Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » KERESZTÉNYEK! Meddig lehet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

KERESZTÉNYEK! Meddig lehet elmenni, házasság előtt?

Figyelt kérdés
Nagyon sok mindent hallani arról, hogy meddig lehet elmenni a szexualitásban házasság előtt keresztényeknek. Vannak akik már a csókot is bűnnek tartják, de én ezt nem gondolnám. Konkrétan meddig lehet elmenni, ami még tisztának számít, ha már tudod hogy Ő az igazi?

2016. máj. 19. 22:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kérdező! Szerintem döntsd el, hogy az egyház, vagy valóban Isten törvényeit akarod-e betartani, mert szerintem Ő soha nem tette tiltólistára a szexet, persze szép szokás, meg az elhatározás is tiszteletre méltó, de ne hivatkozzunk már Rá, mert ez nagyon középkorias. És ezt úgy mondom, hogy római katolikus vagyok, egyházi intézményben tanultam, van személyes kapcsolatom Vele - nem is akármilyen - és mind emellett nincs szexuális életem, és nem is óhajtok ezen változtatni, de nem az Ő kedvéért teszem, mert nem értem, hogy ezzel miként szolgálhatnám, ha megtagadnék magamtól valamit.....szerencsére ez a helyzet nem áll fenn. :D
2016. máj. 20. 00:19
 12/18 anonim ***** válasza:
"Legyen a te hited szerint" vagy hogy van... Nem kell mindig bigottak után menni, elég, ha a lelkiismeretedre hallgatsz.
2016. máj. 20. 00:24
 13/18 anonim ***** válasza:

9-es, pff, ki mondta neked, hogy a plébános szent? Vagy ti avattátok szentté?

Amúgy meg, én is keresztény vagyok, rendszeresen imádkozom, és a barátnőm is, mégis élünk nemi életet.

Van értelme a házasság előtti titalomnak egyes embereknél, de alapvetően a régmúltra vezethető vissza az egész.

Akik házasságig várnak, semmivel sem különbek attól, akik nem várnak, de együtt maradnak hűségesen, odaadással + Istenben való hittel.

Nem emiatt fogsz a pokol tüzén égni már ha odajutsz.

2016. máj. 20. 00:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

Még annyival egészíteném ki, hogy az előttem szóló 11-es véleményét osztom.

Én is egyházi intézményben tanultam, istenhívő neveltetésben részesültem, és életem során nem tapasztaltam még, hogy Isten haragudna rám, sőt, pont az ellentettjét, annak ellenére is, hogy az élet nehéz és nem habos torta.

+még az egyházi dolgokat se igazán tartom be 100% ... nem megyek el minden egyes kis nagy közepes boldogasszony ünnepre, stb stb Mert alapvetően Isten ezeket nem írta elő. Ezt az egyház hozta létre hogy valami egységességet alakítson ki, hagyományt, összetartást stb és ezeken keresztül az Istenhez vezetést szeretnék elérni az embereknél.

De ha alapból jó a kapcsolatod Istennel, és érted az egészet, amiket tanításokban hallhatsz, + más vallásokból is csipegethetsz, amik szeretet és elfogadás központúak, akkor Isten felé közeledsz.

Fun fact; 1001 vallás létezik, de mind Istenhez akar valahogy elvezetni .... ha pl a kereszténység és a keleti vallások, pl buddhizmus metszetét nézed, hogy miben hasonlanak, mit üzennek, akkor megérted az egészet, és nem lesz szükséged tényleges vallásra, mert rátaláltál az igaz útra.

Alapból Isten nem is azt mondja, hogy ilyen meg olyan vallású légy, hanem egyszerűen csak tudj szeretni.

...és igazából innen indul ki minden más törvény is, amik szájbarágósan lefednek minden területet az életben hogy a hülye is megértse. Na, ezért vannak az egyházak, törvények és a magyarázatok.

2016. máj. 20. 00:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Hogyha ez egyaltalan felmerul benned, akkor nem vagy szivbol jovoen vallasos. Ha az lennel akkor el sem tudnal kepzelni semmit senkivel csak a leendo ferjeddel. A hivatalos valasz pedig a kezfogas. De ha ismerned a sajat vallasodat, tudnad.
2016. máj. 20. 06:48
 16/18 Scav ***** válasza:

#10 "Mindenképp meg akarom tartani magam magától a szextől"

Nem érdemes. Amit leírtak, lehet nem is Isten parancsa, hanem azok találták ki, akik írták a Bibliát.

Másrészt ez egy ókorra, középkorra kitalált szabályozás, azóta nagyot fordult a világ.

Ennek a szabálynak a bevezetése azért (is) volt akkor fontos, mert észrevették, hogy aki sokat szexel másokkal, gyakran vált partnert, az beteg lesz. Persze nem ismerték a gombákat, vírusokat, baktériumokat, de az összefüggéseket látták. Aki csak egy partnerrel volt, az ritkábban lett beteg. Tehát akkor csak házasság után legyen szex, így (aránylag) garantált, hogy mindig ugyanaz a partner.

Szóval én ezt a szabályt már nem venném komolyan, főleg mert védekezünk óvszerrel, jobb higiénés körülményekkel, modern orvoslással.

A maszturbálás is bűn, de akkor hogy ismerje meg a saját testét, igényeit valaki? Na mindegy...

2016. máj. 20. 09:12
 17/18 anonim ***** válasza:
47%
"Ha egy embernek képzeletbeli barátja van, őrültnek nevezik. Ha több embernek ugyanaz a képzeletbeli barátja, azt vallásnak hívják."
2016. máj. 20. 10:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Csak ne csináljátok nyilvánosan,kösz.

Üdv: A plébános

2016. máj. 22. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!