Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátló tabletta...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátló tabletta befolyásolhatja az ovulációs teszt eredményét?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy fogamzásgátló mellett elméletileg nincs peteérés, de nekem mégis jól látható a 2. csík az ovulációs teszten (a gyógyszementes hét 2-6 napján). Ez mitől lehet? A doki azt mondta biztos rossz a teszt (mind a 3 fajta?), ne foglalkozzak vele.
2011. nov. 2. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
Fogamzás gátló szedése alatt is estek már teherbe. Valószínüleg te is terhes vagy,föleg ha 3tesztet is csináltál és mindd a három kettö csíkot mutatott. Viszont a fogamzás gátló alatti teherbe esés az gár,keresd fel a nődokidat és beszélj vele!
2011. nov. 2. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

*gáz

Előző válaszoló voltam

2011. nov. 2. 13:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Terhes az nem vagyok (a terhességi teszt negatív lett), csak az ovulációs tesztek alapján peteérésem van és ezt nem értem hogyan lehet, mert a gyógyszer elvileg gátolja az LH hormon termelődését...

2011. nov. 2. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el a tájékoztatót. Ha hormontartalmú készítmény mellett nem alkalmazható, annak benne kell lennie a tájékoztatóban.

Pl. egy fajta teszt tájékoztatója ezt írja: "Nemrégiben szedett fogamzásgátló, szoptatás vagy terhesség befolyásolhatja az eredményt."

Mivel ezek ugyanolyan elven működnek, szerintem a többiben is megtalálható hasonló szöveg.

Egyébként fogamzásgátló szedése mellett sem kizárt a peteérés. Ilyen esetekben lép életbe a többi mechanizmus. Ugyanis a tabi nem csak a peteérést gátolja, hanem elvékonyítja a nyálkahártyát, megváltoztatja a cervixnyákot, lecsökkenti a tuba motilitását is.

Egyébként az én dokim pl. azt mondja, hogy a 7 napos szünetben a tabi hatékonysága csökkenhet, emiatt érdemes kiegészítő védekezést használni.

De szerintem jelen esetben csak belezavar a tesztbe a tabletta. De ha nagyon aggódsz, akkor kérd meg az orvosod, hogy a szünetben UHval nézze meg, hogy van-e peteérésed. Tudtommal azzal kimutatható.

2011. nov. 2. 18:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ma megyek másik orvoshoz (tud helyben uh-t csinálni). Az eredeti orvosom azt mondta, csak téved a teszt, és azzal sincs gond, hogy a megvonásos vérzésem a tabletta mentes hét utolsó (vagy a gyógyszerszedés első) napján jelentkezik. Akivel tegnap beszéltem, az meg közölte, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Főleg úgy, hogy 3 hónapja tesztelek, mert gyanúsak voltak a hasszurkálások (szülés óta ezt érzem peteéréskor), és ezekben a napokban lesz csak + a teszt. Délután már okosabb leszek.

2011. nov. 3. 08:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a helyzet azóta?

2011. nov. 8. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Tényleg van peteérésem, nem csak én képzelődtem. Az egészben az a szép, hogy a vérvételes leleteim (új és régi) alapján, nem is szedhettem volna fogamzásgátlót! Az előző orvosom valószínűleg meg sem nézte a papírokat...

Várunk néhány hónapot és utána endokrinológushoz kell mennem. A többit majd akkor meglátjuk.

2011. nov. 9. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!