Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan utálják, megvetik a transzneműeket (melegeket) nektek mi a véleményetek róla?
Már egy ideje kavarog benne az, hogy a környezetemben rengteg (sőt szinte csak) utálkozó megjegyzéseket hallok mind a transzneműekről és a melegekről is. Most engem az érdekelne, hogy valóban ekkora gondot okoz másoknak ez a jelenség? Most nem azokra gondolok akik ennek folyamatos ismertetésével élnek, hanem akik szeretnék szépen, átlagosan nyugalomba leélni az életüket úgy ahogy jól érzik magukat. Mi az ami az emberekből kiváltja a gyűlölködést ezzel kapcsolatban? Vagy tényleg ennyire elfogadhatatlan ha teljesen privát "problémának" megtartva akárcsak akárcsak egy valódi cisznemű élnék az életüket?
Tegyük fel, van egy transznemű srác, (vagy lány mindegy) aki nem lobogtatja ezt a tényt úton-útfélen, szinte csak azok tudják róla akik régóta ismerik. Nem áll le tüntetni hány nem van, vagy ilyesmi, csak éli hétköznapi életét. Egyetlen amit elvár, hogy a preferált nevén szólítsák és ne kezeljék lányként, illetve ne vonják bele a lány tevékenységekbe ha nem muszály (pl. Nőnap, csajos est meg ilyesmikre gondolok) Teljesen normális viselkedéssel rendelkezik, teljesen passzol a többi srác közé. Miért elítéledő, hogy így él? Miért zavaró ez sokmindenkinek?
Ha lehet értelmes válszt várok, akár több véleménytípusról is. Ha van olyan aki nem szíveli őket tőle is civilizált normális választ elfogadok, hogy megértsem a nézeteit. (A fröcsögő gyűlöletbeszédeket, meg a a vitákat, hogy meggyőzzük a másikat állításunkról mellőzzük légyszi, békés kérdés, békés választ várnék.)

Azt csinálsz amit akarsz , de minek jöttél ezt ide kiírni???
Azért zavaró mert provokáljátok ezt az egészet.
Miért nem úgy viselkedik akkor hogy ne lehessen észre venni??
#1 én nem provokálom, benne se vagyok személy szerint, egy ismerősöm miatt kérdeztem.
Ha elolvastad az alul említett példám ott is említem, hogy vannak esetek ahol semmilyen provokálás nincs mégis támadják az illetőt. Én kifejezetten ezekre az esetekre gondolok csak.

"teljesen passzol a többi srác közé"
Csakhogy ő nem egy valódi srác, így a srácok teljesen jogosan mondják azt, hogy nem szeretnének időt tölteni vele. Nyilván ezt normálisan kell közölni, nem sértegetve és agresszívan, de az biztos, hogy nem kötelesek elfogadni valaki transzneműségét, legalábbis nem úgy, hogy kötelezően barátként nézzenek rá.
Nekem a transzneműséggel az a bajom, hogy egy nemlétező probléma megvalósulása és csak a különböző sztereotípiákat és a szexizmust erősíti. A kérdésedből is ugyanez jött le ("ne kezeljék lányként, illetve ne vonják bele a lány tevékenységekbe" + teljesen passzol a többi srác közé"). Holott egyszerűen vannak maszkulinabb nők és femininebb férfiak, nem kell kitalálni ehhez egy külön koncepciót, majd számon kérni másokon, hogy ők miért nem csinálnak úgy, ahogy te szeretnéd. Valljuk be, ez egy ovis szint. Megkérhetsz valakit, hogy hívjon téged Biankának, hiába vagy Bálintként számon tartva mindenhol, de nem követelheted, hogy mások x módon bánjanak veled, hogy bevegyenek maguk közé, hogy ugyanazt mondják, amit te.
A homoszexualitással (illetve a biszexualitással és aszexualitással) semmi problémát nem látok. Számomra közel olyan természetes, mint a heteroszexualitás.
Azzal egyetértek, hogy senkit sem kéne támadni, főleg nem fizikailag.

#5 Nem gondoltam, hogy olyantól is érkezik válasz itt, aki jártas ezen a témában. Látom le is szavaztak elég hamar :(
Köszi a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!