Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel vèdekeztek, mi lehet a megoldás?
Mi sem egyszerűbb ennél? Termékenységtudat!
Oké, kell hozzá egy képzés, de a lényeg, hogy megtanulod a tested jelzéseit és az alapján ciklusgörbét tudsz rajzolni minden ciklusban, amin konkrétan be tudod jelölni az ovuláció napját. Ha ez megvan, a párod akár gyomorszájig tölthet spermával, nem leszel terhes:D
Ha meg célirányosan gyereket akartok, akkor csak megfordítjátok a módszert és direkt az ovulációt célozzátok.
A lényeg, hogy az ovuláció előtti termékeny időszakban használtok valamilyen fizikai fogamzásgátlót - pl óvszer vagy méhszájsapka, pesszárium - ovuláció után meg semmilyen védekezésre nincs szükség, még megszakításra sem.
Nekünk 3 éve gond nélkül működik.
Ráadásul ezzel nőgyógyászati betegségeket is ki tudsz szúrni, mert pl észreveheted ha anovulációs a ciklusod. Egy csomó nő él úgy, hogy csak akkor jön rá, hogy nem is ovulál, amikor gyereket akarna és nem sikerül. Pedig az ovuláció kimaradása akár cisztás meg egyéb hasonló betegségekre is utalhat.
Ha viszont nem bízol benne, akkor még mindig ott a méhszájsapka kontragéllel. Felcuppantod és onnantól kezdve 48 óráig szabad a menet. Annyi, hogy az utolsó aktus után 6 órával lehet csak kivenni, hogy addig a spermicid elvégezze a munkát.
Párom már megismerkedésünk óta injekciót használ, mindeddig 100%-os biztonsággal. 14 év alatt egyszer sem merült fel még gyanú sem terhességre. Közben lett egy tervezett terhessége, amikor abbahagyta, és kiürülési idő után teherbe is esett. Most ismét a szurival működik a dolog.
Viszont mellette, mint most már tudjuk, a vitamipótlás elengedhetettlen. Különben a mellékhatások jelentkezhetnek. Szexuális étvágy mérséklődése, csontritkulás. Melyre, ha az első felírásakor figyelmeztetik, nem fordul elő.
Lényeg, megbízható, vitamin mellett biztonságos. Nálunk is megszűntek a gondok, miután szedi a vitamint. Csontritkulás is helyreált, az étvágyról nem is beszélve.
Hormonmentes megoldás jöhet csak szóba?
Akkor vagy a spirál, vagy a spermicid kúp.
A spirál kétesélyes. Kolléganőm gond nélkül használja, neki bevált teljesen. Nekem olyan erős görcseim és vérzésem volt, hogy azt mondtam, inkább 9 havonta szülök.
Sokan terjesztenek róla rémhíreket, anélkül, hogy próbáltàk volna. De nekünk a pharmatex kúp bevált. A használati utasítást betű szerint be kell tartani, mert nem viccből van benne. Mi kombináltuk azzal, hogy amikor éreztem, hogy peteérés környékén vagyok, akkor gumit is használtunk, vagy 69 inkább.
Előnye, hogy recept nélkül kapható, szoptatás alatt is lehet használni, és ez nálunk két gyerekkel egy komoly 5 éves tesztidőszakot jelentett. Sose volt gond, de annak a tudatában használtuk, hogy "akár" be is csúszhat egy baba. Nélküle elsőre sikerült teherbe esni.
"Azért megsúgom, hogy aki spirált használ, annak havi szinten több petesejtje is megtermékenyül, csak elhal, mert nem tud beágyazódni"
még jó hogy havonta csak 1 petesejt érik meg :D amúgy se termékenyül meg miden hónapban
Nah meg ezt ne vessük már össze az abortusszal
Akkor is egy évben 0-12 életnek vetsz véget a spirállal.
És nem az abortusszal kell összevetni, mert nem az a védekezési módszer, hanem csak arra írtam, hogy végső esetben oda mennék és nem megtartanám az x-edik gyereket is. Abortuszra juthatsz bármilyen más védekezési mód mellett is, ha nem akarod megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!