Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért élnek sokan 14-15...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért élnek sokan 14-15 évesen aktív nemi életet?

Figyelt kérdés

Elég durvának találom, hogy manapság a 14-15 éves kamaszok aktív nemi életet élnek, fogamzásgátlót szednek és el sem tudnak képzelni egy párkapcsolatot szex nélkül. Ha pár hét után mindenkivel ágyba bújnak, és a kapcsolatok általában 2-3 hónapig tartanak (ami alapból nem baj ebben a korban), akkor mire megházasodnak vagy legalább megállapodnak, hány szexpartnert tudnak majd összeszámolni? Miért annyira fontos a szex ebben a korban? Mert menő? Vagy más oka van?

És csodálkoznak, hogy mindenféle nemi nyavalyát elkapnak, azt se tudják, kitől..

2008. okt. 18. 14:37
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

(lehet off lesz)

a miértekre nem írom le megint a választ, egyszer már megtettétek helyettem.

csak annyit mondanék, hogy ezek a srácok és lányok koravének lesznek, nagyon hamar felnőnek, lerövidül a gyerekkoruk, és amikor majd észbe kapnak 20on évesen (az értelmesebbje) sajnálják, hogy ilyen hamar felnőttek, és visszamennének a gyerekkorba. (itt kezdődik egy másik téma, a depresszió) kár hogy ilyen korban még a szülőkre van utalva félig meddig a gyerek, akik el sem magyarázzák azt, hogy működnek a dolgok valójában.

2008. okt. 18. 18:44
 12/41 anonim ***** válasza:
72%
Mert mindegyik marha érettnek képzeli a magát, éshát a tapasztalat a fontos náluk.
2008. okt. 18. 19:22
 13/41 anonim ***** válasza:
Ja és hozzáteném én 16 éves létemre igen, cigizek , iszok, koncertekre járok, és még szűz. És nem egy ilyen barátnőm van.
2008. okt. 18. 19:24
 14/41 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem a szülő tehet az egészről. Hiába világosítja föl a gyerekét, azt akkor is érdekelni fogja a szex, ha tisztában van majdnem mindennel vele kapcsolatban. ilyenek a gyekerekek,a tinik. érdekli őket,amit nem tapasztaltak. amúgy meg gondoljatok bele,hogy a nagyszüleitek gyerekkorával nem lehet összehasonlítani a tiéteket,a tiéteket meg nemlehet majd a ti unokáitokéval, gyerekeitekéval összehasonlítani.ahogy változnak az idők,a szokások is változnak. nem tudtok ez ellen mit tenni.én sem tartom helyesnek, ha egy 12 éves lány elveszíti csak úgy "heccbőlmert jó poén" aszüzességét,mert nincs tisztába az értékekkel. De ha van egy 15-16 éves lány,aki egy-két éve együtt van a barátjával, szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, ha lefekszenek egymással. persze, 12 éves kislányok között még nincs oylan aki szellemileg is érett, de azért a 14 évesek között már van.
2008. okt. 18. 20:06
 15/41 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de a szülők igenis tehetnének ez ellen. Pl ahelyett, hogy falaznak a másik 12éves kislány szülei előtt, és ők nyomják a gyerek kezébe az óvszert, hogy jólvan kislányom dugasd csak meg magad a diszkó wc-jében, nem engedik el ilyen helyekre.
2008. okt. 18. 21:02
 16/41 anonim ***** válasza:
Vki emlitette itt a depressziót, na igen! lassan itt vagyok 20 éves fejjel és még szüz vagyok és nem volt normális kapcsolatom.ami miatt már egy ideje depresszios vok. És miért?-mert olyan családban nőttem fel ahol nem beszéltek a szülők szexröl,semmi hasonló, inkább nem néztek olyan filmet, nem engedtek csak ugy bulizni,mindig mindent számon kértek rajtam, és volt értelme?- vagyok mint egy begyepesedett fasz, mert egyszerüen még ismerkedni se tudok csajokkal,annyira zárkozott depresszios lettem az évek alatt!!!nem tudom mi lessz velem, és mit kezdjek magammal.Na akkor melyik jobb??????kicsit korábban elkezdeni a dolgokat és vmennyire tapasztaltabban kikerülni az életbe, vagy meg igy hogy egy elbaszott élet van a gyerek előtt??????
2008. okt. 18. 21:21
 17/41 anonim ***** válasza:
Azért ott van az arany középút is. Lehet tizenkevés kortól beszélni a gyereknek a szexről, de nem kell 12-13éves elenegedni alkoholmámorban úszó bulikba, ahogy seggrészegen összefexik bárkivel... Tény, hogy az előző válaszadó esetében pöttyet túlzásba estek, ez sem jó... :s
2008. okt. 19. 01:27
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy szerintem nem csak a szülő tehet róla...16 éves vagyok és a baráti körömben rajtam kívül senki nem szűz...Mindegyiküknek ismerem a szüleit és ahogy tudják fogják őket... De ha a gyerek meg akar valamit csinálni, akkor úgyis meg fogja tenni...2 osztálytársam is a tavalyi osztálykiránduláson vesztette el a szüzességét és akkor nem hinném, hogy a szülő akármit is tehetett vona...És az az igazság, hogy okosabbnak hiszik magukat és nem fogadják meg senki tanácsát, hogy így-meg úgy nem lesz jóü, stb...És 90%uk nem is élvezi és mégis csinálja, mert "akkor elhagy a barátom", ha nem csinálná...Egyébként meg szerintem nagyon rossz hozzáállás a szülőktől, ha otthon úgy tekintenek a szexre, mint valami olyan dologra, amire még gondolni is csak a felnőtteknek lehet...Mert ilyen sok van sajnos...Én 9(!) éves korom óta érdeklődöm a szex iránt, nem egy ilyen könyvet elolvastam, ahol nem csak pozitiv dolgok vannak és az is, hogy igaziu érzelmekkel kellene csinálni...Soha nem tiltották meg a szüleim, hogy ezeket olvassam és tessék...9 éves korom óta érdekel a szex és mégis szűz vagyok...Nem csak a szülőköm múlik, hanem az egyéni lelkivilágán és azon hogy mit tart fontosnak...Ezen meg a szülők sem tudnak változtatni, mert valamilyen szinten szerintem a genetikához is köze van
2008. okt. 19. 08:36
 19/41 anonim ***** válasza:
0%
9 évesen?????Te jó ég. Én 9 évesen azzal foglalkoztam, hogy melyik társassal játszam, nem sexről szóló könyveket bújtam....Atyavilág...A lányom 4 éves, világosítsam fel most???UNDORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008. okt. 19. 15:13
 20/41 anonim ***** válasza:
47%

