kell venni :)
Valahol a véletlen életekbe kerül, pl. véletlenül elvágtam egy artériát...
De ha kezedbe kerül a kés, a véletlennek köszönhetően is lehet baj. Ezért bizonyos helyzetekben nem árt résen lenni, mert a véletlen nem jön csak úgy magától. Mindig valamilyen tényező idézi elő :)
Azért megnézném, hogy itt az ítélkező nagyszájúak közül hányan vannak, akik képesek párkapcsolatban szex nélkül meglenni addig amíg nem okozna komoly gondot egy baba... Szerintem a legtöbbjének lehetősége sincs a szexre, azért magyarázza olyan jól, vagy pedig anyagilag olyan jól megvan, hogy nem okozna problémát neki egy becsúszott gyerek.
De komolyan érdekelne közülük mégis hányan önmegtartóztattak, amikor ott az egyszerű és "biztonságos" óvszer meg tabletta és miegymás.
Én személyszerint biztosra megyek, és a párommal nem fekszünk le addig, amíg nem állunk úgy, hogy egy baba nem okozna nagy problémát (valószínűleg házasság előtt nem lesz úgy).
De én nem fogok senkinek prédikálni, hogy ez a helyes, ez a jó. Nekem és a páromnak ez a jó, mi ezt szeretnénk, és kész, úgyhogy én se kérek prédikációt, hogy a kocsit illik kipróbálni mielőtt megveszed meg hasonlók... Mindenki döntse el maga, hogy mit szeretne, mi mennyire éri meg neki, nem kell önjelölt hősöknek térítenie és megváltania "tévútra" tévelyedett embereket.
Amúgy sajnálom kérdező, hogy ezen át kell esned, nekem is volt egy barátnőm, akivel ez volt szinte pontosan. Sajnos neki az abortuszzal is tönkrement tőle a kapcsolata, és múltkor mesélte, hogy még most is, 4 évvel később, egy boldog párkapcsolatban egy másik személlyel, visszaszokott emlékezni arra a babára, és elképzelni milyen lett volna ha megszüli, és vajon boldogak lennének-e, és még a régi párjával lenne-e. Szóval első kézből nem tudom milyen, de abból amit vele láttam, én csak azt tudom mondani, hogy én semmi szín alatt nem megyek ilyenen keresztül, és a párom is egyetért velem.
Mindenesetre kitartást neked, és remélem jobban alakulnak a dolgaid mint a barátnőmnek.
Most már tudod a választ!!!
Gondolom megkönnyebbültél, lement egy óriási teher...
Aki meg abortuszhoz folyamodik, olyan ostobaság miatt,amit ti követettek el, mert ugye becsúszott a baki, hiába is védekeztetek...
Arról meg van a véleményem...
Másrészről ha a gyerek súlyos genetikai beteg lett volna, még megérteném... De hát tudjuk, aki nemi életet él, annak nagy az esélye annak, hogy teherbe esik. Védekezik így, úgy a baki megtörténhet...
Kár is magyarázkodni... baki az baki, hibáztatok, és ez a tény!
Úgyhogy az abortusz elkerülhető lett volna, ha jobban odafigyeltek. Jah ne gyere a magyarázkodással, mert a tényt nem mosod le magadról, a terhesség megtörtént. Teljesen mindegy miért vagy mi okból... És azt se mond, hogy véletlen volt, mert véletlenek nincsenek...
Ha meg azt hiszed, hogy a kérdésed esetleg példaértékű, hát akkor tévedsz!
Jah és azt próbálom a fejedbe verni: mindig van esély arra, hogy teherbe ess. Akár 1 %-is vagy 0,3 %.. Ez már bőven elég. De te ezt mondod úgy is: védekeztünk...
Én meg ezt: ha védekeztetek, miért lett a gyerek? Jah a baki...? Persze, csak ti nem számoltatok vele, holott igenis kellett volna. És így elkerülhető lett volna az abortusz.. Ennyi!
De utólag könnyű pofázni, gondolom éled az életed tovább, bulizol, piálsz mintha mi sem történt volna...
Jogodban áll...
Szerintem ebből a hibából te nem tanultál semmit, vagy a párod sem...
ÉS még annyit: nem érdekel más véleménye, így a tiéd sem. Mert úgyis azt mondjátok a ti dolgotok, senki ne avatkozzon bele.. Lehet, hogy igazatok van. De kérdező számolj azzal is ha fórumra ilyet kiteszel, nyilvánvalóan lesznek olyanok akik elítélik az abortuszt valamint azt, hogy nem megfelelően védekeztek és emiatt pusztulni kell a babának....
De hát tizenévesként mit tudsz te a világról, ahogy mondják: bolond fiatalság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!