Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ezt így lehet csinálni fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt így lehet csinálni fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés

Ha eddig rendszeresen szedtem kb fél éve, és most egy hónapig nem szedem,attól egy hónap múlva újra elkezdhetem?

Nem lesz baj?

2011. jan. 27. 13:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Attól, hogy felszabadul a gátlás alól még nem lesz rögtön ovuláció, ahhoz kell 14 nap a ciklushossztól függően, a spermium pedig 3 napig életképes. (a kilökődött petesejt pedig 1 napig)

A terhesség alatti vérzés megint teljesen különböző dolog, de ha orvostanhallgató vagy, majd megtanulod. (az nem megvonásos vérzés, hanem általában pont ellenkezőleg, nem elég magas a hormonszint az endometrium fenntartásához.)

Másrészt nem bunkóztam, ha neked ez azt jelenti, akkor még sok kellemetlen meglepetés fog érni az életben.

2011. jan. 28. 18:09
 22/27 anonim ***** válasza:
Egyébként a hypophysis is felszabadul, azzal a részével nincs gond.
2011. jan. 28. 18:11
 23/27 anonim ***** válasza:

De ha meg kell neki 14 nap, akkor ha kihagy egy szem tabit, miért következik be rögtön?:)

Egyébként köszönöm, hogy válaszolgatsz a kérdéseimre, tényleg érdekel. Csak még nem tartunk itt^^

De azért azt beismerheted, hogy picit túl hevesen reagáltál:P

2011. jan. 28. 18:11
 24/27 anonim ***** válasza:

Vagy ha akkor is 14 nap kell, miért elég 7 nap kiegészítő védekezés?:D

Bonyolult a női szervezet^^

2011. jan. 28. 18:12
 25/27 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy ezek a mai tabletták alacsony hormon tartalmúak, ezért fontos őket mindennap szedni. És azért más, ha közben hagyod ki, mert akkor nem lesz elég magas a hormonszint az ovuláció meggátlásához. De ha már egyszer meggátoltad, és utána tartod meg a szünetet, ami alatt létrejön a megvonásos vérzés, akkor nem fog bekövetkezni, mivel annak kb 14 nap kell. De ez ennél tényleg sokkal bonyolultabb mindenféle pozitív és negatív visszacsatolással (pl az ösztrogén egyszer gátolja az LH felszabadulást, egyszer serkenti --> LH surge --> ovuláció) Szóval ha annyira érdekel, akkor lapozgasd a szövettan vagy nőgyógy könyveket, mert azokban minden szép hosszan és részletesen le van írva.
2011. jan. 28. 18:21
 26/27 anonim ***** válasza:
Majd fellapozom, ha kéznél lesz:) De még kiélvezem az utolsó pár napot tanulás nélkül:D Köszi^^
2011. jan. 28. 18:24
 27/27 A kérdező kommentje:
nem örülök, hogy picit öszekaptatok, de legalább én is tanultam belőle :) köszi a válaszokat. Sokat segítenek majd ezután
2011. jan. 29. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!