Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Kiket nem lehet beosztani a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiket nem lehet beosztani a kinsey skálára?

Figyelt kérdés
Ahogy elnézem, a skála egy bináris rendszerben gondolkodik. Viszont tudniillik a nem nem egy bináris rendszer. Vannak olyan vonzódások, amik a skálán kívülre esnek, amiket nem is lehet vele értékelni?
2015. nov. 5. 19:21
1 2
 1/15 logs ***** válasza:
100%
bináris? milyen értelemben? ahogy én tudom: 0-6 heterotól homoig, x az aszexuális. persze, nekro/zoo/pedo és egyéb fíliák nincsenek benne
2015. nov. 5. 19:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Bináris azért, mert csak a férfi és a női nemhez való vonzódást figyeli. Aki például nem ismeri a saját nemét, az most 1-es, vagy 6-os lesz?
2015. nov. 5. 19:34
 3/15 logs ***** válasza:
100%
igen, ebből a szempontból hiányos, bár szerintem genderfuckon kívül mindenki meg tudja mondani, hogy mi (akarna lenni)
2015. nov. 5. 19:49
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

elég sok embert

itt van egy lista a parafíliákról

[link]

2015. nov. 5. 20:33
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
attól valakinek van valami parafíliája, lehet hetero,bi vagy meleg orientációjú. pl egy emetofil miért ne lehetne hetero?:D oké h a hányás nemi izgalmat vált ki nála, de attól még valamelyik nemhez jó eséllyel vonzódik. az aszexuálisok kívül esnek pl ezen a skálán
2015. nov. 5. 21:23
 6/15 A kérdező kommentje:

A kinsey skála gondolt az aszexuálisaokra, 0-val jelöli őket.

Amúgy a parafília inkább egy kiegészítés lehetne a skálához. De ott vannak például a kétneműek(ezt fordítottam az angol bigender szóból), akiknek a neme hol női, hol férfi. Ha feltételezzük, hogy a szexualitása viszont fix, akkor a kinsey skálán lévő értéke ingázik.

Vagy a transzszexuálisok miután átoperáltatták magukat, ők azután egyesek lesznek vagy hatosok?

2015. nov. 5. 21:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

attól függ hogy érted azt, hogy hol nő, hol férfi. mire gondolsz? mert különbség van ezek közt is pl

interszexualitás: amikor nem lehet eldönteni külső nemi jegyek alapján a nemet, itt gondolom születésnél azt nézik mi dominál jobban, melyik nemi szervek vannak rendesen kifejlődve, hormonszintet megnézik és az alapján eldől a biológiai neme.

transzexuális: amikor a nemi tudat ellentmond a biológiai nemnek. ez jó kérdés itt fogalmam sincs mi van:D ezen én is sokat gondolkoztam, hogy pl ha az illető férfi testben él női tudattal és férfiakhoz vonzódik, akkor ő most hetero vagy meleg..

transzvesztita: akinek megegyezik a nemi tudata a külső jegyeivel, viszont az ellenkező nem ruháit hordja és külsejét ölti fel. itt szerintem férfi esetén ha férfiakhoz vonzódik, akkor meleg a szexuális orientációja, attól függetlenül, hogy épp nőnek öltözött, a nemi identitása nem változott, szóval nem lesz hetero.

2015. nov. 5. 22:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A 0 nem aszexuális, hanem teljesen hetero, a 6 teljesen homo, a 3 a bi. Transzszexuálisoknál, ha egy férfi nővé operáltatja magát és a férfiakhoz vonzódik, akkor az heteronak számít. Transzvesztitáknál egy ffi aki nőnek öltözik és a férfiakhoz vonzódik, az homoszexuális.

23/F

2015. nov. 6. 07:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom, akkor ennek a skàlànak a tovàbbfejlesztése az epstein skàla, az màr talàn több szempontot vizsgàl. Nézd meg azt is :-)
2015. nov. 6. 12:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Fú tényleg. A skála csak az emberek 98%-át fedi le. Mekkora szar már...

Ilyenkor élnék szívesebben 100 évvel korábban, amikor volt 2, max 3 szexualitás a világon és nem bonyolították túl a dolgokat.

2015. nov. 6. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!