Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik fogmazásgátló módszert ajánlanátok ebben az esetben?
- 20 éves lány
- következő 5 éven belül teherbe esne az a katasztrófával lenne egyenlő a számára
- állandó partner, gyakori szexuális élet
-fél a hormonális fogamzásgátlástól mert hogy nem tudja "ellenőrizni" hogy valóban hat-e éppen
- óvszerrel rossz tapasztalatai vannak ( kiszakadt, lecsúszott stb)
úgy értem, hogy fél, hogy nem hat és nehéz lenne megszokni, hogy belé élvez a párja és nem kell parázni.
+ feledékeny lány eléggé sajnos
Akkor hüvelygyűrű, hasonlóan működik, mint a tabletta (hormont juttat a szervezetbe), de csak 2-3 hetente kell cserélni. Esetleg pesszárium, ez egy kis gumi bigyó, amit be kell kenni egy spermicid anyaggal, és az aktus előtt kell felhelyezni a hüvelybe.
Én továbbra is a fogamzásgátló tablettát ajánlom, az a legbiztonságosabb.
A legbiztosabb az óvszer. Ha megfelelően van felhelyezve, akkor nincs vele gond. "Csúcstámadás" előtt célszerű egy pillanatra kivenni és ellenőrizni nem csúszott-e le, nem szakadt-e még ki (megvan-e még a "spermazsák" a végén).
A nem hormonális módszereket kombináltan célszerű alkalmazni (pesszárium + hüvelyzselé). Jó megoldás lehet még a spirál is. Konzultáljon a nőgyógyászával!
ha félsz a bogyótól hogy nem hat, a hüvelygyűrű még parább hogy kiesik és nem veszed észre...
Vannak spirálok, amik fiatal lányoknál is használhatóak, magánban 30 ezerért rakják be, államiban nem tudom hogy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!