Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen módszer jöhet még szóba?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen módszer jöhet még szóba?

Figyelt kérdés
Barátnőm 2 évig tablettát szedett fogalzásgátlásnak, de nagyon hülye az orvosa, nagyon sokan nem szeretik, mert ijesztgeti a pácienset, egyből olyanokkal, hogy a gyógyszertől tönkremegy a mája, így nem jó, meg úgy nem jó... és legutóbbi alkalomkor már gyógyszert sem írt fel, szóval most tanácstalanok vagyunk. Gumiban abszolút SEMMIT nem érzek és ügye az sem nyújt teljes védelmet. A hüvelygyűrű nem tudom, hogy vényköteles-e, de az is legalább 3000 havonta. Más lehetőséget pedig nem tudok. Maximum elmegyünk egy magán nőgyógyászhoz, hogy adjon tanácsot, esetleg írjon fel valamit. Ti mit használtok fogamzásgátlónak? Milyen egyéb módszert tudtok? Előre is köszi a válaszokat!
2010. dec. 30. 15:34
1 2
 1/11 sasna ***** válasza:
68%
menjetek el másik orvoshoz, ez minden.. én vagy gumit, vagy tablettát szoktam használni. a többi nem eléggé hatásos.
2010. dec. 30. 15:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

tabletta. az igaz h tönkreteheti a májat, de én ezért járok minden évben vérvételre, h ezt időben kilehessen szűrni. ilyenkor szünetet kell hagyni és regenerálódik a máj. énműr immáron 8 éve tablettázok, de a májam még rendben van.

a hüvelygyűrű még jómegoldás lehet de aztis nőgyógyász írja fel. menjetek másik orvoshoz sztem

2010. dec. 30. 15:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy a legutóbbi vérvételnél a májfunkciója MINIMÁLISAN emelkedett, de ez bármitől lehet. Egy pohár bor, vagy a stressz is megemelheti, ezt tapasztalatból mondom. Sajnos elég gyakran járok én is vérvételre, de mivel fiatal vagyok, szoktam inni és olyankor van, hogy rá 3napra is magas a májfunkcióm. Sőt, egyszer még egy diétától is felment. De akkor elvileg ha szünetet tartunk gyógyszerszedésben, akkor "regenerálódik", majd újra lehet kezdeni, esetleg más gyógyszerrel?
2010. dec. 30. 15:45
 4/11 sasna ***** válasza:

nem szabad csak ugy szüneteltetni a tabit, ha meg mégis, akkor minimun 6 hónapig.. de akkor kell valahogy máshogy védekezni, és a legjobb, ha óvszerrel.. meg lehet szokni, de nyilván elkényelmesedtél a tabi mellett.

és nem szabad a tablettákat se csak ugy váltogatni, ha 1 vmi bejött, akkor azt kell szedni tovább.

2010. dec. 30. 15:47
 5/11 gratis30 ***** válasza:
Honnan vetted, hogy a gumi nem nyújt teljes védelmet? A legbiztonságosabb fogamzásgátlás, ha az előírásnak megfelelően alkalmazod. És még a nemi betegségektől is megvéd.
2010. dec. 30. 15:54
 6/11 A kérdező kommentje:

Az orvos írt fel félévente más fogamzásgátlót, ezért váltogattuk eddig négyszer. Most is az orvos mondta, hogy ne szedje, csak így egyik napról a másikra. A fél évet kibírjuk, csak utána lehessen megint szedni. Nem elkényelmesedtem, gumiban sosem éreztem semmit szex közben, így elmenni sem tudtam, talán eddigi szexuális életem során egyszer sikerült.

Onnan veszem, hogy nem biztonságos, hogy az elején persze még mi is csak gumival csináltuk és volt, hogy elszakadt és észre sem vettük, csak pózváltásnál. Ezen kívül lehet rajta kis lyuk, amit nem veszünk észre és megmaradunk abban a hitben, hogy semmi probléma nem történt és ha letelik a 72 óra, akkor már semmilyen tabletta sem segít...

2010. dec. 30. 16:02
 7/11 sasna ***** válasza:
keressetek másik orvost, de gyorsan! nem normalis, h már 4 tabit felirt neki! a gumin meg nincsenek kis lyukak, hanem sz.rrá szakad, ha elszakad..
2010. dec. 30. 16:23
 8/11 anonim válasza:

Tyűű! Ne harahudj! Ez íg ya kérdező utoésó hozzászólásához szól!

Most ezzel a gumikiszakadással nagyon mehijesztettél! Mindig is féltem és félek is! Mi is gumival védekezünk,de bennem van hogy úristen mi lesz ha kiszakad és nem vesszük észre! Én azt hallottam hogy azt azért észre lehet venni,mert az a fiúnak fáj! Most akkor mi az igaz? Ilyenkor nem merek szexelni!! Kérlek valaki... bizonytalan vagyok :(

2010. dec. 30. 16:23
 9/11 sasna ***** válasza:
utolsó, ha szexelsz, akkor fel kell vállalni a felelősséget.. hasznalj gumit + pharmatexet.. ha kiszakad, és belédélvez, akkor vegyél be 72 órás tabit.
2010. dec. 30. 16:24
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem fáj, hogy fájna? Észre sem lehet venni, ha csak nem a makknál szakad, mert akkor is csak annyi, hogy élvezetesebb lesz. Fájni biztos nem fáj.

Szóval nem normális, ha félévente új gyógyszert írogat? Egyébként az összes gyógyszernek utánaolvastam, amikor felírta és mindig volt olyan komment, hogy én már 1-2, sőt volt, hogy valaki 5 évig szedi ugyan azt a gyógyszert, ezt furcsálltam is eddig. De akkor másik orvos lesz belőle.

2010. dec. 30. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!