Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Biszex fiúk/lányok! Összejönné...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biszex fiúk/lányok! Összejönnétek egy transz személlyel?

Figyelt kérdés

Most nem azokra gondolok, akik konkrétan nőként, vagy férfiként határozzák meg magukat, hanem non-bináris emberekre. Akik a férfi és női identitás valamilyen "keverékeként" határozzák meg a sajátjukat, vagy valahol a kettő között, vagy mindezeken kívül, egy harmadik nemként, vagy nemtelenként, stb.

Ha amúgy bejönne az adott személy, adnátok neki egy esélyt, elriasztana a dolog, vagy hibbantnak néznétek és leugatnátok, hogy: "csak 2 nem létezik!"?

Légyszíves írjátok le a válaszaitokban a saját nemeteket is, és előre is köszönöm szépen, ha veszed a fáradtságot és írsz valamit.:3

(A negativítással/bántó szavakkal légyszi óvatosan!:( )

2017. ápr. 16. 09:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ha amúgy bejönne az adott személy..."

Ha amúgy bejönne, azaz tetszene, akkor igen, összejönnék vele. Nyilván az érdeklődési kör is számít, mondjuk ha pl. ő szereti az animéket, akkor az pluszpont.

20/F

2017. máj. 29. 00:33
 22/32 anonim ***** válasza:
81%
Nem mostani kérdés, de szemet szúrt. Egy kis fogalomzavar van itt. Aki biszex, az nőkhöz és férfiakhoz vonzódik csak. A transznemű és a non-bináris is két különböző fogalom. Így a kérdésednek semmi értelme.
2017. jún. 5. 01:45
 23/32 anonim ***** válasza:
82%

#22, szerintem meg nincs értelme élesen elkülöníteni a biszexualitást a pánszexualitástól, poliszexualitástól és egyebektől, mert a gyakorlatban nem jellemző (úgy is mondhatnám, hogy életszerűtlen), hogy akinek bejönnek a férfiak és a nők egyaránt, az nemet mondana olyasvalakire, aki férfiból lett nő/nőből lett férfi/nem sorolja magát sehová. Valószínűleg nem is azért jött létre a biszexuális kifejezésünk, hogy azt hangsúlyozza, hogy a szóban forgó illető CSAKIS férfiakhoz és nőkhöz (tehát két nemhez) vonzódik, hanem azért, mert a keletkezésének az idejében nem ismerték a transzszexualitást és társait társadalmi szinten, ergo nem igazán jöhetett szóba, hogy XY nem (cisznemű) férfi vagy nő, hanem valami más.

Mindezt úgy mondom, hogy én is biszexuálisként identifikálom magam, egyrészt azért, mert ez a közérthető, másrészt azért, mert alapvetően tényleg lányokról és fiukról fantáziálok, viszont ettől még el tudom képzelni, hogy egyszer majd megfog olyasvalaki, aki nem tartozik egyik nemhez sem. Szerinted akkor mi vagyok?

Btw, abban már egyetértek, hogy a transzszexualitás nem ugyanaz, mint a non-bináris nem.

2017. jún. 5. 02:17
 24/32 anonim ***** válasza:
86%

Transzneműek nálam határeset

Max akkor ha olyan srácról van szó aki csaj akar lenni vagy olyan csaj aki nem tervezi átoperáltatni magát.

2017. jún. 5. 06:20
 25/32 anonim ***** válasza:
84%

"a gyakorlatban nem jellemző (úgy is mondhatnám, hogy életszerűtlen), hogy akinek bejönnek a férfiak és a nők egyaránt, az nemet mondana olyasvalakire, aki férfiból lett nő/nőből lett férfi/nem sorolja magát sehová"

Transzneműként mondom, hogy de, nagyon is életszerű. Többször is mondták már nekem, hogy "vagy ez, vagy az" kell nekik. Úgy gondolom tehát, hogy a "pánszexuális" szónak igenis van létjogosultsága és más, mint a biszex.

