Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hogyan vagy miképpen mondjam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vagy miképpen mondjam el édesanyámnak hogy homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

előre leszögezem : BUNKÓ PRIMITÍV TAHÓ VÁLASZOKRA NINCS SZÜKSÉGEM !!! és a "anya meleg vagyok" című beszólásokra és társaikra SEM....köszönöm

×××××××××××××××××××××××××

Az a helyzet hogy szüleim 2 éve elváltak. Édesanyámmal élek és a bátyámmal (25 éves). Anyukámat megviselte a válás (nem maga a válás, hanem amiket apám csinált, de ebbe ne menjünk bele)de már nem foglalkozunk vele. Viszont fogalmam sincs hogy mondjam el ezt neki, nem szeretném szégyenbe hozni (nem hoznám sose szégyenbe, mert nem láccik rajtam hogy az vagyok, semmibe se), de ténylegesne félek hogy mit mondana rá.

Lehet most azt mondani hogy /nem kell elmondani/, ezt én is tudom, viszont akkor nem lehetek sose teljesen boldog, titkolózni meg nem szeretek, mert vagy 5-ször súlyosabb lesz a helyzet ha titokból egyszer csak kiderül mint ha őszintén elmondom.

18 éves vagyok (18/F), de anyukám egyes kijelentéseiből (lásd pl a b*zi szót használja, nem sűrűn, nagyon ritkán tesz említést a melegekről pl: az aids az a b*zik betegsége, nah itt kiakadtam) arra következtetek hogy nem fogadná szívesen, vagy sírna. Nem szeretném hogy kitagadjon, de emiatt tényleg ki lehet valakit tagadni?

Ha egy szülő nem fogadja el a gyereke másságát akkor az azt jelenti hogy az iránta érzett szeretet az csak feltételektől és elvárásoktól függ?

Ti mit gondoltok? (olyan válaszokat NEM várok mint amit az első pár sorba leírtam)

Vagy egyszerűbb lenne úgy elmondani hogy ha adódik egy olyan program (nem haverokkal, nehogy rosszat következtessen ki) akkor írjak neki egy levelet amibe kifejtem ezt az egészet és olyan helyre rakjam ahol biztos észreveszi?

Ez mennyire válna be?

Mivel én szeretnék barátot (beszólásokat nem kérek, thx) de emiatt nem lehet sajnos, de attól félek nagyon hogy ha még anyukámnak sikerülne feldolgoznia ezt vmennyire akkor attól félek hogy olyat mond hogy : "de nem engedem hogy barátod legyen ilyen téren" ....nagyon félek:S:(:(

(elköltözni nem tudok jelenleg, nincs saját keresetem, még a gimnázium utolsó éveiben vagyok)

Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Az hogy "ülj le vele és beszéld meg.." oké, de pl hogy lehet egy ilyen témát elkezdeni? És a leveles megoldás?

Annyira félek hogy el fog utasítani:S

2011. jún. 5. 14:53
1 2 3 4 5
 1/50 skarma ***** válasza:
100%

Levelet semmiképpen se írj!

Na, hát... nehéz ügy. Azt jól látod, hogy mindenképpen az a helyes megoldás hogy elmondod, titkolózni nem jó dolog. Akkor próbáld neki elmondani, amikor semleges hangulatban van, és ha azt látod, hogy kiakad, akkor ne rögtön arra gondolj, hogy áá, nem is szeret igazán... szóval hagyj neki egy kis időt. Talán természetes, ha megdöbben. De fia vagy. Szeret. Idővel hozzá szokik és minden rendben lesz.

Csak azt nem tudom, hogy kezdj bele... lehet hogy jó lenne csak simán kibökni, ,, anya én nem a lányokat szeretem". Gyorsan túl lennél rajta. De a levelet felejtsd el...

Majd írd le, hogy sikerült, szurkolok neked! Úgy tűnik az írásodból, hogy te elfogadtad magad, márpedig ez a legfontosabb. ;)

18/L

2011. jún. 5. 14:59
 2/50 anonim ***** válasza:
59%

Nem is biztos, hogy meleg vagy.

Kicsit divat ma annak lenni, szerintem várj még azzal, hogy hova sorolod be magad.

