Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Egy orvos javasolta, akkor...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy orvos javasolta, akkor helyesen döntöttem? 18/L

Figyelt kérdés
Pár hónapja késett a mentruációm, fogamzásgátló tablettám még volt ( olyan levél amit el sem kezdtem ) . És mivel az "okos" nőgyógyász azt javasolta várjam meg míg megjön és a menszi 1. napján vegyem be a tabit vártam még pár hónapot. DE nyugtalanított a dolod és interneten egy nőgyógyásztól kértem e-mailben segítséget, aki azt mondta így is bevehetem a tabit hogy még nem jött meg , de miután abbahagyom (mikor 1 levelet mind beszedtem) és még mindig nem jön meg, menjek vissza a nődokihoz. Akkor nem cselekedtem rosszat h beszedtem , ugye ? :)
2010. okt. 26. 19:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
figyelj hallgass a nőgyógyászra. a netes nőgyógyász nem is biztos, hogy nődoki. lehet egy unatkozó ember is. honlapot bárki csinálhat. Dr. címet bárki kirakhat. szóval hallgass arra az orvosra, akihez eljársz.
2010. okt. 26. 19:04
 2/18 A kérdező kommentje:

Az ilyen honlapok direkt ezzel fogalkoznak, nagyon szigorúan ellenőrzik őket ez az egyik, a másik, hogy miért érné meg vkinek hamis információ adása ? ! :S

És múlt időben írtam amit írtam, már hallgattam a netes dokira . :S

2010. okt. 26. 19:39
 3/18 anonim ***** válasza:
Ha vkinek normális ciklusa van, akkor csak menzeszkor szabad elkezdeni. Ha te több hónapot vártál arra, hogy elkezdhesd, akkor vmi nem stimmel, hisz több hónapig nem volt menzeszed. Ezt pedig nem feltétlenül tablettával kellene orvosolni, hanem kivizsgálni, hogy mi az oka.
2010. okt. 26. 19:40
 4/18 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, de az orvosomat nem nagyon izgatta,hogy segítsen , szted az normális tanács hogy menj haza és várj amíg megjön ? ? ?
2010. okt. 26. 19:50
 5/18 anonim ***** válasza:
Nem, nem normális tanács. Keress egy olyan orvost, aki hajlandó kivizsgálni a problémádat. Lehet vmi hormonális dolog is pl.
2010. okt. 26. 20:02
 6/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen szabálytalan menstruációs ciklus esetén őrületes baromság elkezdeni a gyógyszer szedését, mert olyan kavart okozhat, hogy csak lesel, amikor majd gyereket akarsz később. A helyedben most a fogamzásgátló tabletta lenne a legkisebb gondom. Keress egy épeszű orvost, aki hajlandó kideríteni, hogy miért nem jön meg neked hónapokig és azt kezelni, ugyanis ez NEM normális, ha már kb. 2-3 éve menstruálsz. Fogamzásgátlót csak akkor írhatnak ki, ha szabályos ciklusai vannak valakinek, amikor én írattam az első kérdés az volt, szabályosak-e a ciklusaim, hány napra jön meg, szokott-e késni, van-e köztes vérzés..stb.!
2010. okt. 27. 09:40
 7/18 anonim ***** válasza:

Hát igen, egy norális orvos figyelembe venné ezt, nem azt mondaná hogy hmmm... hát nem rendszeres a ciklusa? akkor tabi! Sajnos így mennek a dolgok, pedig tényleg nagy baromság. Engem anno a nőgyógyász rávett hogy szedjek gyógyszert, nekem is volt hogy 1 hónap simán kimaradt. Elkezdtem szedni, mert természetesen 100%ban megbízom egy orvosban, csak nem mondhat hülyeséget. Minden bajom lett a gyógyszertől, úgyhogy fél év után abbahagytam. Ez volt másfél éve, és azóta volt hogy 4 hónapig meg se jött, rosszabbb lett mint volt, most kezd már magához térni kicsit, meg egy kis cickafark teával is rásegítek. Szóval akinek nem rendszeres a ciklusa én nagyon lebeszélem a tabiról.

Kérdező, szerintem rosszul döntöttél hogy hallgattál a netes orvosra, ennél nagyobb hülyeséget el se tudok képzelni, minthogy meg se jön a vérzésed és úgy elkezdesz tabit szedni. Szégyen milyen nőgyógyászok vannak.

23L

2010. okt. 27. 11:10
 8/18 A kérdező kommentje:
Ebből most mi bajom lehet akkor ?
2010. okt. 27. 20:02
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Tehát... szedted a tabit és úgy késett, vagy nem szedted és úgy? Ezután elkezdtél egy új levelet a menzesz 1. napján?

Ha előtte nem szedtél tabit, akkor a menzesz első napján kell elkezdeni.

Ha előző hónapban is szedted, akkor 7 nap szünet után a 8. napon kell elkezdeni szedni, akkor is, ha nem jött meg, különben NEM VÉD a tabi. 7 napnál rövidebb szünetet lehet tartani, hosszabbat nem, mert nem véd.

Beszedted a levelet, mi történt? Nem jött meg, és nem vettél be több levelet? Vagy a "vártál pár hónapot" azt jelenti, hogy pár hónapig szedted? Közben megjött vagy nem?

Segítek, csak fogalmazz érthetőbben.

2010. okt. 28. 12:02
 10/18 anonim ***** válasza:
33 nő vagyok, tabival
2010. okt. 28. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!