Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tegnap kiszakadt a gumi, ma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap kiszakadt a gumi, ma megjött. Lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Persze tudom hogy aki terhes az nem mensturál, de ha ma megjött, akkor elképzelhető, hogy tegnap teherbe estem? Csak mert ugye nagyon rövid idő telt el így talán a szervezetem nem érzékelte, vagy nem tudom, lényeg hogy kell eseményutáni vagy nem? (feleslegesen nem akarom megvenni/bevenni)
2010. nov. 6. 00:14
1 2
 1/14 anonim válasza:
51%
azthiszem igen
2010. nov. 6. 00:16
 2/14 anonim válasza:
0%
Menj el dokihoz! Az a biztos!
2010. nov. 6. 00:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha most van itt az ideje a mensinek,vagyis rendesen jött meg akkor nem vagy terhes.Nyugi.
2010. nov. 6. 00:18
 4/14 A kérdező kommentje:
hát hogy őszinte legyek nem nagyon most volt itt az ideje...
2010. nov. 6. 00:20
 5/14 anonim ***** válasza:
52%
Terhes is menstruálhat az elején. Bár gondolom nem másnap, de azért én inkább bevenném azt az esemény utánit, akár feleslegesen is.
2010. nov. 6. 00:23
 6/14 anonim ***** válasza:
akkor vegyél 72 órásat,jobb mint egy abortusz
2010. nov. 6. 00:23
 7/14 anonim ***** válasza:
73%

Lehetsz terhes.Nem tudom mit gondolsz,hogy lesz a gyerek,de akkor most megpróbálom röviden leírni.Tegnap este megtörtént a dolog.A srác spermái a hüvelyedbe kerültek.Ezután még legalább 3 napig életképesek benned,de lehet akár 5 napig is.Ha ez alatt az idő alatt,vagyis 5 nap alatt neked lesz peteérésed,akkor megtermékenyíthetik a petesejtet.Ezután a petesejt elkezd vándorolni a méhbe,hogy ott beágyazódjon.Ez kb. a 12-14.napon következik be az aktustól számítva.Ha megtörtént a beágyazódás,akkor a szervezeted elkezdi termelni a HCG hormont,amit a terhességi tesztek kimutatnak a vizeletből.Ezért lehet csak kb. két hét után tesztelni,mert addig nincs értelme,mivel nem történik meg a beágyazódás.A beágyazódástól kezdve beszélhetünk terhességről.

A 72 órás tabletta úgy hat,hogy beveszed,aztán vérezni fogsz.Leválasztja a méh nyálkahártyáját,hogy ne tudjon beágyazódni a megtermékenyített petesejt.Ez csak 86%-ban hatásos,mert előfordulhat,hogy nem válik le teljesen a nyálkahártya és van hova beágyazódnia.

A mostani mensid nem zárja ki a terhességet majd,mivel most még egyáltalán nem biztos,hogy tegnap történt megtermékenyítés.Még lehet,hogy csak pár nap múlva fog megtörténni.Addigra a 72 órásról lecsúszol.Senki nem tudja neked most megmondani,még az orvos sem,hogy történt vagy történni fog-e megtermékenyítés,így nem tudhatjuk azt sem,hogy feleslegesen veszel-e most be tablettát vagy épp ez fogja megakadályozni a terhességet.

Remélem érthető voltam.Tehát nem leszel azonnal terhes,ahhoz idő kell,napok,mire megtörténik a beágyazódás.A másik fontos dolog,hogy én bevenném a 72 órásat,mert a fene sem szeret kockáztatni.

2010. nov. 6. 00:34
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

én három hónapig menstruáltam. A kislányom most szopizik.

a 72 órás még belefér...

2010. nov. 6. 06:31
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Ezt én még mindig nem tudom felfogni. Biztos én vagyok a szőke liba. De a 72 órás tabi tudtommal mesterségesen menstruációt idéz elő, namost annak mi értelme van hogy ha egyszer épp vérzik szerencsétlen, akkor még egy mesterséges menstruációt is előidézzünk. Az sem fér a fejemben, hogy hogy lehet valakinek érett petesejtje a menstruáció utáni 1-2-3 napon, ha elvileg a menstruáció első napján indul újra a peteérés, ezt csak akkor tudnám elképzelni hogy ha valakinek 2 hetente van menstruációja. Az hogy valaki így teherbe essen így hogy igazából a menses előtti napon volt az ominózus eset számomra paradox. Én biztos nem vennék be tabit ebben a helyzetben.

Nyugodtan javítsatok ki ha valamiben tévedtem, főleg ezért is írtam a kommentet, mert én ezek szerint nem vagyok tisztában a biológiával.

2010. nov. 6. 17:02
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Van esély a terhességre, de minimális.

Extrém esetekben menzesz alatt is teherbe lehet esni.

De a 72 órás nagyon durva hormon, csak indokolt esetben írják fel. Erre azt fogják mondani, hogy nem indokolt.

2010. nov. 6. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!