3/50 anonim ***** válasza:

Szerintem a bolhából csinálsz elefántot.

Egy normális beszélgetés folyamán nyíltan és normálisan mondd el neki. Nem lesz semmi baj, nem fog kitagadni, vagy ilyesmi.

Csak gondolj bele abba, hogy még ha nem is kedveli az ilyen embereket, akkor is a saját fiáról van szó, ami teljesen más. Talán nem úgy ismered már 18 éve, mint aki feltétel nélkül szeret, bármi is történik veled?

A leveles megoldás rossz. Azt jelzed vele, hogy nem tiszteled annyira, hogy ilyesmit élő szóban megbeszélj vele.

Fel a fejjel és bátorság. Ne feledd, az anyukádról van szó, aki téged mindennél jobban szeret. Ezt ez sem fogja megváltoztatni.

4/50 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj a testvéreddel először ő biztosan megértőbb lesz hiszen ő fiatal, jobban felfogja ezeket a dolgokat. Ő hátha segítene elmondani édesanyádnak, hogy mi a helyzet. Együtt könnyebb lenne szerintem.
2011. jún. 5. 15:02
 5/50 anonim ***** válasza:
24%

Húúú, sajnálom szegény anyukádat! Nem bunkóságból írom, de tényleg nem szeretnék a helyében lenni. És azt ne is várd, hogy egy anya ilyesmit szívesen fogadjon...

Ha beszélsz vele, biztosan kiakad. Kiabálni fog, sírni, stb.

Talán tényleg ez a leveles megoldás lenne a legjobb. Ott rögtön kitombolja magát, és mire hazaérsz talán már lenyugszik, és tudtok erről nyugodtabban beszélni.

Azt semmiképp ne csináld, amit egyik barátom is: egyik nap beállított egy fiúval, és bemutatta, mint a pasiját. Szegény anya majd szörnyet halt. Egyébként őt nem tagadták ki, mert ugye mégis csak a fia, és ettől még az is marad.

Ha kezdetben haragudni is fog rád...talán idővel elfogadja(de örülni sose fog neki)

2011. jún. 5. 15:04
 6/50 anonim ***** válasza:
52%

Egy jótanács:

Csak akkor közöld vele,ha már van hová menned!

Tényleg nem bántásból.

7/50 A kérdező kommentje:

Belekezdeni olyan nehéz sajnos:S

Attól is félek hogy vagy nem vesz komolyan, vagy olyanokat kezd el kérdezni hogy "ezt hol olvastad?" "ki mondta?" stb. Szóval az ilyen vitákat szeretném elkerülni ezért írtam h a leveles megoldásra mit gondoltok.:S

Rendben hogy a fia vagyok, csak nem szeretném ha emiatt kevesebbet érnék mint a testvérem, vagy hogy szeretne ugyan, de nem annyira mint azelőtt.

A reális félelmem az hogy nem vesz komolyan, vagy azt hiszi h vmilyen betegség:S

8/50 kovpet ***** válasza:
0%

"Lehet most azt mondani hogy /nem kell elmondani/, ezt én is tudom"

Ennyi. Ehhez nem tudok mit hozzátenni.

Tudod, hogy nem kellene és mégis el akarod mondani? Okos srác lehetsz.

"viszont akkor nem lehetek sose teljesen boldog"

Dehogynem. Boldogabb, mint esetleg kitagadva, pénz, szállás és család nélkül egyedül. De ha nem is lesz ilyen, akkor is várható egy nagy balhé. Kell az neked?

2011. jún. 5. 15:05
 9/50 A kérdező kommentje:

Azért elküldeni nem küldene el-.- Egyik szülő sem lehet olyan hogy ilyenért kitagadja a gyerekét....

A tesómmal nem szeretném ezt megbeszélni....

2011. jún. 5. 15:06
 10/50 A kérdező kommentje:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:05

köszi a kioktatást, azért ennyire nem vészes a helyzet hogy már szállás után kellene néznem....nagyon elvakult vagy hogy azt hiszed hogy ez egy hatalmas nagy bűn...

2011. jún. 5. 15:07
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!