Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Sokan utálják, megvetik a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan utálják, megvetik a transzneműeket (melegeket) nektek mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

Már egy ideje kavarog benne az, hogy a környezetemben rengteg (sőt szinte csak) utálkozó megjegyzéseket hallok mind a transzneműekről és a melegekről is. Most engem az érdekelne, hogy valóban ekkora gondot okoz másoknak ez a jelenség? Most nem azokra gondolok akik ennek folyamatos ismertetésével élnek, hanem akik szeretnék szépen, átlagosan nyugalomba leélni az életüket úgy ahogy jól érzik magukat. Mi az ami az emberekből kiváltja a gyűlölködést ezzel kapcsolatban? Vagy tényleg ennyire elfogadhatatlan ha teljesen privát "problémának" megtartva akárcsak akárcsak egy valódi cisznemű élnék az életüket?

Tegyük fel, van egy transznemű srác, (vagy lány mindegy) aki nem lobogtatja ezt a tényt úton-útfélen, szinte csak azok tudják róla akik régóta ismerik. Nem áll le tüntetni hány nem van, vagy ilyesmi, csak éli hétköznapi életét. Egyetlen amit elvár, hogy a preferált nevén szólítsák és ne kezeljék lányként, illetve ne vonják bele a lány tevékenységekbe ha nem muszály (pl. Nőnap, csajos est meg ilyesmikre gondolok) Teljesen normális viselkedéssel rendelkezik, teljesen passzol a többi srác közé. Miért elítéledő, hogy így él? Miért zavaró ez sokmindenkinek?

Ha lehet értelmes válszt várok, akár több véleménytípusról is. Ha van olyan aki nem szíveli őket tőle is civilizált normális választ elfogadok, hogy megértsem a nézeteit. (A fröcsögő gyűlöletbeszédeket, meg a a vitákat, hogy meggyőzzük a másikat állításunkról mellőzzük légyszi, békés kérdés, békés választ várnék.)

tegnap 17:01
A kérdező szavazást indított:
Én nem utálom őket, engem nem zavarnak.
Én nem utálom őket, ha nem tolják az arcomba és civilizáltan élnek.
Én megvetem őket.
Semleges.
Én akkor utálom őket ha erőltetett, szinte már idegesően az arcomba tolják.
Támogatom őket
20 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%

Azt csinálsz amit akarsz , de minek jöttél ezt ide kiírni???

Azért zavaró mert provokáljátok ezt az egészet.

Miért nem úgy viselkedik akkor hogy ne lehessen észre venni??

tegnap 17:09
 2/12 A kérdező kommentje:

#1 én nem provokálom, benne se vagyok személy szerint, egy ismerősöm miatt kérdeztem.

Ha elolvastad az alul említett példám ott is említem, hogy vannak esetek ahol semmilyen provokálás nincs mégis támadják az illetőt. Én kifejezetten ezekre az esetekre gondolok csak.

tegnap 17:17
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

"teljesen passzol a többi srác közé"

Csakhogy ő nem egy valódi srác, így a srácok teljesen jogosan mondják azt, hogy nem szeretnének időt tölteni vele. Nyilván ezt normálisan kell közölni, nem sértegetve és agresszívan, de az biztos, hogy nem kötelesek elfogadni valaki transzneműségét, legalábbis nem úgy, hogy kötelezően barátként nézzenek rá.

Nekem a transzneműséggel az a bajom, hogy egy nemlétező probléma megvalósulása és csak a különböző sztereotípiákat és a szexizmust erősíti. A kérdésedből is ugyanez jött le ("ne kezeljék lányként, illetve ne vonják bele a lány tevékenységekbe" + teljesen passzol a többi srác közé"). Holott egyszerűen vannak maszkulinabb nők és femininebb férfiak, nem kell kitalálni ehhez egy külön koncepciót, majd számon kérni másokon, hogy ők miért nem csinálnak úgy, ahogy te szeretnéd. Valljuk be, ez egy ovis szint. Megkérhetsz valakit, hogy hívjon téged Biankának, hiába vagy Bálintként számon tartva mindenhol, de nem követelheted, hogy mások x módon bánjanak veled, hogy bevegyenek maguk közé, hogy ugyanazt mondják, amit te.

