Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnénk elhagyni a gumióvszert, de félek a fogamzásgátló tablettától. Mi lenne a jó megoldás?
10 éve vagyunk együtt a barátommal, a 10. évfordulón felvetette, hogy lépjünk szintet és csináljuk gumi nélkül.
Én viszont nagyon félek a terhességtől.
A gumiban azt szeretem, hogy minden aktus után látom, hogy működött, vagy nem működött (10 év alatt még sosem szakadt ki egy sem).
A fogamzásgátló tabletta meg olyan, hogy éppen vagy hat, vagy nem.
A lehetséges mellékhatásokra ki sem térek most, mert ami a leginkább visszatart a tabletta szedésétől az a bizonytalanság a hatékonyságát illetően.
Párom azzal érvel, hogy a mai tabletták már nagyon szuperek, sokkal megbízhatóbbak, mint régen.
Viszont pont ma jött szembe velem egy nemrég kiírt kérdés, miszerint a lány 8 hónapja megfelelő és szakszerű tablettaszedés mellett most terhes lett a fiújától.
Na nesze, ennyit a modern gyógyszerekről.
Persze, megvan az az előnye, hogy nem kell a gumival vacakolni, sokkal több új dolgot ki tudnánk próbálni itthon szex terén, szóval értem miért szeretne a barátom váltani, jó ötlet.
De tudom azt is, hogy állandóan stressznelnék azon, hogy most éppen hatott a bogyó, vagy sem?
Lesz gyerek, vagy sem?
És a végén pont emiatt lenne kevesebb kedvem az egészhez.
9: általában az orvos felír egy tök átlagosat, azt szeded, figyelsz a mellékhatásokra, és ha azok erősek/furcsák, akkor változtat a tablettán.
Hatni hatni fog, de lehet nagyon rossz mellékhatásai lesznek. Pl páromnak teljesen elment a kedve a szextől. Kerülte mint a tüzet és csak muszájból csinálta és majdnem ráment a kapcsolatunk, mert azt hittük már nem szeretjük egymást, hiszen én azt vettem észre, hogy kerüli minden érintésemet, ő meg azt vette észre, hogy nem akar velem szexelni, teljesen elment a kedve a szextől.
Szerencsére átbeszéltük, változtattunk a tablettákon, valamennyire segített, de ő nagyon érzékeny a hormonokra és inkább abbahagytuk, óvszer lett, nem érte meg a mellékhatás.
De hatása lesz, tök mindegy milyen tablettát szedsz
"De ha benned akar elsülni, akkor olyan napokat válasszatok, amikor minimális az esély, pl menzeszed előtt 1-2 nappal."
Ne tanácsolj már nettó baromságot. Tabletta mellett nincs ciklus, nincs peteérés, nincs igazi menstruáció, nincs termékeny és kevésbé termékeny időszak.
"Így van, ezeken is gondolkodtam, hogyha nekem hasmenésem van esetleg, és szex is volt aznap, akkor mehetek 72 órásért?"
Nem, akkor beveszel egy másikat. De csak ha még nem telt el 4 óra a bevétel után. Ha eltelt akkor az már felszívódott.
Nem, nem "szeretnétek" elhagyni, hanem ő szeretné elhagyni, pontosabban: követeli, hogy hagyd el.
És nem, ez nem szintlépés.
Csak valahogy úgy kellett tálalni egy egyértelműen egyoldalú döntést, mintha az neked is szuperjó lenne.
"muszáj valamit belevinnünk a szexbe, mert kezd megromlani, elsilányulni"
Akkor az nem a gumitól kezd el megromlani, ha 10 évig működött. Itt magával a kapcsolattal kezdenek komoly problémák lenni.
Egy dolgot azért szögezzünk le! 100%-os védelem nincs.
Csak mondjuk a guminál egyből látszik, ha baj van, és vészesetben lehet még ekkor is cselekedni. Ha fizikailag nem jut sperma a petesejthez, akkor 0% a teherbe esés valószínűsége. Minden más módszernél azért van némi veszélye. Nem feltétlenül csak akkor, ha kihagy az ember egy tablettát. A hormonrendszere sem mindenkinem ugyanolyan. Igaz, nagyon ritkán, de előfordulhat teherbe esés tabletta mellett is.
