Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan utálják, megvetik a transzneműeket (melegeket) nektek mi a véleményetek róla?
Már egy ideje kavarog benne az, hogy a környezetemben rengteg (sőt szinte csak) utálkozó megjegyzéseket hallok mind a transzneműekről és a melegekről is. Most engem az érdekelne, hogy valóban ekkora gondot okoz másoknak ez a jelenség? Most nem azokra gondolok akik ennek folyamatos ismertetésével élnek, hanem akik szeretnék szépen, átlagosan nyugalomba leélni az életüket úgy ahogy jól érzik magukat. Mi az ami az emberekből kiváltja a gyűlölködést ezzel kapcsolatban? Vagy tényleg ennyire elfogadhatatlan ha teljesen privát "problémának" megtartva akárcsak akárcsak egy valódi cisznemű élnék az életüket?
Tegyük fel, van egy transznemű srác, (vagy lány mindegy) aki nem lobogtatja ezt a tényt úton-útfélen, szinte csak azok tudják róla akik régóta ismerik. Nem áll le tüntetni hány nem van, vagy ilyesmi, csak éli hétköznapi életét. Egyetlen amit elvár, hogy a preferált nevén szólítsák és ne kezeljék lányként, illetve ne vonják bele a lány tevékenységekbe ha nem muszály (pl. Nőnap, csajos est meg ilyesmikre gondolok) Teljesen normális viselkedéssel rendelkezik, teljesen passzol a többi srác közé. Miért elítéledő, hogy így él? Miért zavaró ez sokmindenkinek?
Ha lehet értelmes válszt várok, akár több véleménytípusról is. Ha van olyan aki nem szíveli őket tőle is civilizált normális választ elfogadok, hogy megértsem a nézeteit. (A fröcsögő gyűlöletbeszédeket, meg a a vitákat, hogy meggyőzzük a másikat állításunkról mellőzzük légyszi, békés kérdés, békés választ várnék.)

Dolgoztam Németországban, több transznemű is volt az irodában, ahol dolgoztam, senki nem kezelte rosszabbul őket, vagyis én biztos nem
A transz nők bátran is flörtölnek veled, azt vettem észre :D
Melegek még többen voltak, de emiatt senkit nem különböztettek meg
Itthon még mindig mintha újdonságnak számítana, ha valaki eltér a normától, szerintem a magyar ember nincs érzékenyítve ezzel a témával kapcsolatban, de talán Budapesten már jobb a helyzet

#13 Értehető amit mondasz, ezt a választ értem is. Ahogy te is írtad, elfogadod őket ahogy vannak, éljék az életüket szabadon, na ez az a rész ami sokaknak nem megy.
(De meglepően értelmes válaszokat kaptam itt, eddig.)

a Transz-nőcis részhez: egyrészt mert érintett vagyok, másrészt mert figyelemmel kisérem a kérdéskört.
Sok transznő(ci) fel sem tűnik az embereknek, mert pont úgy néznek ki, mint egy átlagos csinos nő.
Vannak transznő(ci)k, akik hordoznak férfi és női jegyeket egyaránt, de ha lelkükben a nő(cis) jegyek dominálnak, akkor az összbenyomás egy harmonikus személyiséget kelt, és így nagy valószínűséggel nagyobb az elfogadási ráta, mint ami a régi énjük irányában volt.
. . . és vannak azok a transz-lények(lányok), akik láthatóan nagyon torz-embereknek (a női hormonok és kezelések ellenére) tűnnek az átlagos szemlélő számára. . . . ezek a transz-lények(lányok), általában megveszekedett "feministák", örök sértett és tiltakozó emberek lesznek.
. . . . .(Én a középső csoportba tartozom)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!