A homoszexualitással (illetve a biszexualitással és aszexualitással) semmi problémát nem látok. Számomra közel olyan természetes, mint a heteroszexualitás.

Azzal egyetértek, hogy senkit sem kéne támadni, főleg nem fizikailag.

tegnap 17:28
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 teljesen reálisnak találom a válaszodat, jobb lenne ha többen viszonyulnának így ehhez a témához.
tegnap 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Szia én transznemű lány vagyok és teljesen átérzem amiket leírtál úgy érzem hogy engem nem szeretnek a külvilágban szinte senki mindenhol a rossz nézés, a lenézés, a negatívum árad az emberekből tisztelet a kivételnek mert vannak még normális kedves aranyos emberek akik inteligensebbek a többségnél akik tudják hogy ez nem válaszott dolog hanem ez kezdetek ótai dolog amin nem tudok változtatni és ahogyan elnézem az embereken ezt nem lehet szerintem sehová sem sorolni csak azok közé hogy valóban nem kedvelnek valamit bemnem. És látjátok amiatt mert felválaltam magam liveba azzal a külsővel ami én vagyok valójában, amiben jól érzem magam, aki vagyok valójában ez lett a következménye az utálat, a lenézés, a beszólások... De live és videók nélkül is ha kiszivárogna mennének ugyanúgy ezek. Volt egy ilyen osztálytársam és lelki terror volt számomra de látszott rajta hogy nem volt ott fent valami oké nála sem ezért elengedtem. És milyen lesz majd ha tényleg önmagamként lépek ki az utcára nekemjönnek, megvernek mert nekik valami nem oké ott odafent? És valamilyen oknál fogva nem tekintenek rám lányként ami alapból én vagyok? de valójában nem is ismerik hogy milyen ember vagyok valójában pozitív jószívű kedves aranyos lány vagyok 🥰 aki csak rossz testbe született és nem tehet erről. csak szimplán szeretek másokkal beszélgetni, liveolni és szépen öltözködni így érzem jól magam a bőrömben és természetesen olyan vagyok mint a többi lány 🥰 üzenem azoknak akiket bántanak hogy ne foglalkozzatok ezekkel az emberekkel csak látnak bennetek valamit ami bennük nincs meg és valamit nagyon jól csináltok büszke vagyok rátok 🥰 nagyon boldog békés szeretetteljes életet kívánok mindenkinek 🥰 Az ismerősödet meg rettenetesen sajnálom kitartást neki 🥰
tegnap 18:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit elfogadom ezt,hogy a barátnőm transz lány. Együtt is élünk 4ève🙂
tegnap 18:40
 7/12 anonim ***** válasza:
83%
Amíg nem igyekszik közeledni, addig okés: élje így az életét. Volt már rá példa, hogy igyekezett ismerkedni, mert vékony vagyok, ezért írom/gondolom ezt: pedig mellé ment, mert hetero vagyok.
tegnap 18:50
 8/12 A kérdező kommentje:

#5 Nem gondoltam, hogy olyantól is érkezik válasz itt, aki jártas ezen a témában. Látom le is szavaztak elég hamar :(

Köszi a válaszodat!

tegnap 21:18
 9/12 A kérdező kommentje:
#6 Akkor továbbra is boldog kapcsolatot nektek! :D
tegnap 21:20
 10/12 A kérdező kommentje:
#7 Értem amit mondasz, ez a jó hozzállás, hogy hagyjuk a másiknak hogy élje az életét ahogy szeretné, mindaddig amíg tiszteletben tartja, hogy te nem vágysz olyan közeledésre.
tegnap 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!