Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves vagyok. Fogamzásgátlásra mit ajánlotok?
Nőgyógyásznál még nem voltam, hamarosan sor kerül rá. Tabletta lenne talán a legkényelmesebb, de úgy tudom annak a felírását egy vérvétel előzi meg. Namármost, ha csak pár csepp vért veszítek el (menzesz kivétel) akkor azonnal elájulok. Szóval ez a lehetőség nem éppen kézenfekvő, mégha csak egyszer kell kibírni, akkor sem. Spirált terhes nőknek ajánlják, a mini-spirál jöhetne szóba, de úgy tudom, h erősíti a menzeszt a spirál, és a gyulladás miatt, amit okoz, gyakran fájdalmas a viselése. Eddig óvszerrel védekeztünk (illetve még most is.:)) de vagy csúszkál, vagy szorít-szakad. ): többfélét is próbáltunk már. Mondjuk ki, kényelmetlen vele a kínlódás is.
Tudom, beszéljek anyukámmal, és a dokival, hogy mit ajánlanak, de szeretnék előbb tájékozódni!
A tablettát nem ajánlom, mert amúgyis dúlnak benned a hormonok, a fogamzásgátló tabletta pedig szintén egy nagy adag hormon,még a végén bajod lesz belőle.
Inkább kísérletezzek tovább az óvszerekkel. Ha csúszik kisebb méretet vegyetek, ha szorít/szakad akkor pedig egyel nagyobbat. Meg lehet találni az ideálisat.
Hát ezaz, hogy az aktus egy-egy időpontjában, más-más pózban hol szorít-hol csúszik egy adott gumi is ): durex extra safe kutyában feszül rajta, lovaglóban mikor kicsúszik belőlem, feléig felcsúszott..
egyébként én sem szimpatizálok a fogamzásgátlóval, hosszútávon meddőséget okozhat, menzeszem se napra pontos. Életmódom miatt nem is fog egy ideig még beállni pontosra.
Amit a védekezési módokról tudok, azt neten olvastam, hisz' nem tapasztalhattam végig mindet, ezért lehet h. vmi nagy butasággal az eszemben gondolkodom.
Hormonális fogamzásgátlót semmiképen sem javasolnám a te korodban.
Ép eszű nőgyógyász fel sem írja.
Én is a gumit tudnám javasolni illetve ha képesek vagytok betartani a használati utasítást akkor a pharmatex készítmények is nagyon jók (direkt emeltem ki, hogy csak akkor használjátok ha betartjátok a leírást, mert szigorú szabályai vannak és ha nem tartod be pikk-pakk terhes leszel)
Milyen diplomatikusan válaszoltál, kedves kérdező :D
Ez tetszett :)
Amúgy nem is tudom.. Állítólag a mai fog.gátlókban kevés a hormon, ami bezavar. Ha van megbízható nőgyógyászod, kérdezz rá, hátha van jó ötlete.
Addig gumi inkább, ne kísérletezz mással!
Több pharmatex készítmény van. Van ami azonnal hat és 4 órán át.
Egyébként a pesszáriumot is kipróbálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!