Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szedhetek fogamzásgátlót?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szedhetek fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Olyanok véleményére vagyok kíváncsi akik ilyen helyzetben vannak vagy tudnak erről valamit. Pajzsmirigy alulműködésem van, amire szedek is gyógyszert. És most írt fel az orvosom fogamzásgátlót és a kettőt együtt szedhetem, vagy nem csökkentik egymás hatását?
2010. okt. 13. 15:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha az orvos tudott a pajzsmirigy problémádról és tudott arról a másik gyógyszerről, amit szedsz, akkor nyilván szedhetőek együtt. Gyógyszerfelírás előtt mindig megkérdezik, hogy van-e gyógyszerallergiád, illetve milyen más gyógyszert szedsz. Ha ez megtörtént, nincs mitől tartanod.
2010. okt. 13. 15:19
 2/15 A kérdező kommentje:

Tudott mert mindkét gyógyszert egy orvos írta ki.

csak félek attól hogy gyengül a hatása....

lehet csak túlizgulom

2010. okt. 13. 15:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Komolyan gondolod, hogy egy NŐGYÓGYÁSZ felír két olyan tablettát egyidejűleg, amik nem szedhetők együt...???? Ne már.... :))
2010. okt. 13. 15:24
 4/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2010. okt. 13. 15:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem palyzsmirígy túlműködésem van és nem szedhetek tabit mert így is baj van a hormonszintemmel.Az én nőgyógyászom a hüvelygyűrűt ajánlotta mert ez a tabival ellentétben nem a májon keresztül fejti ki a hormonhatását hanem ezt kikerülve és így nem befolyásolja a palyzsmirigyem.Szóval szerintem menj el a nőgyógyászodhoz és kérd ki a véleményét a hüvelygyűrűről.A legtöbb palyzsmirígy problémás ember ezt használja.És ha kérhetem írj nekem privit és adok 1 címet ahol ezzel kapcsolatban orvos válaszol bármilyen kérdésedre akár nőgyógyászati akár hüvelygyűrűvel kapcsolatban,kérd ki a véleményét:)remélem tudtam segíteni:)
2010. okt. 13. 15:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem engedi sajnos hogy neked küldjek privát üzenetet, sajnos nincs olyan opció nálad :( de szeretném megtudni azt a címet. Amúgy nekem a belgyógyászom javasolta ezt a fogamzásgátlót és fel is írta, mert azt mondta hogy a nőgyógyász így biztosan nem ír ki olyat amit én nem szedhetek. Valahogy megoldható lenne hogy írj nekem. Vagy a beállításokban lehet azt hiszem beállítani hogy írhassak neked privit.
2010. okt. 13. 15:34
 7/15 anonim ***** válasza:

"Az én nőgyógyászom a hüvelygyűrűt ajánlotta mert ez a tabival ellentétben nem a májon keresztül fejti ki a hormonhatását hanem ezt kikerülve." Ez butaság. A gyógyszert mindenképpen a máj dolgozza fel, csak tabletta esetében a tápcsatornán, hüvelygyűrűnél a hüvely nyálkahártyáján kerüesztül szívódik fel és kerül a véráramba. Annyi viszont tény, hogy mivel kevesebb a hormontartalma, KEVÉSBÉ terheli a májat.

26/N

2010. okt. 13. 15:36
 8/15 A kérdező kommentje:

szerintem a koromnak semmi köze a kérdésemhez, én csak félek attól hogy nem hat eléggé a fogamzásgátló.

És épp az ilyen véleményekre nem vagyok kíváncsi.

Ide azok írnak akik valamiben nem biztosak, én ebben nem vagyok biztos....

Aki érti miről beszélek az tud is nekem válaszolni, te meg ha nem érted akkor minek írsz ide választ?.....

2010. okt. 13. 15:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Idefigyelj kiscsillag akkor nyilván a piacon vette a doktoriját a nőgyógyászom ! Észkombájn először kérdezz meg 1 dokit hogy lehetséges-e és majd utána fikázzle valakit,ugyan mi okom lenne hazudni hisz én is palyzsmirigyes vagyok és nő és szedek gyógyszert a palyzsmirígyre.2fajtát,hadd tudjam már miről beszélek!!Miért ne kerülhetné ki a májat?
2010. okt. 13. 15:39
 10/15 anonim ***** válasza:
ha háziorvos írta ki, akkor érdemes lenne utánakérdezni nőgyógyásznál is. valószínű szedhető, ilyenre nagyon szoktak figyelni. Nem utolsó sorban ott a patikus, aki több kémiát tanult, mint az orvos, ő is biztos tud válaszolni. (PAJZSMIRIGY- 92%-os hozzászólónak, elnézést az offért, kedves kérdező.)
2010. okt. 13. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!