Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap kiszakadt a gumi, ma megjött. Lehetek terhes?
Lehetsz terhes.Nem tudom mit gondolsz,hogy lesz a gyerek,de akkor most megpróbálom röviden leírni.Tegnap este megtörtént a dolog.A srác spermái a hüvelyedbe kerültek.Ezután még legalább 3 napig életképesek benned,de lehet akár 5 napig is.Ha ez alatt az idő alatt,vagyis 5 nap alatt neked lesz peteérésed,akkor megtermékenyíthetik a petesejtet.Ezután a petesejt elkezd vándorolni a méhbe,hogy ott beágyazódjon.Ez kb. a 12-14.napon következik be az aktustól számítva.Ha megtörtént a beágyazódás,akkor a szervezeted elkezdi termelni a HCG hormont,amit a terhességi tesztek kimutatnak a vizeletből.Ezért lehet csak kb. két hét után tesztelni,mert addig nincs értelme,mivel nem történik meg a beágyazódás.A beágyazódástól kezdve beszélhetünk terhességről.
A 72 órás tabletta úgy hat,hogy beveszed,aztán vérezni fogsz.Leválasztja a méh nyálkahártyáját,hogy ne tudjon beágyazódni a megtermékenyített petesejt.Ez csak 86%-ban hatásos,mert előfordulhat,hogy nem válik le teljesen a nyálkahártya és van hova beágyazódnia.
A mostani mensid nem zárja ki a terhességet majd,mivel most még egyáltalán nem biztos,hogy tegnap történt megtermékenyítés.Még lehet,hogy csak pár nap múlva fog megtörténni.Addigra a 72 órásról lecsúszol.Senki nem tudja neked most megmondani,még az orvos sem,hogy történt vagy történni fog-e megtermékenyítés,így nem tudhatjuk azt sem,hogy feleslegesen veszel-e most be tablettát vagy épp ez fogja megakadályozni a terhességet.
Remélem érthető voltam.Tehát nem leszel azonnal terhes,ahhoz idő kell,napok,mire megtörténik a beágyazódás.A másik fontos dolog,hogy én bevenném a 72 órásat,mert a fene sem szeret kockáztatni.
én három hónapig menstruáltam. A kislányom most szopizik.
a 72 órás még belefér...
Ezt én még mindig nem tudom felfogni. Biztos én vagyok a szőke liba. De a 72 órás tabi tudtommal mesterségesen menstruációt idéz elő, namost annak mi értelme van hogy ha egyszer épp vérzik szerencsétlen, akkor még egy mesterséges menstruációt is előidézzünk. Az sem fér a fejemben, hogy hogy lehet valakinek érett petesejtje a menstruáció utáni 1-2-3 napon, ha elvileg a menstruáció első napján indul újra a peteérés, ezt csak akkor tudnám elképzelni hogy ha valakinek 2 hetente van menstruációja. Az hogy valaki így teherbe essen így hogy igazából a menses előtti napon volt az ominózus eset számomra paradox. Én biztos nem vennék be tabit ebben a helyzetben.
Nyugodtan javítsatok ki ha valamiben tévedtem, főleg ezért is írtam a kommentet, mert én ezek szerint nem vagyok tisztában a biológiával.
Van esély a terhességre, de minimális.
Extrém esetekben menzesz alatt is teherbe lehet esni.
De a 72 órás nagyon durva hormon, csak indokolt esetben írják fel. Erre azt fogják mondani, hogy nem indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!