Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiket nem lehet beosztani a kinsey skálára?
A kinsey skála gondolt az aszexuálisaokra, 0-val jelöli őket.
Amúgy a parafília inkább egy kiegészítés lehetne a skálához. De ott vannak például a kétneműek(ezt fordítottam az angol bigender szóból), akiknek a neme hol női, hol férfi. Ha feltételezzük, hogy a szexualitása viszont fix, akkor a kinsey skálán lévő értéke ingázik.
Vagy a transzszexuálisok miután átoperáltatták magukat, ők azután egyesek lesznek vagy hatosok?
attól függ hogy érted azt, hogy hol nő, hol férfi. mire gondolsz? mert különbség van ezek közt is pl
interszexualitás: amikor nem lehet eldönteni külső nemi jegyek alapján a nemet, itt gondolom születésnél azt nézik mi dominál jobban, melyik nemi szervek vannak rendesen kifejlődve, hormonszintet megnézik és az alapján eldől a biológiai neme.
transzexuális: amikor a nemi tudat ellentmond a biológiai nemnek. ez jó kérdés itt fogalmam sincs mi van:D ezen én is sokat gondolkoztam, hogy pl ha az illető férfi testben él női tudattal és férfiakhoz vonzódik, akkor ő most hetero vagy meleg..
transzvesztita: akinek megegyezik a nemi tudata a külső jegyeivel, viszont az ellenkező nem ruháit hordja és külsejét ölti fel. itt szerintem férfi esetén ha férfiakhoz vonzódik, akkor meleg a szexuális orientációja, attól függetlenül, hogy épp nőnek öltözött, a nemi identitása nem változott, szóval nem lesz hetero.
A 0 nem aszexuális, hanem teljesen hetero, a 6 teljesen homo, a 3 a bi. Transzszexuálisoknál, ha egy férfi nővé operáltatja magát és a férfiakhoz vonzódik, akkor az heteronak számít. Transzvesztitáknál egy ffi aki nőnek öltözik és a férfiakhoz vonzódik, az homoszexuális.
23/F
Fú tényleg. A skála csak az emberek 98%-át fedi le. Mekkora szar már...
Ilyenkor élnék szívesebben 100 évvel korábban, amikor volt 2, max 3 szexualitás a világon és nem bonyolították túl a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!