Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menstruációm utolsó napján feküdtem le a barátommal és a gumi kiszakadt és belém élvezett. Kb 12 óra után bevettem egy Escapelle eseményutáni tablettát. Mekkora az esélye hogy terhes legyek?
Az Escapelle tabletta is ugyanúgy működik, mint a többi esemény utáni tabletta:
max 72 órával az aktus után még hatásos, de utána nem annyira, mert kb annyi idő, hogy az ondósejtek beágyazódjanak. Minél előbb veszed be, annál jobb, de nagyon tanácsos 12 órán belül bevenni, ha úgy van. Ez nálad ilyesmi volt, úgyhogy időben voltál, de azt tudnod kell, hogy ezek a gyógyszerek kb 80-85%-os hatékonysággal segítenek, tehát a gyógyszer ellenére is marad esély arra, hogy terhes legyél. Elméletileg menstruáció alatt nehezebb, de ha olyanok a ciklusaid, hogy a peteérésed kezdete nem sokkal a menstruáció utánra tehető, akkor bizony a menzeszed vége felé is "bekaphatod a legyet"...várj pár napot és irány tesztért, mert a 72 órás tabletta nem garancia...remélem segítettem...
"mert kb annyi idő, hogy az ondósejtek beágyazódjanak"
Ezt gondold át még egyszer.
Igyekeztem leegyszerűsíteni, de valóban, igazad van, nem túl valós, az a rész, amire felhívtad a figyelmem...
A 72 órás tabletta igazából hormonok keverékét tartalmazza, melyek megváltoztatják a nő ciklusát annak érdekében, hogy amennyiben megtörtént a megtermékenyítés, a pete ne tudjon megtapadni. A tabletta megakadályozza a peteérést, és megelőzi a megtermékenyülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!