Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hogyan vagy miképpen mondjam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vagy miképpen mondjam el édesanyámnak hogy homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

előre leszögezem : BUNKÓ PRIMITÍV TAHÓ VÁLASZOKRA NINCS SZÜKSÉGEM !!! és a "anya meleg vagyok" című beszólásokra és társaikra SEM....köszönöm

×××××××××××××××××××××××××

Az a helyzet hogy szüleim 2 éve elváltak. Édesanyámmal élek és a bátyámmal (25 éves). Anyukámat megviselte a válás (nem maga a válás, hanem amiket apám csinált, de ebbe ne menjünk bele)de már nem foglalkozunk vele. Viszont fogalmam sincs hogy mondjam el ezt neki, nem szeretném szégyenbe hozni (nem hoznám sose szégyenbe, mert nem láccik rajtam hogy az vagyok, semmibe se), de ténylegesne félek hogy mit mondana rá.

Lehet most azt mondani hogy /nem kell elmondani/, ezt én is tudom, viszont akkor nem lehetek sose teljesen boldog, titkolózni meg nem szeretek, mert vagy 5-ször súlyosabb lesz a helyzet ha titokból egyszer csak kiderül mint ha őszintén elmondom.

18 éves vagyok (18/F), de anyukám egyes kijelentéseiből (lásd pl a b*zi szót használja, nem sűrűn, nagyon ritkán tesz említést a melegekről pl: az aids az a b*zik betegsége, nah itt kiakadtam) arra következtetek hogy nem fogadná szívesen, vagy sírna. Nem szeretném hogy kitagadjon, de emiatt tényleg ki lehet valakit tagadni?

Ha egy szülő nem fogadja el a gyereke másságát akkor az azt jelenti hogy az iránta érzett szeretet az csak feltételektől és elvárásoktól függ?

Ti mit gondoltok? (olyan válaszokat NEM várok mint amit az első pár sorba leírtam)

Vagy egyszerűbb lenne úgy elmondani hogy ha adódik egy olyan program (nem haverokkal, nehogy rosszat következtessen ki) akkor írjak neki egy levelet amibe kifejtem ezt az egészet és olyan helyre rakjam ahol biztos észreveszi?

Ez mennyire válna be?

Mivel én szeretnék barátot (beszólásokat nem kérek, thx) de emiatt nem lehet sajnos, de attól félek nagyon hogy ha még anyukámnak sikerülne feldolgoznia ezt vmennyire akkor attól félek hogy olyat mond hogy : "de nem engedem hogy barátod legyen ilyen téren" ....nagyon félek:S:(:(

(elköltözni nem tudok jelenleg, nincs saját keresetem, még a gimnázium utolsó éveiben vagyok)

Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Az hogy "ülj le vele és beszéld meg.." oké, de pl hogy lehet egy ilyen témát elkezdeni? És a leveles megoldás?

Annyira félek hogy el fog utasítani:S

2011. jún. 5. 14:53
1 2 3 4 5
 21/50 kovpet ***** válasza:
70%

...és tényleg csak jó szándékból írtam, amiket írtam.

De látom, kicsit túlreagálsz dolgokat és támadásnak veszed azt is, ami nem az.

Szerinted nekem fáj az, ha te megszívod? Nem is ismerlek...

Egyébként nyilván nem ismerem anyád, nem tudom, hogy hogy reagálna. Az általad írtak alapján az esélye megvan, hogy rosszul.

Azt viszont tudom, hogy nyerni alig nyerhetsz valamit, veszteni meg túl sokat. Kár kockáztatni...

A leveles dologra nem is reagáltam, mert az annyira... ha ilyen eszedbe jut, akkor most nem tudsz világosan gondolkodni. Ilyen komoly döntést ilyen lelkiállapotban NE hozz meg. Mindenképpen VÁRJ.

De én ugye elvakult vagyok, ne foglalkozz azzal, hogy miket írok itt össze.

2011. jún. 5. 15:23
 22/50 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy veszíthetek-e vagy nyerhetek. De van olyan ismerősöm aki elmondta otthon, és örültek hogy elmondta, hogy őszinte, és hogy nem titkolózik. Még azt is megkérdezték tőle van-e barátja.....

Oké, a levélről lemondtam, csak azért gondoltam rá, mert ez talán kizárná azokat a vitákat hogy most komolyan beszélek-e vagy azt hiszi csak viccelek.

veszteni mit veszíthetek? a bizalmát? Mert ha egy ilyentől függ a bizalom....vagy mit?

