Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tegnap kiszakadt a gumi, ma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap kiszakadt a gumi, ma megjött. Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Persze tudom hogy aki terhes az nem mensturál, de ha ma megjött, akkor elképzelhető, hogy tegnap teherbe estem? Csak mert ugye nagyon rövid idő telt el így talán a szervezetem nem érzékelte, vagy nem tudom, lényeg hogy kell eseményutáni vagy nem? (feleslegesen nem akarom megvenni/bevenni)
2010. nov. 6. 00:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Nem hinném, hogy erre valaki nyugodt szívvel azt mondaná, hogy nem indokolt eset egy esemény utánira. Én ennél "indokolatlanabb" helyzetben is kaptam már.
2010. nov. 7. 19:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

17:02-es Jó lenne a logikád,ha a szervezetünk egy matek példa lenne,aminél 10+10 mindig 20. A biológia nem ennyire kiszámítható.Nem véletlenül találták fel az ovulációs teszteket,ugyanis SENKI nem tudja megmondani,hogy adott nőnek,adott hónapban mikor lesz peteérése.Feltételezni lehet és számolgatni,de mérget venni rá nem.Egy cikluson belül ráadásul nem csak egy petesejt érhet meg.A kétpetéjű ikrek erre a jó példa.Az ő esetükben vagy egyszerre érik meg két petesejt vagy egy cikluson belül kettő.Ezt sosem lehet előre tudni.A mai napig csak találgatnak,hogy ez mi válthatja ki.Mindenesetre jó példák arra,hogy megtörténhet.Lehet ez akár menstruáció alatt is,erre sincs semmi garancia.

Hogy miért mondanám,hogy vegye be most mégis a 72 órásat? Mert ugye a petesejt bármikor lehet,így terhesség is.Most ugyan leválik a nyálkahártya a mensije alatt,de kb. ebben a 3-5 napban történne csak meg a megtermékenyítés.Vagyis a megtermékenyítéshez nem kell még a vastag méhnyálkahártya,annak a szerepe később jön.Vagyis a megtermékenyítéstől 12 nap kell,mire a beágyazódás végbemegy.Addig pedig már újra vastag lehet a nyálkahártya.Ha most 72 órán belül bevesz egy tabit,akkor a bevételtől számítva kb. az 5.napon fog újra menstruálni.Ami azért jó,mert kb. a 8-9.napon lesz vagyis még kb. 4 nap a beágyazódás.Maga a mensi is eddig tart és még utána kell pár nap,hogy újra megvastagodjon,vagyis addigra a megtermékenyített petesejt már nem "várja meg",hogy legyen mibe beágyazódni.

Természetesen ez sem 100%-ig biztonságos módszer,hisz sok buktatója van. pl. nem válik le a teljes nyálkahártya,így be tud ágyazódni.Ezért is mondják,hogy csak 86%-os.Mindenesetre több,mintha az egyén csak bízik a jó szerencséjében és vár ölbe tett kézzel,hogy vajon lesz-e baba vagy nem.

Nyilván a védekezés lenne a legjobb dolog,így nem terhelné meg a szerevezetét egy ilyen dózissal.

2010. nov. 7. 20:31
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm a részletes okfejtést :)

Akkor már csak azt nem értem, hogy ha adott esetben tényleg megérne addig egy újabb petesejt és végül nem termékenyülne meg, akkor ugyanúgy menstruálna? De ez sehogy se jön ki 1 hónapra mint egy normális menstruációnál, hanem kb. 2 hét. És ha én visszagondolok, eddigi pár menstruációs évem során, még soha nem volt hogy 2 hét múlva menstruáljak... ez azt jelenti hogy nekem mindig csak egy petesejtem érik meg? Csak mert ha igen, akkor én személy szerint nem aggódnék.

2010. nov. 8. 11:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Akkor te szerencsés vagy,én már menstruáltam két hetente,de persze ennek okát nem tudom bizonyítani.Az élet azért kiszámíthatatlan,ami eddig nem volt,az még bármikor előfordulhat veled is. :)
2010. nov. 8. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!