Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnénk elhagyni a gumióvszert, de félek a fogamzásgátló tablettától. Mi lenne a jó megoldás?
10 éve vagyunk együtt a barátommal, a 10. évfordulón felvetette, hogy lépjünk szintet és csináljuk gumi nélkül.
Én viszont nagyon félek a terhességtől.
A gumiban azt szeretem, hogy minden aktus után látom, hogy működött, vagy nem működött (10 év alatt még sosem szakadt ki egy sem).
A fogamzásgátló tabletta meg olyan, hogy éppen vagy hat, vagy nem.
A lehetséges mellékhatásokra ki sem térek most, mert ami a leginkább visszatart a tabletta szedésétől az a bizonytalanság a hatékonyságát illetően.
Párom azzal érvel, hogy a mai tabletták már nagyon szuperek, sokkal megbízhatóbbak, mint régen.
Viszont pont ma jött szembe velem egy nemrég kiírt kérdés, miszerint a lány 8 hónapja megfelelő és szakszerű tablettaszedés mellett most terhes lett a fiújától.
Na nesze, ennyit a modern gyógyszerekről.
Persze, megvan az az előnye, hogy nem kell a gumival vacakolni, sokkal több új dolgot ki tudnánk próbálni itthon szex terén, szóval értem miért szeretne a barátom váltani, jó ötlet.
De tudom azt is, hogy állandóan stressznelnék azon, hogy most éppen hatott a bogyó, vagy sem?
Lesz gyerek, vagy sem?
És a végén pont emiatt lenne kevesebb kedvem az egészhez.
Nincs köztes megoldás. A gumi az egyetlen amiről tudod már aktus végén, hogy megvédett-e, vagy sem.
Azért azt hozzátenném, hogy tabletta mellett nem lehet teherbeesni, ha rendesen szedik, hiszen kikapcsolja a ciklust. Ezek a "becsúszott" babák mind amiatt vannak, hogy későn vette be/nem vette be/hányás/hasmenése volt/bevett valamit ami gyengítette a hatást.
Ezek a "becsúszott" babák mind amiatt vannak, hogy későn vette be/nem vette be/hányás/hasmenése volt/bevett valamit ami gyengítette a hatást.
Így van, ezeken is gondolkodtam, hogyha nekem hasmenésem van esetleg, és szex is volt aznap, akkor mehetek 72 órásért?
No meg a "bevett valamit ami gyengítette a hatást". Magyarán tök jó tabletta, kivéve amikor nem.
Ez ilyen *nesze semmi, fogd meg jól* megoldásnak tűnik.
De teljesen elvetni mégsem akarom még, mert tényleg muszáj valamit belevinnünk a szexbe, mert kezd megromlani, elsilányulni.
Esetleg tabletta mellé valamilyen bizottságos kiegészítésen gondolkodtam még, de nehéz úgy, hogy a gumin kívül kb semmit sem ismerek.
Olvasok most a spirálról, a pesszariumrol, hátha jó lenne nekem tabi kiegészítésnek de azok egyáltalán nem tetszenek amiket a fórumozók, más kérdezők leírnak róluk tapasztalatban.
Szerintem lassan az lesz, hogy elmegyek dokihoz, felvázolom a helyzetet, és megkérem, hogy javasoljon valamit.
+ A terhességfóbiámra egy jó pszichológust 😅
Aztán lehet hogy azt fogja tanácsolni, hogy vagy maradjon a gumi, vagy aludjunk külön szobában.
A megoldás itt az hogy maradtok a guminál.
Nekem is volt egy olyan a kapcsolatunkban hogy elgondolkoztunk. De amíg van gumi és nem kötelező pl hormonális okból stb a tabletta, addig sosem tablettáznék. Nagyon durva mit művel(het) az emberrel
Nem ajánlott fogamzásgátló tönkre teszi a szervezetet, mérgezed magad vele.
Esetleg spirált ajánlok.
jajjjjjj, te nem vagy tisztában a tablettákkal, gyorsan menj nődokihoz megbeszélni. Nem úgy megy az, hogy kihagysz egyet és akkor nulla védelem, ez egy hormon, amit folyamatosan nyomsz a testedbe, amitől nem tudsz teherbe esni. De mivel hormon, ezért minden szervezetre máshogy hat, valakinél nagyon erősen és a leggyengébb tabletta is kiüti, valakinek meg extra adag kell. De azzal, hogy egyet kihagysz, nem fog kiürülni a szervezeted. Sőt, ha elhatározzátok, hogy lassan jöhet gyerek, több hónap is kellhet, hogy kipucold a testedből. Páromnak kb fél évébe került, hogy visszaálljon az eredeti ciklusára minden, de vannak, akik 1 hónap alatt simán visszaállnak. De az esemény utáni tabletta ISZONYAT megterheli a testedet, azért csakis akkor vedd be, ha nagyon muszáj.
Amúgy meg még mindig lehet csinálni, hogy tabletta mellett nem sül el a pasid benned. De ha benned akar elsülni, akkor olyan napokat válasszatok, amikor minimális az esély, pl menzeszed előtt 1-2 nappal.
"De mivel hormon, ezért minden szervezetre máshogy hat, valakinél nagyon erősen és a leggyengébb tabletta is kiüti, valakinek meg extra adag kell."
És akkor honnan fogom tudni, ha esetleg elkezdem szedni, hogy nekem pont elég az az erősség amitől már nem tudok terhes lenni, vagy éppen hogy csak csinál valamit bennem?
Megintcsak tök képlékeny a dolog.
Egyébként ha már szexelünk, nyilván jó lenne ha bennem menne el, úgy van értelme.
Legfeljebb ovulacio idején gumival menne a dolog, még ez is eszembe jutott.
A többi választ is köszönöm egyébként, #4-en kívül mindenkinek ment a zöld 💚
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!