Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért élnek sokan 14-15...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért élnek sokan 14-15 évesen aktív nemi életet?

Figyelt kérdés

Elég durvának találom, hogy manapság a 14-15 éves kamaszok aktív nemi életet élnek, fogamzásgátlót szednek és el sem tudnak képzelni egy párkapcsolatot szex nélkül. Ha pár hét után mindenkivel ágyba bújnak, és a kapcsolatok általában 2-3 hónapig tartanak (ami alapból nem baj ebben a korban), akkor mire megházasodnak vagy legalább megállapodnak, hány szexpartnert tudnak majd összeszámolni? Miért annyira fontos a szex ebben a korban? Mert menő? Vagy más oka van?

És csodálkoznak, hogy mindenféle nemi nyavalyát elkapnak, azt se tudják, kitől..

2008. okt. 18. 14:37
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem te le vagy maradva... Nem 14-15 évesen kezdik ma már, sajnos, hanem jóval korábban. Én a szülőket hibáztatom elsősorban, mert nem figyelnek a gyerekükre. Ha figyelnének, akkor nem szexelnének ekkora gyerekek. Nincsenek megfelelően felvilágosítva, csak azt látják, hogy mindenki szexel. Akkor ők miért ne? Meg különben is, szerintük égő, ha már 12 évesen nincs partnerük.

Egyébként szerintem városban sokkal több ilyen gyerek van, mint a falvakban. A sok kulcsos gyerek.

2008. okt. 18. 14:46
 2/41 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van, aki 12 évesen kezdi (ez már büntetőjogi kategória!), de én a nagy átlagot kérdezem, aki "csak" 14 évesen. Elég durva, és egyetértek veled abban, hogy legfőképpen a szülő tehet róla..
2008. okt. 18. 14:52
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

Hm...nem mondhatnam azt hogy a közvetlen környezetemben ez igy van, de a magyarországi nagy átlag biza ezt mutatja. Lemaradottnak és konzervativnak veszik azt ha valaki 18 éves kora előtt (vagy házasság előtt, ha még van ilyen) még szűz. Én is a "kulcsosgyerek" szindrómára:P vezetném vissza. Akinek elmegy az anyja és 14 évesen fogamzásgátlót irat az azért már durva...

És készüljetek, lesznek akik most leszólnak hogy nincs életkorhoz kötve. Nincs, ez igaz, de egy 14 éves mit akar kezdeni magával? Max szexel, de szeretkezésről szó sincs. 14 évesen én babáztam és ilyensmin nem járt a fejem...egyszer szellemileg kellene rá fekészülni mielőtt elkezdik mint a nyulak...

a szülő a hibás, akárki akármit mond. Üdv

2008. okt. 18. 15:39
 4/41 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy vannak, akik hozzám hasonló véleményen vannak :-) Érdekes, hogy a "másik oldalról" még senki nem írt semmit.. Ez is bizonyítja, hogy igazi magyarázatot nem tudnak adni rá, csak olyasmiket, hogy "mindenki ezt csinálja". Mondjuk tényleg: mit is várhatunk, ha a szülő fog. gátlót irat fel minden további nélkül a 14 éves gyerekének!
2008. okt. 18. 15:56
 5/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is eléggé rossz véleményen vagyok az ilyen fiatalokról pedig magam is csak 22 vagyok. Szerintem a kérdésedben jól leírtad az okait ennek. Ezt tartják menőnek, stb... én is ezt tudnám csak mondani :)

Mondjuk a szülők védelmében egy kicsit, ha választhatnék hogy nagyszülő legyek-e vagy sem akkor inkább a másodikat választanám. Ha már úgy is csinálja a lány akkor legalább a teherbeesés miatt ne kelljen aggódnia. De egyébként tényleg szürnyű tendencia

2008. okt. 18. 16:13
 6/41 anonim válasza:
100%
Az eddig elhangzott okokon kívül szerintem még az is gond, hogy manapság a fiatalok már nagyon korán érettek lesznek testileg, de szellemileg még mindig gyerekek maradnak. Ennek a bizonyítéka például az, hogy tele van olyan kérdésekkel ez az oldal, hogy "Ciki az, hogy 14/15 évesen még szűz vagyok?". Tehát a kérdésedre a válasz az, hogy azért, mert ez nekik menő. A dohányzásnál ugyanez figyelhető meg. Azt hiszik, hogy ettől már felnőttek. Szerintem (tudom most jönnek majd az anyázások) ez szánalmas.
2008. okt. 18. 16:15
 7/41 anonim ***** válasza:
40%

Először is egyik oldalról azt mondom,hogy hiába szóljátok le ezeket a fiatalokat,és hiába raktok fel ilyen kérdéseket,ettől még egyáltalán nem fog megváltozni a helyzet...

