Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Egy orvos javasolta, akkor...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy orvos javasolta, akkor helyesen döntöttem? 18/L

Figyelt kérdés
Pár hónapja késett a mentruációm, fogamzásgátló tablettám még volt ( olyan levél amit el sem kezdtem ) . És mivel az "okos" nőgyógyász azt javasolta várjam meg míg megjön és a menszi 1. napján vegyem be a tabit vártam még pár hónapot. DE nyugtalanított a dolod és interneten egy nőgyógyásztól kértem e-mailben segítséget, aki azt mondta így is bevehetem a tabit hogy még nem jött meg , de miután abbahagyom (mikor 1 levelet mind beszedtem) és még mindig nem jön meg, menjek vissza a nődokihoz. Akkor nem cselekedtem rosszat h beszedtem , ugye ? :)
2010. okt. 26. 19:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nem jött meg és úgy kezdtem el szedni a gyógyszert
2010. okt. 28. 18:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Tehát nem tartottad be a saját orvosod utasításait, aki megvizsgált és az alapján döntött a kezelésedről. És szót fogadtál egy ismeretlen, magát nőgyógyásznak kiadó pasinak a netről, aki totál mást mondott vizsálat nélkül, látatlanban, mint a te dokid.

Ez esetben de igen, rosszat cselekedtél. Válassz olyan orvost, akiben megbízol, és annak az utasításait kövesd. Ha a mostani dokidban nem bíztál, miért nem kerestél egy másikat, aki szintén vizsgálat alapján kezel? Ha meg bízol benne, miért kapkodsz összevissza, miért bíráltatod felül a döntését a neten ismeretlenekkel?

Most akkor már nem tehetsz semmit, reménykedsz, hogy megjön, ha meg nem, akkor visszamész az "okos" nőgyógyászodhoz, vagy keresel egy másikat, akit valóban okosnak, de legalább megbízhatónak tartasz.

A tabletta ebben a hónapban nem véd, mivel nem a ciklus első napján kezdted el (mert ugye nem jött meg), remélem, védekeztél.

Amúgy azért nem jött meg, mert nincs peteérésed. A fogamzásgátlótól sem lesz, mert az pont hogy leállítja a peteérést. Nem menstruáció van, hanem megvonásos vérzés. Tehát a fogamzásgátló tüneti kezelés, a probléma okát nem oldja meg.

2010. okt. 29. 10:13
 13/18 A kérdező kommentje:
értem.de a nőgyógyászom nem vizsgált ki alaposan, ha érdekelte volna annyira az esetem esetleg vesz vért, de nem :S mivel mindig is fel volt borulva vagy soha be sem állt a hormonháztartásom ezzel hogy elkezdtem így a gyógyszer szedését nagyobb kárt nem okoztam. az hogy nem véd megint egy másik dolog, elsősorban nem is arra kaptam a gyógyszert.
2010. okt. 29. 16:29
 14/18 anonim ***** válasza:
mennj el egy masik orvoshoz meseld el neki ezt a dolgot.......o majd megmondja mit kell csinalnod,mikor all be ujra a menstruaciod,mikor hat biztosan a gyogyszer,addig meg ha szexualis kapcsolatot letesitesz valakivel hasznalj ovszert.......ha pedig mar voltal valakivel es nem vagy benne biztos hogy a gyogyszer hatott e,menj el a gyogyszertarba es vegyel egy terhes tesztet. ez szerintem nagyon nagyon egyszeru es logikus megoldas.tehat ne aggodj,nem cselekedtel rosszat. vagy inkabb mondjuk ugy hogy igen,rosszat cselekedtel,de orokre nem rontottal el semmit csak egy picit varnod kell hogy rendszeresen megjojjon,es a tabi hasson.
2010. nov. 1. 09:32
 15/18 anonim ***** válasza:
én nemrég írattam fel a fog. gátlót és a doki úgy magyarázta, hogy akár megjön a 7 napos szünet alatt, akár nem, a 8. napon már be kell venni.
2010. nov. 1. 12:31
 16/18 A kérdező kommentje:
köszönöm. utolsó ! én a legelső szemet kezdtem el úgy bevenni hogy még nem jött meg, nem a 7napos szünet után , hiszen elötte nem is szedtem gyógyszert
2010. nov. 1. 12:59
 17/18 anonim ***** válasza:

*egy picit varnod kell hogy rendszeresen megjojjon,es a tabi hasson

21 + maximum 7 napot kell várnod, egész pontosan. De csak ismételni tudom magam: ez NEM rendszeres menstruáció lesz, hanem rendszeres megvonásos vérzés - peteérés nélkül.

2010. nov. 2. 09:29
 18/18 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm a válaszokat !
2010. nov. 2. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!