Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ezt így lehet csinálni fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt így lehet csinálni fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés

Ha eddig rendszeresen szedtem kb fél éve, és most egy hónapig nem szedem,attól egy hónap múlva újra elkezdhetem?

Nem lesz baj?

2011. jan. 27. 13:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
64%

Nem ajánlott. Ha szünetelteted, akkor már minimum 3 hónapig, de jobb fél évig. Ilyet ne csinálj, hogy egy hónapot kihagysz, aztán megint elkezded...

Ja és természetesen amíg nem szeded nem is hat :) (az utolsó hét napos szünetben sem véd, mert nem kezded el a köv levéllel!)

2011. jan. 27. 13:05
 2/27 Bretso ***** válasza:
Nem, ha szünetet akarsz arról egyeztess az orvosoddal.
2011. jan. 27. 13:07
 3/27 anonim ***** válasza:
58%
Igen, lehet csinálni. De csak akkor kezdheted el újra, ha normálisan megjön a menzeszed az abbahagyás után. Ha nem jön meg pontosan, akkor meg kell várni, míg helyreáll a ciklusod.
2011. jan. 27. 13:29
 4/27 anonim ***** válasza:
28%

Kedves első válaszoló!

Az első 2 mondatod igaz, de áruld már el, hogy miért ne védene az utolsó 7 napban, ha nem kezdi el a következő levéllel? Szerinted a gyógyszer visszafelé hat, vagy mi?

2011. jan. 27. 14:05
 5/27 anonim ***** válasza:
55%
Az utolsó 7 napos szünetben nem véd a tabletta. A 7 napos szünetben fennálló védelem annak köszönhető, hogy utána elkezded szedni a következő levéllel a tablettát, ami megakadályozza a peteérést. Mivel a legutolsó hét napos szünetet nem követi újabb levél tabletta, így nincs, ami arra az időszakra megakadályozza a peteérést, ami a tabletta abbahagyásakor (sőt kihagyott tabletta esetén akár a tabletta mellett is) bármikor bekövetkezhet.
2011. jan. 27. 14:08
 6/27 anonim ***** válasza:
55%

"Amennyiben rendesen szedte a tablettákat, akkor a 7 nap szünet alatt megjön egy menstruáció szerű vérzés, de ettől függetlenül a 8. napon újra el kell kezdeni szedni a gyógyszert, akár van még vérzés, akár nincs. A 7 nap szünet alatt is van védettség, de csak akkor, ha a 8. napon újra beveszi a gyógyszert."

Dr. Zsirai László

2011. jan. 27. 14:16
 7/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, végülis nem tartok szünetet, megoldódott a probléma és ebben a hónapban is hozájutottam a gyógyszerhez. Azt én sem igazán értem, hogy miért a 7 napos szünet UTÁNI tabletta hat arra a 7 napra...de nem vagyok orvos, elfogadom , hogy így van és kész. A 7 napban amúgysem szoktam soha közösülni, sőt még akkor sem mikor az első tabletta van csak bevéve, legalább a második, harmadikig várok. Fiatal vagyok még, nem hiányzik egy balesetből fogant gyerek...
2011. jan. 28. 11:42
 8/27 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint mielőtt elkezded szedni a tablettát, már védett vagy? Gondolkozz már mielőtt itt laikusként osztod az észt...Persze pontozz le ismét, de attól még nem lesz több agyad.
2011. jan. 28. 12:14
 9/27 anonim ***** válasza:

Valószínűleg így "véd" visszamenőleg a tabletta:

A tabi ugye a peteérés akadályozza. De a hímivarsejtek el vannak pár napig a nőiben..

És a a 7 nap alatt van szex, jut be spermium, és aztán a következő adag tabletta nem gátolja a peteérést, akkor megtörténhet a megtermékenyítés.

De egyébként van olyan orvos, aki szerint a 7 napban alapból csökken a védelem, és olyankor kiegészítés lenne szükséges.

2011. jan. 28. 12:17
 10/27 anonim ***** válasza:

"Akkor ezek szerint mielőtt elkezded szedni a tablettát, már védett vagy? Gondolkozz már mielőtt itt laikusként osztod az észt...Persze pontozz le ismét, de attól még nem lesz több agyad."

Kérdezd meg a nőgyógyászt, hátha ha elmondja neked jobban megérted, mert úgy tűnik a szövegértés nem az erősséged :)

2011. jan. 28. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!