2011. jún. 5. 15:36
 23/50 anonim ***** válasza:

mért utasítana el, mert jobban szereted a saját nemedet mint az ellenkezőt?

attól fogva hogy meleg vagy még a gyereke vagy nem?

elkezded neki mondani hogy a lányok iránt nem érezel semmit, viszont a saját nemed jobban beizgít

muterodat lehet megfogja érinteni ezek a mondtatok de ne szarj be majd belenyugszik

vagy mond azt hogy biszex vagy

2011. jún. 5. 15:39
 24/50 anonim ***** válasza:

Azthiszed ez csak így megy hogy hopp,ma elmondom?

Ha szorult a családodba némi intelligencia,akkor már régóta "gyanús vagy" mindenkinek,aki körülvesz téged.

Ergo: szerintem nem lepnél meg ezzel kimondottan senkit.

Persze ez csak az olyan családokra érvényes,ahol odafigyelnek egymásra napi szinten..

2011. jún. 5. 15:39
 25/50 anonim ***** válasza:

Júj... én sem lennék szívesen anyukád helyében, bocsi.=/

Szerintem akkor mondd el, mikor felmerül a téma (kapcsolat, jövő, stb.) és épp semleges állapotban van. Ha liberálisabb világnézettel bír anyukád, biztos túlteszi magát rajta, de számíts arra, hogy eleinte ki fog akadni (legalábbis én biztos kiakadnék). Nem hiszem, hogy szállás után kéne nézned, ez azért mégis túlzás... bár... azért nem árt, ha van kihez menned, a biztonság kedvéért.

Na mindegy, sok sikert hozzá!

2011. jún. 5. 15:58
 26/50 anonim ***** válasza:

Mond el. Nem fog kitagadni ez egy hülyeség. az én szüleimis jól vennék ha meleg lennék mivel elég liberálisak, és soha nem szidják a melegeket (mondjuk én nem lettem az.)

Lényeg: Vegyél neki 1 virágot, üljetek le, mond el röviden, biztos h észrevette az apró jeleket. Hidd el ismerek melegeket és teljesen máshogy mozognak, beszélnek mint mi heterók. Ezenkívül jóemberek és semmi baj nincs velük. (magyarul emiatt nem viselkedhetnek veled másképp a rokonok hisz az az ő szegénységi bizonyitványuk, ha heteró lennél is kijönne más témákban a csőlátásuk.)

Ha kitagadna akkor jobb is h elmész mert akkor az nem jelent sok jót.

Mint mondtam ismerek pár meleget, akik mind túl vannak ezen. Egyiküknek katona volt az apja... Gondolj bele milyen nehéz lehetett, de most a sréc különlegesnek érzi magát és boldog. Gyereket viszont sajnos igy nem tudsz nevelni, csinálni ami szerintem a legnagyobb hátránya a homosz exualitásnak.

Szurkolok, ne fpglalkozz a sok hülyével akik (rosszindulatból) f.szságokat írnak. Várom a fejleményeket

üdv.: egy heteró srác.

2011. jún. 5. 16:21
 27/50 anonim ***** válasza:
Igen,de lehet hogy a srác nem zsidó! XD
2011. jún. 5. 16:22
 28/50 skarma ***** válasza:

heteró srác, rendes vagy.

A legtöbb hetero elítéli a melegeket, még a legnormálisabbak is, minden ok nélkül. Van még ember a földön :)

első vagyok

18/L

2011. jún. 5. 16:23
 29/50 anonim ***** válasza:
nekem inkább látensnek tűnik,mint hetero-nak..
2011. jún. 5. 16:25
 30/50 A kérdező kommentje:

Ez a virágos nagyon jó ötlet, köszönöm. Már csak erőt kell vegyek magamon valamikor.:S Csak érthető hogy annyira félek..:S Már néhányszor próbáltam a témát úgy terelni hogy az ilyen jövőbeli tervek , kapcsolatokra térjünk át de sajna nem sikerült, de egyszer lett volna lehetőség elmondani mert ez a téma volt, de torkomon akadt valami, elöntött a félelem, meg nem mertem elmondani.:S

De most megpróbálok majd szünetbe erőt venni magamon.:) Remélem nem lesz elutasító.:S

2011. jún. 5. 16:53
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!