Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baradlay Ödön "A kőszínű ember fiai"-ból homoszexuális (meleg) volt?
Első fejezet:
"...Legidősebb fiam, Ödön, maradjon a szentpétervári udvarnál. [...] A természet és a FERDE HAJLAMOK sok rajongást oltottak szívébe, ami fajunkat nem üdvözíti. Ott KIGYÓGYÍTJÁK mindabból. [...] Ott megismeri, mi értéke van egy nőnek..."
Viszont végül elveszi Arankát és 2 gyerekük születik. Akkor
a) volt homoszexuális hajlama, s Jókai ebben a karakterben azt mutatja be, hogy a korai társadalom hogyan próbálta "normálisra" programozni a melegeket és olyannak kényszeríteni őket, amik igazából nem voltak
b) biszexuális volt?
Igazán nincs mit. Így legalább megoldottad a "mit olvassak ma" problémát :)
Ha lesz egyéb hasonló ötleted, nyugodtan írd le és azt is elolvasom :D
"Szerintem a kérdező még azt sem érti, hogy hogyhogy nem jelölte be Ödön Arankát facebookon, te meg elvárnád, hogy 19. századi logikát használjon?:)
"
és társai:
Mért kell baszogatni a kérdezőt?
Ellentétben sok primitív válaszolóval ő elolvassa a kötleezőket, és nem csak a szájába adott dolgokat tanulja meg, de gondolkodik is.
Már mitől lenne hülye az, aki fejleszti az elméleti sávjait is?
A könyvnek alig pár lapját olvastam, én is felfigyeltem a fentebbi halvány "utalásokra", de rövid időn belül visszacsúsztattam a porosodó irományok sorába, valamiért nem tartottam érdekesnek. Kérdező, ezzel meghoztad a kedvemet hozzá.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!