Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Mikor lett ilyen népszerű meg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor lett ilyen népszerű meg divat ha valaki biszexuális? Miért büszkélkednek ezzel az emberek?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy nagyon sok fiatal büszke arra hogy biszexuális vagy meleg. Nem tudom ebből hány teszi divatból de kezd nagyon unalmas lenni hogy már mindenhol ez van. Természetesen ha ezt valaki szóvá teszi akkor egyből homofób, nyílván most én is az lettem :D na de tényleg szerintem szánalmas hogy valaki erre büszke és ki is írkálja közösségi oldalakra (gondolok itt most pl a tumblr-re, ott nagy divat)

2018. okt. 23. 15:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
91%

Egy újabb kérdés egy heteró nyavalygásáról aki ahelyett, hogy a saját dolgával foglalkozna olyanokkal foglalkozik kényszeresen akikkel állítólag nem akar.

És hagyjuk már ezt a "nem akarok vele foglalkozni csak az arcomba tolják" dolgot.

Nekem ugyanúgy 500 millió dolgot tolnak az arcomba napi szinten amivel nem akarok foglalkozni, és tudod mit teszek?

Tovább megyek és arra fókuszálok ami valóban érdekel és fontos nekem, ezt javaslom neked is.

Mert amúgy ez a nyavalygás igazából arról szól, hogy nem akarom elfogadni, hogy ők is léteznek és megmutathatják önmagukat, pedig ehhez mindenkinek joga van, end of story.

Persze el nem gondolkodnál ezeken, szal vitatkozni nem fogunk az biztos.

Ez a divatozás meg a legalja, te heteró létedre komolyan meg akarod fejteni ki miért lesz biszex / meleg?

Csak úgy melegeknek írom amúgy, ezek divatozás közhely ezért terjedt el, mert összemossák az öltözködéssel.

Jön egy frusztrált heteró, aki nem mer normálisan felöltözni aztán ha meglát egy másikat aki metroszexuális és mer a társadalmi nomáknak ellentmondóan felöltözni, rögtön rányomja a béllyeget, hogy meleg.

Hisz heteró tuti nem venne fel ezt vagy azt, -gondolja ő.

Közben igazából az, hogy én a farkakat vagy a sunákat szeretem totál nincs összefüggésben az öltözködésemmel, ettől még vehetek fel konzervativ ruhákat. De ugye a heterónak kinéző melegeket ezek a szerencsétlenek soha az életben fel nem ismernék.

2018. okt. 28. 23:38
 32/35 anonim ***** válasza:
88%

"26-os. Na miről szól a pride? :)

Lényegében tök mindegy miről szól, a lényeg az amit kivált az emberekből, és az biztos nem az, hogy majd ettől elfogadjuk a melegeket. Én elfogadom őket a pride nélkül is hidd el, sőt.. inkább csak anélkül :D"

Egyáltalán nem mindegy. Az meg hogy a magadfajta sötét agyúakból mint vált ki, valóban lényegtelen. Olvasgass, már ha nem okoz nehézséget hogy felfogd amit írnak.

Bár inkább bemásolom, mert lusta leszel a linkre kattintani.

"Magyarországon Melegbüszkeség napnak is nevezzük, ami talán kicsit megtévesztő, ezért elöljáróban érdemes leszögezni, hogy

a résztvevők nem a melegségükre büszkék, hanem az egyenlőségre,

amit – legyenek melegek, transzneműek, leszbikusok, queer-személyiségek – kivívnak (vagy kivívhatnak) maguknak, így a felvonulás nemcsak a közvetlenül érintettek rendezvénye, hanem mindenkié. Azt ünnepeljük, hogy egészséges társadalomban mindenki nyíltan vállalhatja az identitátását. A másság nem bűn.

A Pride mint mozgalom

előzményeit a XIX. században kereshetjük, a kriminalizálás elleni első fellépésekkel, amikor még büntetőjogi kategória volt a homoszexualitás (Ajánlott film: a két költőóriás, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló Teljes napfogyatkozás).

A világ első melegszervezetei a második világháború után jeletek meg Amerikában és Nyugat-Európában, ez volt az ún. homofil mozgalom. Elsők között is legelső volt Hollandia, ahol 1946-ban alakult a Kulturális és Szabadidő Központ (Cultuur en Ontspanningscentrum – COC).

A melegjogi mozgalmak a világon mindenütt kézen fogva járnak az emberi jogokért folytatott küzdelemmel.

Az 1960-80 között a nyugati világban lezajlott szexuális forradalom tovább erősítette a szervezeteket, láthatóbbá tette szexuális egyenlőségért harcolókat – követeléseik, céljaik is módosultak, meleg felszabadítási frontnak nevezték magukat.

Érdemes emlékezni rá, hogy a szexuális forradalomnak köszönhetjük többek között a fogamzásgátló-tablettát, a prüdériával való leszámolást (nudizmus, első szexmagazinok) és hogy elfogadottá vált a házasság előtti szex. Mindennek csak egy része a szexuális irányultság elfogadása.

A Stonewall-zavargások

Az 1950-60-as évek Amerikájában bevett gyakorlat volt, hogy a rendőrség kifejezett indok nélkül razziákat tartott klubokban, bárokban, különösen a melegek által kedvelt helyeken. A mai szemmel teljesen jogszerűtlen razziák rendszerint letartóztatásokkal értek véget. New York város Greenwich Village negyedében a Stonewall Inn-ben 1969. június 28-án azonban az ott szórakozók megelégelték a vegzálást és szembefordultak a rendőrökkel.

Másnap - lázadásnak is nevezett - zavargások törtek ki, a Village lakói utcára vonultak, egyenlő jogokat követelve a melegeknek, leszbikusoknak, nyíltan vállalva identitásukat, valamint hogy érjenek véget az ellenük folyó zaklatások.

Ezekre a napokra emlékezve rendezik meg 1970 óta a nagyszabású felvonulásokat a világ számos nagyvárosában."

2018. okt. 29. 00:52
 33/35 A kérdező kommentje:
Na.. a melegek felháborodtak :D tudhattam volna hogy ez lesz
2018. nov. 1. 21:55
 34/35 anonim ***** válasza:
85%
A sötétség ami belőled árad, a heteróknak is felháborító.
2018. nov. 1. 22:05
 35/35 A kérdező kommentje:
Szerintem meg az a sötét aki kiírja egy közösségi oldalra (ami nem ismerkedésre van) hogy ő meleg vagy biszex. Geeec*i.. heterók nem írják ki hogy heterók, aki kiírja hogy meleg vagy biszex az meg vagy nemaz csak úgy tesz, mert szerinte ez divatos, vagy pedig tényleg az és mellette mérhetetlenül ostoba, mert valamiért többre tartja magát emiatt. És én vagyok a sötét :D ja meg homofób.. Ja és felháborodnak a melegek hogy én milyen ember vagyok már meg ú meg á. Amikor leírtam hogy a normális melegekkel semmi bajom. De igen még mindig én vagyok a sötét amikor ti nem tudjátok felfogni hogy mire irányult a kérdésem :D édesf*om
2018. nov. 7. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!