Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló tabletta hogyan akadályozza a fogamzást?
18:31-es vagyok. Én is 15 voltam, mikor elvesztettem a szüzességem. Mivel úgy gondolom érett voltam hozzá agyilag, ezért nem akadok fenn az orvos válaszának ezen részén. Akinek nem inge...tudod.
De akkor is igaza van.
Az Algopyrin agydaganatot okozhat, ezért lett vényköteles. Igazából, ha az ember egészséges akar lenni, akkor ne szedjen gyógyszert, ne egyen a boltból vásárol élelmiszerből, ne igyon vizet, ne vegyen levegőt.
Sok nőnek tényleg nehezen áll vissza a ciklus, de ők általában azok akiknél a szedés előtt is gondok voltak.
20:03-nak
Rendbe tett mindent, ami nekem fontos volt: a mensesemmel kapcsolatos rengeteg kellemetlenséget. Az meg, hogy volt-e peteérésem 8 évig, az hidegen hagy. A lényeg, hogy amikor gyereket akartam, akkor volt. Sokkal fontosabb volt egy normális életminőség, mint az, hogy rendeződjön a ciklusom.
Egyébként az előző válaszomban leírtam, hogy kivizsgáltak, és nem találtak semmit. Tényleg olyan érthetetlen dolog, hogy nem volt kedvem még esetleg évekig olyan pocsék életet élni?
Az a legnagyobb baj, hogy legtöbben beskatulyázzák az embereket. Ha valamit hallottál és jónak gondoltál, azt hiszed, ez az egyetlen követhető út. De mindenki más, rengeteg ok és kezelés lehetséges. Én mindössze elmondtam a saját tapasztalatomat, te meg kioktatsz, hogy mit csináltam rosszul.
9:39-es Több dologgal nem értettem egyet.Azt mondtad a fogamzásgátló mindent rendbe tett.Pedig semmit,csak elnyomta a problémát és addig éltél vígan,majd amikor abbahagytad visszajött az összes gondod.A ciklusodat nem tette helyre.Úgy állítottad be,mintha a tablettának köszönhetnél bármit is.Valóban,a tablettának köszönhetsz pár nyugodt évet,amikor garantáltan nem lehetett gyereked és nem volt valódi menstruációd sem,aztán pedig minden a régi lett.
Nem csak hormonvizsgálatok léteznek és nem csak egyféle.Elhiheted,hogy nem a Blikkből informálódom,tudom miről beszélek.A te esetedre is biztos lenne megoldás,nem a fogamzásgátló,csak meguntad az utána járást.
A fogamzásgátlónak pedig veszélyei is vannak,az alacsony hormontartalommal kitörölheti,ha utána gondja lesz a ciklusával.
Erről beszélek, nem érted a lényeget! Mi van, ha nem akarok más megoldást, mert ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve? Rendbe tette az életminőségemet, igen! ezzel minden igényemet kielégítette. Mivel nem akarok több gyereket, nem érdekel, hogy gyógyszerrel jön meg , vagy azért kell szednem ugyanazt a gyógyszert, mert "meggyógyítottak" és nem akarok gyereket. Ez olyan, mintha azért kampányolnál, hogy akinek kivették a vakbelét, az kapjon vakbélátültetést . Semmi szükség rá, de te mindenáron erőlteted az "igazadat". Miért hiszed azt, hogy egy nő kevesebb, vagy boldogtalanabb, vagy bármi kellemetlenség éri, ha nem 28 napra jön meg neki? Azért járjon hónapokig, évekig vizsgálatokra, kezelésekre -miközben rögzül a tudatában, hogy ő nem teljesen normális, hisz az elvárt ciklus a 28 napos- hogy "kijavítsanak" valamit, aminek nincs is jelentősége? Szerinted a XX. századig hány nőnek nem 28 napra jött meg, hanem más, "normáltalan" időpontban? Érdekes, még mindig itt az emberiség.
Egyébként a mai orvosok mindent túldramatizálnak, nem csak ezt. Negyede ennyi betegség sem lenne, ha nem akarnának minden kis piszlicsáré dolognak ekkora feneket keríteni. Már egy körömbenövéshez is műtétet végeznek, miközben egy nyavalyás ollóval 2 perc alatt "meg lehet gyógyítani".
Ezer bocs mindenkitől, nem a kérdező kérdésére válaszoltam, csak felhúztam magam.
"Miért hiszed azt, hogy egy nő kevesebb, vagy boldogtalanabb, vagy bármi kellemetlenség éri, ha nem 28 napra jön meg neki? "
Nekem félévente van menstruációm betegség miatt. Nincs peteérésem. 20 évesen állandóan az jár a fejemben, hogy mi lesz, ha egyszer gyermeket szeretnék...hogy fogok majd teherbe esni?
Több orvos is azt mondta, hogy szedjek fogamzásgátlót. És azzal nekem mivel lesz jobb? Hogy havonta egyszer nőnek fogom érezni magam, mert legalább vérzek?
Az alap problémámat nem rakja rendbe. Pedig nekem arra lenne szükségem.
"A tabletta rendbe tett mindent, azóta két gyermekem született. Az egyik 6, a másik 8 hónappal a tabletta abbahagyása után. Igaz, a ciklusaim ilyenkor ugyanolyanok voltak, mint a tabletta előtt. "
A tabletta a pillanatnyi problémáidat megoldotta ez biztos. De attól még hosszú távon nem segített. És vkinek meg pont arra lenne szüksége. Nekem pl nem az a bajom, hogy most nincs menzeszem (még nem akarok gyereket, és legalább kevesebb a szenvedés és még tamponra sem kell költenem..bár teszem hozzá aligha érzem magam nőnek..), az a bajom, hogy később szeretnék gyermeket, amihez viszont peteérés kellene. És ezen nem segít a tabletta.
De ez kb olyan, mint a fájdalomcsillapító. Nyilván tök jó, amíg hat, mert legalább nem fáj a fejem. Viszont ha van vmi bajom, akkor elfedi a problémát....
Értem, hogy neked jó volt, mert legalább nem ájultál el meg stb. De attól még általában cikluszavarokon nem segít.
"Jah, azt kihagytam: aki fogamzásgátlót szed, annak sokkal kisebb az esélye a csontritkulásra"
Akinek a tabletta felborította a hormonháztartását annak nem lesz gyereke,de csontritkulása sem.Hopp,dejó :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!