Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Férfiak akiknek vazektómiájuk...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak akiknek vazektómiájuk volt, elmesélnétek a tapasztalataitokat a kisműtétről, gyógyulásról, hogy érdemben mi változott tőle a nemi életetekben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyasmire, más érzés lett-e némileg pl az orgazmus, jól gondolom-e, hogy az ejakuláció terméke innentől csak a prosztata váladék és hasonlók. Előre is köszi 28/F
2019. dec. 29. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Par het volt amig fura volt es picit kellemetlen a hegesedes miatt.

A szex ugyan olyan sot felszabadultabb mert nem kell tartani a terhessegtol mar.

A valadek kevesebb es atlatszo.

2019. dec. 29. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A sebgyógyulás után pontosan ugyanolyan érzés, csak éppen "vaktölténnyel" lősz. Sem a mennyiség, sem az állaga, semmi más nem változik, csak spermiumok hiányában nem fehér.
2019. dec. 29. 12:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez megnyugtató. Még az eljárás módjával kell megbarátkoznom, ugyanis a hideg kiráz az animált videótól, ahol ezt bemutatják, mondhatni rosszul vagyok a gondolattól is, de eléggé hasznos lenne megcsináltatni.
2019. dec. 29. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2 éve szántam rá magamat, lelkileg kicsit nehéz volt, azt viszont tudtam, hogy nem akarok semmiképpen 3. Gyereket.

A műtét 45 perc alatt helyi érzéstelenítéssel problémamentesen lezajlott, mégis végig remegtem.

2 hét hasfájás után még volt egy hónap herefeszülés, de utána minden elmúlt, a bevágás sem látszik. Az ejakulációban szemrevételezéssel semmit nem lehet megállapítani, ezt a felvilágosításnál meg is mondták. Nem véletlen, hogy akkor nyilványítanak sterilnek (hivatalosan kaptam róla papírt!) mikor 2 spermigrammot is elvégeztek rajtad, és 0 spermiumot találtak.

Fura érzés hogy nem ejthetek többé senkit teherbe. Nehéz elmagyarázni. Egy nagyon mély belső fajfenntartó ösztön él valószínű mindenkiben, ami ellen is döntöttem. Ezzel sok embernek nem kell szembenéznie. Aki vazektomiára szánja magát, az szembe találhatja magát ezzel.

Azonban családtervezés szempontjából nagyon megnyugtató, hogy nem fog becsusszanni egy nem tervezett gyerek. Rendszeresen járok spermiogrammra, és minden egyes vizsgálat után megkönnyebbülök, mikor a 0-as számot látom a milliók helyett.

Nem változott sokat a nemi életem, hiszen 22 éve vagyunk együtt a feleségemmel. Ő is megkönnyebbült, ő sem tervezett már több gyereket.

Azért az még nagy pozitívum, hogy nem kell gumióvszert használnunk, ugyanis a gyerekvállalások hajnalán elhagytuk a fogamzásgátlót, és már utána nem tértünk vissza sokminden miatt.

Szóval nem bántam meg, és jelentősen stresszmentesebb az együttlét. Állítólag sokan utána ez miatt rendszeresebben is összebújnak, hát ezt nem tudom megerősíteni. Leginkább munkahely és a 2 gyerek nevelése leamortizál minket estére, még mindig.

márc. 15. 15:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Múlt év júliusában én is rászántam magam és elvégeztettem, nekem összesen 25 perc volt, szintén helyi érzéstelenítéssel. A gyógyulás kicsit problémás volt, mert idő előtt emeltem egyszer nehezet, így egy ödéma, bevérzés alakult ki a seb mellett, ezzel elhúzódott a gyógyulásom 5 napról 2,5 hétre, de végül minden rendbe jött. Az ondó állagán, színén, mennyiségén valóban nem látszik semmi változás, a spermiogram mutatta csak ki, hogy sikerült a dolog. Utóhatása a közérzetemre szinte semmi, az együtlétek felszabadultabbak, bár nem hagytuk el teljesen az óvszert, mert teljesen anélkül tipikus gyorstüzelő lennék, erre még keresem a megfelelő megoldást, de már az is nagyon jó, hogy szabadon lehet gumival-gumi nélkül variálni, mert nincs benne kockázat. Összességében nem bántam meg, még ha ezt senki nem is hiszi el nekem, mert felfoghatatlan, hogy nem szeretnék gyereket vállalni.
márc. 16. 12:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Én lépésem sem érti a többség, holott van 2 gyerekem, és elmúltunk 40.

Szoktam róla viccesen beszélni, nem csinálok belőle titkot. De azok az arcok!

Körülöttem sok barátomnak lett besikerült 3. Már fiatal koromban felfigyeltem a rokonságban hosszú szünet után születő 3. Gyerekre. Tudtam, hogy én kettőre vagyok képes, hogy amint lehet, meglépem.

Mindig megkönnyebbülök a spermiogramm eredményén.

Ajánlom, hogy az elején azért rendszeresen járj. Nekem évi 1x40€-ot megér. Ennek sokszorosát adtam ki óvszerre előtte.

Urológusom szerint felesleges. Mindig azt mondom, hogy de orvosúr, utána én olyan jól alszom!

márc. 31. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!