Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen módszerek vannak még,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen módszerek vannak még, ami beválik? Többi lent!

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlási módszerek érdekelnének! Gyógyszert próbálta már barátnőm, de sajnos egyik sem jött be, lecsökkent tőle a libidója, elég rossz volt akkor a kapcsolatunk, folyton ingerlékeny volt, olvastam, hogy kiválthat ilyen hatást sok nőnél. Gumit felhúzom ha nincs más mód, de ha esetleg valakinek lenne ötlete, írja meg légyszi! Köszönöm!
2010. dec. 7. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
hüvelykúpok esetleg. de azmeg kifolyik, büdös, és szex előtt még felis kell nyomnia magának. meg gombára hajlamosít
2010. dec. 7. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Spirál.
2010. dec. 7. 15:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Szia 2.! Tudnál esetleg bővebben írni róla valamit? Hallottam énis róla de nem sokat tudok! Köszi!
2010. dec. 7. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
hát a hüvelykúp nagyon rossz..én próbáltam..kb fél évig jártam vele nőgyógyászhoz, mert konkrétan szétmart...nekem nagyon durva irritációt okozott, ami után jött a gomba sajnos...ráadásul még a pasimat is kicsípte rendesen..persze nem mindenki így reagál rá, nem mindenkinek lesz baja tőle, de pl barátnőm nővérénél is ez volt a baj...fiatalon meg marad a gumi, vagy a gyógyszer.esetleg pesszárium, de az macerás (én pl tuti nem csinálnám azzal..., esetleg nem jól teszem fel már ott a baj....spirált meg csak idősebb nőknél akik ,ár szültek gyereket azoknál van talán.pasimmal 4 éve vagyunk együtt és teljesen jó a gumi..mindenki jön azzal abban nem érez semmit..hát ma már vannak olyan gumik is amit tényleg nem nagyon érzel...mellesleg nemcsak a terhességtől véd...amúgy is sajnálok kiadni a gyógyszerre 9000ft-ot..anno került annyiba azóta lehet még több. én a gumira voksolok...
2010. dec. 7. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok:

[link]

Azt hiszem ennél részletesebben nem tudom kifejteni, talán még annyit, hogy ezt nőgyógyász írja fel, és ő is rakja fel, mikor épp menstruálsz.

2010. dec. 7. 16:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tudom, az orvos felrakja e neked, de van, akinek már szülés előtt is felrakja.
2010. dec. 7. 16:01
 7/8 anonim ***** válasza:
nem tudom hány éves a barátnőd, te ha még nagyon fiatalok vagytok felejtsd is el a spirált..a doki se fogja felrakni..olyan nőknek való akik már szültek..fiatalabbaknak pedig van fémes változat ami kisebb de ritkán tesznek fiataloknak ilyet fel. mellesleg nem csak erősebb vérzés a mellékhatási illetve erős alhasi fájdalom, de okozhat kismedencei vagy hashártya gyulladást (persze ez már a durvább életsveszélyes mellékhatás) de benne van ez is..
2010. dec. 7. 16:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Én javaslom a nőgyógyásszal való konzultációt, de gyanítom, hogy a gumit fogja javasolni, ha a gyógyszer nem vált be, ugyanakkor kipróbálhatna egy másik fog. gátlót a barátnőd, már sokszor olvastam hogy valakinek ettől vagy attól ilyen olyan mellékhatásai voltak, visszamentek a dokihoz írt egy másikat és az jó volt.

--------------

A fogamzásgátló módszerek Pearl Indexe:

(Minél kisebb az érték, annál nagyobb a hatékonyság)

A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer & A módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma

Nincs fogamzásgátlás 85

Megszakítás 35

Ritmus (naptár) 14-40

Rithm (billings) 15.5-32

Spermicidek 5-20

Méhszájsapka 7-11

Óvszer 3-4

Női óvszer 1-5

Pesszárium spermiciddel 2-3

Rhythm (hőmérőzés) 0.5-3

Injekció 0.03-2

Hormonális IUD 0.05-0.1

Tabletta 0.1-0.5

Sterilizáció 0.1-0.3

Implantátum 0

[link]

A fogamzásgátlás módszerei, fogamzásgátló szerek

Hormonális fogamzásgátlók:

Tabletták

Minipillek

Fogamzásgátló injekció

Mirena méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz (IUS)

Hüvelygyűrű

Sürgősségi tabletta

Nem hormonális fogamzásgátlók

Gumióvszer (kondom)

Hüvelyi pesszárium, méhszájsapka, hüvelyi szivacs

Nem hormonális méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, IUCD, hurok, spirál)

Lokálisan alkalmazható fogamzásgátló szerek

Természetes fogamzásszabályozás (Naptár, hőmérő, Billigs-módszer, Symptothermális módszer, LH-teszt)

Megszakított közösülés

Közösülés utáni hüvelyöblítés (irrigálás)

Művi meddővé tétel (Sterilizálás)

Szoptatási időszak

Szex a menstruáció alatt

Fogamzásgátló módszerek megbízhatósága - Pearl-index

Az egyes fogamzásgátlási módszerek megbízhatóságát az úgynevezett Pearl-index (PI) segítségével lehet meghatározni. Ez azt mutatja meg, hogy 100 nő közül, akik az adott módszert alkalmazták, egy év alatt hány esett teherbe.

Fogamzásgátlási módszer Pearl-index (PI)

Mirena IUS hormontartalmú méhen belüli eszköz 0,1-0,8

sterilizáció (művi meddővé tétel) 0,1-1,0

kombinált hormonális fogamzásgátló tabletta 0,1-2,0

minipillek 0,5-6,0

DMPA hormontartalmú injekció 0,6-1,0

sürgősségi tabletta 1,5-3,5

hagyományosméhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, spiral, hurok) 1,5-4,5

óvszer 4-15

megszakított közösülés 12-42

cikluskontroll - naptár módszer 14-47

hőmérős módszer 14-47

pesszárium 18-20

hüvelyi öblítés 25-45

fogamzásgátlás nélkül 70-85

[link]

2010. dec. 7. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!