"Érdekes, hogy a "másik oldalról" még senki nem írt semmit.. Ez is bizonyítja, hogy igazi magyarázatot nem tudnak adni rá, csak olyasmiket, hogy "mindenki ezt csinálja"."

Na akkor én vagyok a "másik oldal"...

14 éves vagyok a szüleim felvilágosítottak rendesen nem is egyszer. Bulizni csak oda engedtek ahol ismereték valamennyire a társaságot. Aztán összejöttem a barátommal akivel fél év után lefeküdtem. És nem azért, mert mindenki ezt csinálja vagy mert menő hanem mert szeretem és megbízok benne. Nem bántam meg. És most egy éve járunk, és tök boldogok vagyunk. Am szellemileg is érett vagyok higgyétek el. Bizonyíték erre az, hogy a gyógyíthatatlan beteg báttyámhoz majdnem minden nap bejárok a kórházba, ellátom a házimunkát amíg anyám dolgozik(mert egyedül nevel minket) és nem vagyok egy depressziós állat. Szóval nem minden 13-14 éves szexel azért csak mert menő dolognak tartják. Sőt sztem igenis SOK 14 éves van aki azért fekszik le a barátjával, mert szereti és érett.

Persze akin már vagy ketten hárman végigmentek és még 15 sincs és úgy mondják, h "Azért feküdtem le vele mert szeretem" na azok tényleg csak kíváncsiságból és menőségből szexelnek vagy, mert nagyon nincsenek tisztába az érzéseikkel.

Tehát összességében sztem ne ítéljetek el minden fiatalt aki lefekszik a barátjával, mert igenis vannak akik érettek és felkészültek :-)

Jha bocsi a regényért csak picit ideges lettem, h mindenki elítéli ezt a dolgot...

2008. okt. 19. 22:05
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!