Ami nagyobb probléma, hogy míg a gumi csak alkalmanként jelent némi macerát, a fogamzásgátlót rendszeresen szedni kell, folyamatosan kell rá ügyelni, lehetőleg hasonló időpontban kell mindig bevenni. Azaz nem csak egy alkalmi macera, hanem folyamatos.
Még nagyobb probléma: az, hogy az esetek többségében bizony jelentkeznek mellékhatások. Lehet, hogy ezek nem súlyosak (bár sajnos olyanra is láttam már példát... és nem csak egyet), de azért épp elég kellemetlen tud lenni, amikor az embernek csökken a libidója (pont egy olyan szertől, amit a nemi élet "problémamentességére" szed), illetve különböző jellegű fájdalmak, diszkomfortérzés szinte mindennaposak. Csak valamiért ezt sokan szeretik eltitkolni. "Nincs ennek semmi mellékhatása." Aztán utána két órával meg panaszkodik rá, hogy megint hányingere van, vagy fáj a feje, stb. a fogamzásgátlótól.
Én férfi vagyok. Igaz, mögöttünk még nincs tíz év, de pofám nem lenne követelni, hogy a barátnőm szedjen fogamzásgátlót. Ha ő állna elő ezzel az ötlettel, én lennék az, aki próbálná meggyőzni, hogy nem helyes döntés. Nekem az egy pár másodperces rutin, hogy felhúzzam a gumit. Semmi mellékhatása nincs. Ő meg egész hónapban érezné a tabletták mellékhatásait. Arról nem is beszélve, hogy milyen károkat okozna a szervezetében hosszú távon.
" Én férfi vagyok. Igaz, mögöttünk még nincs tíz év, de pofám nem lenne követelni, hogy a barátnőm szedjen fogamzásgátlót."
Én is pont ezt tettem.
25F
Azért a tabletta sem ördögtől való, ha valaki amúgy egészséges. Csak azoknak okoz problémát akik endokrin betegek (sokszor nem is tudnak róla).
Ez nem teljesen így van. Nekem a maganorvosom alapos kivizsgálás és vérvétel után írta csak fel. A vervetelem *tökéletes* lett az orvosom szerint.
Soha nem volt migrenem előtte. Mikor szedtem volt hogy hetente több is de 1 minimum volt. Nem tudtam mitől van, voltam CT-n, mrin is, mindenhol. Kevesebb mint 1 év után tettem le mikor szakítottunk a barátommal.
Hm, azóta nem volt migrenem. Valószínűleg az okozta. Évente járok vérvételre, és nem rossz egyik ertekem se, nem nagyon eroset szedtem, megis lett mellekhatasa.
Kérdező! Szerintem egy gumitol nem fog ellaposodni egy kapcsolat, amelyik pasi ilyennel jön az ennyit is érdemel. Mi is csak gumival védekezünk és ugyan én is egyet értek abban, hogy gumi nélkül nagyobb az élvezet, de én ezek után biztos hogy nem szednek megegyszer fogamzásgátlót. A megszakitasos módszer pedig nem védekezés.
A fogamzasgatloval nagyobb a macera mint a gumival, figyelni kell mikor veszed be, ha elfelejted már nem jó, nekem sokszor volt hogy elfelejtettem bevenni de nem voltam otthon, nem volt nálam, lejart a 4 óra, sőt 72 órás tablettát is vettem már be.
Nem éri meg tönkretenni a szervezetedet egy életre, nálam "csak" a migrének történtek miatta, illetve a libidó csökkenés, de hallottam én is elég érdekes történeteket amik egész életre kihatnak.
Maradjatok a guminal, ne kezdj el miatta tabit szedni.
Ha annyira akarsz akkor meg manapság már van rézgyöngy, spirál (annak is felteszik aki még nem szült) es hüvelygyűrű is, egyiket se használtam így nem tudom mennyire károsak, de én a tablettát nem ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!