Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Baradlay Ödön "A kőszínű...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baradlay Ödön "A kőszínű ember fiai"-ból homoszexuális (meleg) volt?

Figyelt kérdés

Első fejezet:

"...Legidősebb fiam, Ödön, maradjon a szentpétervári udvarnál. [...] A természet és a FERDE HAJLAMOK sok rajongást oltottak szívébe, ami fajunkat nem üdvözíti. Ott KIGYÓGYÍTJÁK mindabból. [...] Ott megismeri, mi értéke van egy nőnek..."

Viszont végül elveszi Arankát és 2 gyerekük születik. Akkor

a) volt homoszexuális hajlama, s Jókai ebben a karakterben azt mutatja be, hogy a korai társadalom hogyan próbálta "normálisra" programozni a melegeket és olyannak kényszeríteni őket, amik igazából nem voltak

b) biszexuális volt?

2011. júl. 6. 14:54
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindazt a munkát, melyet belefektettél mindebbe! :) Egy misét azért megért ezt a vonalat átfutni a regényben, még akkor is, hogyha végül hibásnak bizonyult; de hát hibáiból tanul az ember. Köszönöm még egyszer a segítségedet! :) (és mindenki másnak is köszönet, aki hozzászólt a témához!)
2011. júl. 14. 01:14
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nincs mit. Így legalább megoldottad a "mit olvassak ma" problémát :)

Ha lesz egyéb hasonló ötleted, nyugodtan írd le és azt is elolvasom :D

2011. júl. 14. 07:10
 33/35 anonim ***** válasza:
80%

"Szerintem a kérdező még azt sem érti, hogy hogyhogy nem jelölte be Ödön Arankát facebookon, te meg elvárnád, hogy 19. századi logikát használjon?:)

"

és társai:

Mért kell baszogatni a kérdezőt?

Ellentétben sok primitív válaszolóval ő elolvassa a kötleezőket, és nem csak a szájába adott dolgokat tanulja meg, de gondolkodik is.

2011. dec. 16. 00:58
 34/35 anonim válasza:
75%
Érdekes, a fiam is ezt kérdezte tegnap, amikor elkezdtük hallgatni a hangoskönyvet. :) Rögtön ez a kifejezés tűnt fel neki. :)
2012. aug. 14. 21:43
 35/35 anonim ***** válasza:
52%

Már mitől lenne hülye az, aki fejleszti az elméleti sávjait is?

A könyvnek alig pár lapját olvastam, én is felfigyeltem a fentebbi halvány "utalásokra", de rövid időn belül visszacsúsztattam a porosodó irományok sorába, valamiért nem tartottam érdekesnek. Kérdező, ezzel meghoztad a kedvemet hozzá.:D

2012. aug. 14. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!