Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El tudom titkolni h fogamzásgátlót szedek?
"16:25-öshöz még hozzáfűzném, hogy nem csak hogy nehezebben esik teherbe, de a mai tabikba olyan anyagok is lehetnek (olvastam), hogy esetlegesen a gyerek szellemileg sérült lehet"
Erről én is olvastam. A tabletták tele vannak szintetikus anyagokkal.
Figyi kislány! Nem kell parázni a gumitól. Kevesebb kockázat van benne, mint a tablettában önmagában(és itt csak a tablettáról beszélek, szexről még szó sincs). Én azt mondom, h húzzatok gumit és, ha ott gebasz lenne, akkor esemény utáni tabletta. Viszont a szüleidet jó lenne beavatni. Hidd el, ha titkolózol, az később nagyobbat fog visszacsapni.
16.32
Az se mind1 h az a nő mikor szeretne terhes lenni. És majd olyankor jön a bánat h szedte a tabit azt megjárta. Nem kell már több gyerek az államnak. Így is vannak elegen..
szerintem ne szedj tablettát, ugyanúgy káros a szervezetedre, mint a régi tabletták, csak ezeknek még nem tudják a mellékhatását, az majd később derül ki...
én sem szedek, és már 5 éve együtt vasgyok a pasimmal..
25 L
mennyi idős vagy, hogy a szüleidnek kell erről tudni?
Mert ha 20 fölötti vagy, akkor már a te döntésed, hogyan teszed tönkre a szervezetedet..
mindenkire más hatással lesz a későbbiekben a hosszútávú gyógyszer szedése..........van akinél trombózis alakul ki
Azért jól gondold meg!!
24/l
18 vagyok.de szerettem volna h a szüleim támogassanak vagy érted csak h tudjanak rolla és akkor azt monták rá h NEM.én meg fogtam magam és titokban elmentem nődokihoz mert nem akarok gyereket.
eddig barátommal gumival csináltuk és nemtudom nekem kicsit macerásnak tűnik h kiszakadhat lecsúszhat vagy már akk veszi ki amikor már össze ment a barátom pénisze értitek.
Nyugodtan szedj tablettát, monogám, és megbízható,rendes párkapcsolat esetén ez a legbiztosabb megoldás. Csak a szedésre figyelj mindig oda. Tévhit, hogy maradandó károsodásokat okoz a szervezetben. Elég sokan beszélnek úgy a tablettáról mintha valami halálos adag méreg lenne és tilos lenne szedni. A gyógyszergyártó cégek igyekszenek a legalacsonyabb hormontartalmúakat fejleszteni, hogy még kevesebb megterhelést jelentsen a szervezetnek, de egyben a fog.gátló hatása is fent maradjon. A legelső tablettában volt 150 (!) mikrogramm ösztorgénszármazék, a maiakban pedig mindössze 20 vagy 30. Azért volt annyi mellékhatásuk. Az persze más tészta hogy aki nem bírja, az ne is szedje. Ha teljesen egészséges vagy( rendszeres peteérés, jó májfunkciók, egészséges vérkép és protrombinszint) akkor szedheted :) Egyébként meg el tudod titkolni, a szedést tedd olyan időszakra amikor biztos nem zavarhatnak meg.
Bocsánat hogy hosszú lett! Egy másodéves szülésznőhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!