Járnék másik transzneművel is akár, ha az életszemléletünk amúgy hasonló és tetszik.

2017. jún. 5. 11:09
 26/32 A kérdező kommentje:

#22 Azért írtam így a kérdést, mert a pánszexuális, poliszexuális, stb. fogalmakat ritkábban használják magukra az emberek, mint a biszexet. Ugyanakkor szerintem lehetnek olyanok, akik bár biszexként határozzák meg magukat, mégis el tudnak képzelni kapcsolatot olyan személlyel, aki non-bináris. Plusz, nincs külön pánszexualitás kategória, ahol feltehettem volna ezt a kérdést.

Neked és a 23-as válaszolónak igazatok van abban, hogy a non-bináris és a transszexuális/transznemű nem ugyanazt jelenti, de én ilyet nem is írtam. A kérdésemben a transz szó szerepel, amit itt a trans(z)gender rövidítésének szántam. (Bár lehet, ha *-ot teszek utána, akkor egyértelműbb.:$) Trans(z)gender mindenki, aki részben vagy egészben nem képes azonosulni az anyakönyvezett nemével, vagyis a non-bináris nemű emberek is ide tartoznak.

2017. jún. 5. 12:03
 27/32 anonim ***** válasza:
87%

#25, ez a "vagy ez, vagy az" hozzáállás szerintem inkább a korlátolt gondolkodásmódnak tudható be, mint bármi másnak. Bármennyire is javul a közfelfogás a témában, még mindig nem nagyon tudunk mit kezdeni a transzneműséggel és a "nemtelenséggel", még annyira sem, mint a homo- és biszexualitással. (Sejtem, hogy ezért a véleményért kapni fogom majd a savazást.:D)

#23 voltam, lehet, hogy valójában nem biszexként kellene meghatároznom magam, de nem sok értelmét látom a szavakon való lovaglásnak.

2017. jún. 5. 14:47
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Őőő hát ezek a képek amiket linkeltél kérdező...ne haragudj, de nekem ezek a gyakran színes hajú emberek már inkább feltűnési viszketegségben szenvedő zavarodott népeknek tűnnek. Amúgy én biszex vagyok, amit csak mostanában próbálok rendesen elfogadni, és nagyon tetszenek a transz lányok is, akár teljes nemátalakító műtétjük volt, akár megvan még a farkuk (ők a gyengéim) és nem csak dugnék velük, még járnék is, ahogy járnék férfival vagy nővel, de nekem ez már túl sok. Külsőre nem egyszerűen meghökkentőek, mert a transzik is azok, de ők egyből fel is izgattak mikor megláttam ilyen képeket, a "non-binary" emberek viszont szerintem nem vonzóak. Ez olyan infantilis defekt lehet mint mondjuk a cosplay.
2017. júl. 22. 15:29
 29/32 A kérdező kommentje:

#28 Ezt a dolgot a legkevésbé sem lehet a cosplayhez hasonlítani. Ez egy mentális valami, mint a szexualitás, de nem hiszem, hogy "infantilis".

A non-bináris emberek is nagyon sokfélék, szóval nem mind olyanok, mint a linkelt képeken. (Am itt nem is mindenki non-bináris. Pl. Conchita biztos, hogy nem.) A lényeg, hogy vannak nagyon "átlag" kinézetűek is köztük, hiszen ez egy belső érzés és nem feltétlenül függ össze a megjelenéssel, öltözködéssel. Ezért sem vehető egy lapra a cosplay-jel.

Azért köszönöm szépen a válaszod!:)

2017. júl. 22. 18:00
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

Ott kezdődik a baj, ha valaki nem hisz abban, hogy "csak 2 nem létezik". Nem tudnék olyan mellett meglenni, aki nem képes fiú vagy lányként élni.

Biszexként nincsen bajom, ha valaki transgender, amíg jól nézki, (sőt ez még izgat is) de a non-binaryk már az én határaimat is súrolná.

2017. júl. 22. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!