Másrészt pedig-mielőtt még belesorolnátok a "14-15 évesen szexelnek,mint a nyulak" kategóriába,azt kell mondanom,nem vagyok ilyen lány,és egyetértek.Fél éve van barátom,16 éves vagyok.És igen,lehet korai,de élek én is szexuális életet.Nem azért,mert menő,nem azért,mert ciki ha valaki szűz 14-15-16 évesen.Első barátom,első mindenben,szóval leszólhattok...mindegy :D

Okolnám a társaságot legfőképpen.Okolnám a hétvégi berugásokat,a flörtölgetéseket mindenféle jött-menttel,és okolnám a szülőket,hogy ezt megengedik.Vagyis nem azért,mert megengedik,hanem azért,mert nem megfelelő mértékben.Elmegy "szegény " fiatal bulizni,látja,hogy ott mindenki iszik,cigizik,kihívóan táncol...és mi lesz a vége?!Hát persze,hogy a szex.

És ha elkezdik egyszer,akkor úgy sem haggyák abba,és nem fognak 18 éves korukig nemszexelni.Szóval...meg kell szokni,hogy változik a világ.Nem lehet mit tenni.Nem fog megváltozni,romlani fog.És ezen az sem segít,ha fel tesztek egy ilyen kérdést.Hisz magatok is tudjátok,miért csinálják ezt a fiatalok.Hát akkormeg?

2008. okt. 18. 16:34
 8/41 anonim ***** válasza:
66%
Előttem szóló 16 éves lányka!!! Akkor a TE véleményed szerint szokjam meg ezt a világot????És, mikor világosítsam fel a lányomat?9 évesen?Tele van a tini ambulancia 12-17 éves kislányokkal, akik abortuszra várnak. Igen is a szülő hibája. Azért csináljátok, mert menő, és égő, ha valaki 16 évesen azt kell, hogy mondják, még szűzek.Csitrik, esztelenek, és mindenben a nagyokra akarnak hasonlítani. Tele van ez a téma hülyékkel, akik azt hiszik terhesek lehetnek az újjuktól, meg azzal foglalkozik 13 évesen, hogy hogy tágítsa ki magát...Hülyék!!!!
2008. okt. 18. 17:13
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
19 éves fiu vagyok, és azt tudom mondani hogy 14 alatt el se tudnám képzelni hogy élhet vki( gyerek!!!mert télleg az!!) szexuális életet.Még a 14-15 öt is korainak tartom, 16-17 inkább elfogadható kor szerintem a szüzesség elvesztésére, persze csak ha van ollyas valaki.én már 16-17 éves koromban, igényeltem a szexuális életet!!! ezt természetesnek tartom, csak megfelelően elkéne látni a gyereket tanácsokkal hogy mi merre hány méter! Azzal tökéletesen eggyetértek hogy a szülő hibája, mert nem világositja fel a gyereket!! És nagyon sokan járnak ide, hogy azokra a kérdéseikre választ kapjanak, amit a szülőtöl nem mer megkérdezni, vagy amiröl nincs felvilágositva.talán még mindig jobb ha itt kérdez, mintha sehol.
2008. okt. 18. 18:06
 10/41 anonim ***** válasza:
69%
Nem azt írtam,hogy szokd meg ezt a világot.De akkor hogyan akarod megváltoztatni?!Tudod,ha ismernél,akkor nem azt mondtad volna amit,és én nem azért élek szexuális életet,mert menő,hanem mert fél éve együtt vagyok a barátommal,és nem vagyok egy szexmániás ribanc,akin már átment a fél város.Lehet általánosítani,de tudod igazán vannak kivételek.A felvilágosításról pedig csak annyit,hogy azzal nem lehet megoldani,hogy elmondod neki mi a szex,és hogy védekezzen.Szülői szigor kéne,ami miatt én sem járok bulizni,nem rugtam még be soha,nem cigizem,és nem vagyok szétbaszva-elnézést-.Ez kéne.Lehet pontozni.
2008. okt. 18. 18:41
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!