Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ezt így lehet csinálni fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt így lehet csinálni fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés

Ha eddig rendszeresen szedtem kb fél éve, és most egy hónapig nem szedem,attól egy hónap múlva újra elkezdhetem?

Nem lesz baj?

2011. jan. 27. 13:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Orvosira járok, túl vagyok a nőgyógyászaton. Mellesleg édesapám is nőgyógyász. Szívás, ezt benézted, de hidd, hogy neked van igazad, ha ez megnyugtat.
2011. jan. 28. 12:36
 12/27 anonim ***** válasza:

Ha már túl vagy a nőgyógyászaton, és az apád is nőgyógyász, mondd el nekem légy szíves, hogy lehet az, hogy:

7 napos szünetben állítólag véd a tabletta, viszont ha egy szem kimarad szedés közben, akkor 7 nap kiegészítő védekezés szükséges?

Tényleg érdekel:) Sok helyen kérdeztem már, de értelmes és logikus magyarázatot nem adott még senki.

Amúgy amit a másik válaszadó belinkelt, nőgyógyász írta. Most aztán kinek higgyen az ember szerinted?

És változtathatnál a modorodon, ha orvos szeretnél lenni.

És ezt most tényleg jóindulatból mondom.

Ahelyett, hogy lehülyézed a másikat, magyarázd el, hogy miért téved.

Akkor legalább tanulunk is vmit.

2011. jan. 28. 13:13
 13/27 anonim ***** válasza:
60%

Ismételten szeretném megköszönni, hogy laikusként ilyen sok okosat bátran kijelenteni. A modoromról pedig ne oktass ki, inkább tisztelhetnéd az orvosokat, hogy ennyi hülye közt is megállják a helyüket, és mindenkit tisztességesen ellátnak, akkor is, ha az hozzád hasonló módon okoskodik.

És hogy válaszoljak is:

Azért kell 28 napig szedni a tablettákat, hogy az utána következő 7 napban létrejöjjön a megvonásos vérzés, ami alapból gátolja a beágyazódást, nem is beszélve arról, hogy előtte az ösztrogén és progeszteron tartalmú tabletta meggátolta az ovulációt. Na mármost, ha a 28 nap során hagyod ki a gyógyszert, akkor a tablettával létrehozott gátlás alól felszabadul a hypothalamus és elkezdi a gesztagén hormonok termelését (LH, FSH). Ezek hatására kezdődik a női nemi ciklus, mely során létrejön az ovuláció, (ezért kell kiegészítő védekezés) tehát megtermékenyíthető a leányzó.

De persze ha a nagy okoskodás helyett inkább utánanéznél a tested működésének, biztos nem azzal lennél elfoglalva, hogy másokat kiossz a saját tudatlanságodból eredően. Másrészt nem hiszem el, hogy erre a kérdésre nem tudott neked senki válaszolni.

2011. jan. 28. 17:28
 14/27 anonim ***** válasza:
*bátran mersz kijelenteni
2011. jan. 28. 17:29
 15/27 anonim ***** válasza:

Ha vetted volna a fáradtságot, és legalább megnézted volna, hogy hányan írtak neked...

Észrevehetted volna, hogy ketten írtunk, kétféle %-kal.

Mellékesen megjegyzem, én is orvostanhallgató vagyok. De mindegy.

2011. jan. 28. 17:48
 16/27 anonim ***** válasza:
Szóval kicsit bosszantó, hogy engem osztasz le, miközben én csak teljesen normálisan megkérdeztem vmit.
2011. jan. 28. 17:51
 17/27 anonim ***** válasza:

"És változtathatnál a modorodon, ha orvos szeretnél lenni."

Ez tőled jött, és ez a volt a legbosszantóbb, nehezen hihető ezek után, hogy orvostanhallgató vagy, de ha esetleg mégis, akkor nagyon az elején járhatsz.

Egyébként szívesen.

2011. jan. 28. 17:56
 18/27 anonim ***** válasza:
56%

Jah és egyébként azért nem értem még mindig ezt az egészet, mert:

Vannak olyan nők, akik terhesség alatt is tapasztalnak vérzést, mégsem vetélnek el. Nekem erre a nőgyógyász annyit mondott, hogy nem válik le az egész nyálkahártya, így nem válik le a beágyazódott zigóta sem.

Azt mondtad, hogy ha vki kihagy egy szemet, akkor a hipofízis felszabadul a gátlás alól. De ha következő hónapban (a 7 napos szünet után) nem kezdi el a tablettát, akkor ugyanúgy felszabadul a gátlás alól.

És úgy tudtam, hogy a spermiumok egy ideig eléldegélnek a méhben/petevezetőben.

Tehát ha mondjuk a 7 napos szünet utolsó napján beleélvez a fiú a lányba, és aztán a lány nem kezdi el szedni a gyógyszert, felszabadul a hipofízis a gátlás alól és megérik egy petesejt, akkor miért nem lehet belőle terhesség?

Erre nem kaptam még logikus magyarázatot, de szívesen meghallgatom, mert szeretek tanulni.

És én még csak egy tudatlan kis másodéves vagyok, aki nem tanult még nőgyógyászatot.

2011. jan. 28. 17:57
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem kötelező elhinned. Nem tudom bizonyítani, ugyanúgy, ahogy te sem.

Ha nem akarod, akkor ne hidd el.

Megkérdezhetem melyik egyeteme jársz?

Azért mondtam, hogy változtass a stílusodon, mert te kezdted a bunkózást. Ő normálisan kifejtette, hogy miért írta azt, amit írt, és alátámasztotta egy nőgyógyász által írt szöveggel.

Erre te leosztottad a fenébe.

Pedig ha normálisan megmondtad volna neki, hogy téved, leírtad volna, hogy miért, és odaírtad volna, hogy orvostanhallgató vagy, akkor talán kicsit másképp alakult volna a beszélgetés.

Tudom mennyire idegesítő, mikor olyan ügyben néznek hülyének, amihez jobban értesz, engem is fel szokott idegesíteni.

De ő egyáltalán nem bunkó hangnemben tette ezt, csak bemásolt egy olyan dolgot, amiről úgy gondolta, hogy igaz lehet.

2011. jan. 28. 18:01
 20/27 anonim ***** válasza:
hipofízis helyett hipotalamusz:)
2011. jan. 28. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!