Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » El tudom titkolni h fogamzásgá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudom titkolni h fogamzásgátlót szedek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 16:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Néha jobb a szülőkre hallgatni. Mikor én voltam 17 éves nekem sem támogatta anyu az ötletem, nem akarta hogy szedjem. De persze én nagy lány voltam, elmentem a dokihoz, felirattam, és szedtem is fél évig... Annyira hatásos volt, oly annyira biztonságos, hogy szinte nem is szexeltem, mert teljesen elment a libidóm, száraz lett a bőröm és a hajam, egyik pillanatban depressziós voltam, másikban már nevettem, ráadásul folytom hüvelygombám volt miatta. Miután megelégeltem és abbahagytam, 3! havonta menstruáltam csak. A poén az egészben, hogy 2 év múlva megint szedtem egy másikat, szintén fél évig és ugyanezek a tünetek jöttek ki, jah és másfél éve hagytam abba, de ha azóta 6szor megjött, lehet sokat mondok. Szóval ennyit erről, hogy ezek milyen tuti kis alacsonyhormontartalmú gyógyszerek. Felőlem a Dalai Láma is mondhatja hogy ezek mennyire alacsony hormontartalmúak, attól még ugyanolyan károsak. És nem egyedi példa vagyok, szűk baráti körömben is előfordul ilyen: 5 barátnőm közül 4-nek előjött valamilyen mellékhatás, ha nem is mind.
2010. aug. 25. 10:29
 22/25 anonim ***** válasza:

Az nem igaz, hogy a gumi biztosabb védelmet nyújt. A tabletta egy kicsivel megbízhatóbb, ha jól szedik (általában este, mindig ugyanabban az időpontban, tudni kell, milyen gyógyszer csökkenti a hatását, hányás, hasemenés esete, stb.) de nem véd a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Mondjuk úgy, hogy míg a tabletta helyes használatát tudod biztosítani, az óvszer kiszakadását nem nagyon tudod teljes biztonsággal elkerülni. Azt gondold meg, hogy a fiú biztos nem terjeszt-e semmit, meg hogy nem fog-e félrelépni és összeszedni valamit. Ha nem, akkor szedd nyugodtan, simán el lehet titkolni, ha muszáj, de járj el a nőgyógyászati kontrollra, és figyelj, hogy nem okoz-e mellékhatást (fejfájás, végtagfájdalom, értágulatok, akármi) amiről szólni kell a nőgyógyásznak. Az sem ártana, ha a nőgyógyász elküldeni téged a hematológiára a szedés előtt, de ezt ők szokták tudni, hogy kell kivitelezni, ezért a háziorvostól érdemes egy beutalót kérni pl. az Állami Egészségügyi Központ haemosztazis szakrendelésére (Honvéd Kórház). Javaslom dr. Róna-Tas Ágnest, ő kiváló orvos.

Ha szükségetek van szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos szűrésre, az Anonim Aids Tanácsadó Központ (Karolina út) ingyen végez szűrést, hiv-re, hepatitisz a-b-re, szifiliszre.

És a legfontosabb, mielőtt elfelejtem: ha eltitkolod a tablettát, gondolom, anyukád anyagilag sem fogja támogatni a védekezést, pedig azért ez nem olcsó. A barátod szálljon be a költségekbe 50%-ban!

2010. aug. 25. 10:33
 23/25 anonim ***** válasza:
51%

Hagyjuk már a baromságot, hogy a gyógyszer így káros meg úgy káros. a gyógyszeripar ellenlobbisai látom jó munkát végeztek agymosás terén. ekkora ökörséget, hogy szellemi fogyatékos lesz a gyerek, meg életemben nem hallottam! tudod mitől lesz gyogyós az a gyerek? ha iszol, cigizel, drogozol a terhesség alatt meg a génektől. ha a gyerekben benne van a hibás gén, attól lesz ütődött, nem a tablettától!

hadd döntse már el mindenki maga, hogyan óhajt védekezni a nem kívánt terhesség ellen, jó? ez, hogy a tabi nem véd a nemi betegségektől tény és való, de a kérdező nyilván komoly és monogám kapcsolatban szedné, erről meg ennyit.

kérdező, a gyógyszert dugd el valahova, ahol nem turkálnak a cuccaid között, bugyisfiók, neszesszer.. stb. én mindig a neszesszeremben hordom, ott van a legjobb helyen, bár nekem ne kell dugdosni.

2010. aug. 25. 10:34
 24/25 anonim válasza:

1. Idővel úgy is kiderül.

2. A Körzeti orvos valamikor úgy is megfogja kérdezni, hogy a kis XYnak nem kell a fogamzásgátlót felírni?

3. A nőgyógyászotok nagy valószínűséggel ugyan az, és ha baráti viszony van úgy is rá kérdez mi van a lánnyal?

4. Anyák úgy is tudják mikor jön meg nektek, például nem venné észre, hogy 1-2 héttel előbb vagy később jön meg mint szokott?

5. Minden este be kell venni, valamikor úgy is elől hagyod.

6. Nem kampány szerűen kell szedni, ha elkezdted szedni kell folyamatosan. Nem lehet az, hogy XYnal szakítottam, és most nem szedem addig míg nem lesz pasim. Felelősséggel jár.

Vagy titkolózva gumival, vagy komoly felnőtt kiállással megmondani szülőknek Apa,Anya ez és az van...és ezért szeretnék gyógyszert szedni. Hidd el jobb a tiszta lap, mint amikor kitudódik , egy vagy fél év után. Gondolj bele. Most kis agymosás, vagy fél év múlva retorzió.

2010. aug. 25. 11:07
 25/25 A kérdező kommentje:

de már beszéltem a szüleimmel.és nem engedik.

meg h ő szűzen ment férjhez és nem védekeztek...modnom anya én nem akarok gyereket.meg montam neki h örülhetne h én gondolok erre h védekezek és nem csak ugy bumm bele mint a sok kis hülye.mindenesetre még lehet jobb ha várok vele addig meg marad a naptár+gumi.

2010. aug. 25. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!