Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ez normális? Szedjem vagy ne?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális? Szedjem vagy ne?

Figyelt kérdés
Hétfőn voltam nőgyógyásznál, aki írt fel fogamzásgátlót és azt mondta, hogy ha megjön az első napon vegyem be. Másnap, kedden meg is jött fél9kor bevettem, de szerdára már elmúlott. Már 7 éve menstruálok, de még soha nem maradt ki és nem késett. Azóta szedem a gyógyszert, de szombaton este nem vettem be, ezért amikor a buliból hazaértem 4kor vettem be a szombatit. Lehetséges, hogy az első szem gyógyszer bezavarjon? És az nem baj, hogy 1-2 óra eltérés szokott lenni mikor beveszem? Mert állandóan elfelejtem ugyan abban az időben... Azt mondták, hogy ha a következő is elmarad csak akkor szükséges elmennem a nőgyógyászhoz.
2010. dec. 13. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a szervezeted nincs hozzaszokva meg az ilyen hormontartalmu szerekhez. Mindenkeppen folytasd a tabletta szedeset, es probald idoben bevenni. Ha 3 honap elteltevel is problemaid lesznek, menj vissza a dokihoz, szerintem ad egy mas kombinacioju tablettat. De ha biztosra akarsz menni siman felhivhatnad a dokidat, es elmagyarazhatnad neki, hogy mi van, de szerintem ez tok normalis. A legfontosabb, hogy te folytasd es szedd az egesz levelet pontos idoben /na jo 1-2 ora meg ok, de erre is ugyelj szerintem/.
2010. dec. 13. 13:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Január első hetére is kaptam időpontot, a rákszűrés eredményéért kell visszamennem. Szóval akkor tudok vele beszélni. Köszönöm a választ.
2010. dec. 13. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:

mindenképpen szedd rendesen tovább, tartsd be a 7 napos szünetet, ha abban a 7 napban megjön, akkor elvileg jó neked ez a bogyó. az 1-2 óra eltérés nem sok, én mindig az esti fogmosásnál veszem be, és ugye az se mindig ugyan akkor van:) a lényeg, hogy a napszak legyen ugyan az.

ha januárban mész vissza a dokihoz, azért kérdezd meg tőle ezt, hogy miért múlt el a menstruációd az 1. szem után.

21N

2010. dec. 13. 16:33
 4/7 anonim válasza:
Szerintem ez annyira nem meredek. Nem kell megijedni. Azért ha úgyis mész a dokihoz kérdezz rá. Egyébként milyen fogamzásgátlót szedsz?
2010. dec. 14. 14:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Symicia.
2010. dec. 14. 15:33
 6/7 anonim válasza:
Az ha jól tudom nagyon gyenge hormontartalmú, szóval nagy galibát nem tud csinálni. Szedd nyugodtan! Előző voltam.
2010. dec. 15. 08:13
 7/7 A kérdező kommentje:
igen, köszönöm a választ. igazából nem attól féltem, hogy a fogamzásgátló miatt van, hanem épp, hogy nem miatta. de most már csak reménykedem, hogy ebben a hónapban nem jön meg.:)
2010. dec. 15. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!