Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Biromantikus lehetek?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biromantikus lehetek?

Figyelt kérdés

Először is én aszexuálisnak tartom magam minden nem irányába. Néhány hónapja kezdem el gondolkodni komolyabban a romantikus irányultságomon, eddig azt hittem, hogy heteroromantikus vagyok (azt azért hozzá tenném, hogy sosem voltam szerelmes de már éreztem plátói és főleg esztétikai vonzalmat de semmi több) azaz egy lánnyal eltudnék képzelni egy közös esküvőt, randizásokat, közös kirándulás, csók, ölelkezés stb. És innentől kezdődik a bibi…😅

De amúgy úgy igazán nem vágyok egy párkapcsolatra ezért kb 2-3 hónapja gondolkodtam el az aromantikus forgalmon és tudtam azonosulni ezzel. Ezért megnéztem egy olyan videót, hogy 6 jel, hogy aromantikus lehetsz című videót és ebben az összes jel igaz volt rám kivéve az amelyik: attól még, hogy aromantikus vagy érezhetsz szexuális vonzalmat. Hát eddigi életemben senki iránt nem éreztem szexuális vonzalmat.

Én az aszexuális felvilágosodásom előtt is szerettem/támogattam az LMBTQ közösséget de amikor megtudtam, hogy miért vagyok más mint a többi ember azaz aszexuális akkor mégjobban elkezdett érdekelni ez az LMBTQ+ közösség, elkezdetem nézni LMBTQ+ filmeket, sorozatokat és mégjobban megértettem ezt a közösséget.

Szóval szeretem az LMBTQ+ közösséget. Kb fél éve láttam egy padon ülni egy valószínűleg meleg fiú párt ( 1 centi nem volt kettőjük között és az egyik srác a másik srác vállára hajtotta a fejét) és jó érzés volt őket látni és, hogy felmerik vállalni magukat.

Nemrég a Balatonon láttam megint valószínűleg meleg fiú párt (legyen x és y. X ült egy felfújható fánkon y a vízben volt és fogta x lábát, y pedig a kettő tenyerével fogta x arcát és egész közel volt a kettőjük feje egymáshoz, mintha egy csókot készítenének elő de mégsem)

Ezt láttán is boldog voltam és büszke rájuk, hogy így felmerik vállalni magukat.

Van egy személyes tapasztalatom is.

Talán kb 6 hónapja elmentünk a Decathlonba és amikor mentünk volna ki a boltból megállított egy srác (kb velem egyidős lehetett) és a boltról kérdezett úgy unblock, mennyire elégedett stb. kérdezte a srác a kérdéseket és én jófejségból (így visszagondolva még azért mert talán szimpatikus volt a srác) mindenre 10 pontot adtam és mondta a srác, hogy jaj nem kell mindenre 10-et adni de ez nem úgy, hogy menjek a kanyámba hanem nagyon kedvesen és (nem tudom hírtelen a pontos megfogalmazást) megilletődve mondta: jaj, nem kell mindenre 10-et adni. Ekkor én rámosolyogtam, ő is rám és ekkor éreztem egy eddig még sosem olyan érezést amit még sosem éreztem egy fiú iránt (remélem lehet érteni😅) (azt hiszem erre mondják azt, hogy érezni lehetett, hogy vibrál a levegő)

Nem ijedtem meg ettől az érzéstől. Ott abban a pillanatban biztonságban éreztem magam.

Elköszöntünk és ennyi volt.

Ez az élmény miatt és az említett kettő LMBTQ pár miatt azt hiszem, hogy talán biromantikus lehetek.

Ha nem lenne ez a kibszott heteronormativitás (aszexuális ként is utálom) akkor ha igazán magamba nézek akkor talán együtt tudnék lenni fiúval romantikusan (még mindig aszexuális vagyok)

Ha a csókra gondolok akkor az big no, de ha egy LMBTQ filmben látok 2 fiút csókolózni azzal nincs bajom.

Azért sem tudom pontosan, hogy tudnék-e egy fiúval együtt lenni mert a Decatlonos srácon kívül még senki sem tetszett és nagyon új ez a biromantikus gondolt számomra.

Szerintetek ez mi lehet?

Egy 20 éves nagyon összezavarodott fiú.

#LMBTQ #Biromantika
2023. júl. 20. 09:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
28%
Az lehet hogy homokos vagy
2023. júl. 20. 09:44
 2/24 anonim ***** válasza:
16%
Egyszerűen nem tudok azonosulni ezzel az aszex dologgal. Mi az, hogy nincs nemi vágy? Nyugodj meg, ez egy teljesen természetellenes és abnormális dolog. Ne is próbáld megmagyarázni, hogy ez normális, mert nem az.
2023. júl. 20. 09:50
 3/24 anonim ***** válasza:
81%

"Mi az, hogy nincs nemi vágy?"

Hát az, hogy nincs. Mi olyan nehezen értelmezhető ezen?

A csók már nem a romantikus, hanem az érzéki vonzalomhoz tartozik. Az aszexualitásnak és az aromantikának sincs sok köze hozzá. Én aszexként érzek érzéki vonzalmat, semmi bajom egy lány megcsókolásával, átölelésével, egyéb testi kapcsolatokkal. Ennyi információból egyébként nehéz eldönteni, de az esély megvan rá hogy biromantikus vagy. De nem feltétlenül kell most rögtön beskatulyáznod magad, éld az életed, és majd egy 10 év múlva többet fogsz látni belőle. Ezek a tudományos fogalmak a hétköznapokban úgysem fognak kelleni, hacsak nem konkrétan erről a témáról akarsz beszélgetni.

2023. júl. 20. 10:11
 4/24 anonim ***** válasza:
84%

"Az lehet hogy homokos vagy"

Már hogy lehetne "homokos", ha tetszenek neki a lányok? Ha valaki ilyen szinten tájékozatlan, ne szóljon hozzá egy kérdéshez, főleg ne írkáljon hozzá világraszóló marhaságokat :D

2023. júl. 20. 10:13
 5/24 anonim ***** válasza:
78%
Ige, lehetsz. Majd az idő eldönti.
2023. júl. 20. 10:25
 6/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell mindig mindent kategóriákba gyömöszölni. Nekem is volt hasonló, mint neked a Decathlonos sráccal. Bennem is sok az aszex és aromantikus vonás. Sokféle az ember. És van, hogy változik.
2023. júl. 20. 10:46
 7/24 A kérdező kommentje:

#1 szövegértés… az elején írtam, hogy együtt tudnék lenni egy lánnyal és amúgy már sikerült közelebb jutnom már néhány lányhoz és megsúgom tetszett a dolog.

#2 ha nem vagy aszexuális akkor persze, hogy nem tudsz azonosulni ezzel, én nyugodt vagyok. Persze, hogy nem normális mert ebben a heterotársadalomban a normális az a heteroszexualitás és a heteroromantika.

#3 #5 köszi a választ

2023. júl. 20. 10:57
 8/24 anonim ***** válasza:
11%

"már sikerült közelebb jutnom már néhány lányhoz és megsúgom tetszett a dolog."

De akkor full aszex sem lehetsz szerintem.

2023. júl. 20. 11:01
 9/24 anonim ***** válasza:
78%
#8 Ne keverd a romantikus és a szexuális vonzalmakat. Közel lehet kerülni érzelmileg egy lányhoz úgy is, hogy nem megdugni akarod, hanem csak átölelni és együtt tölteni vele egy csomó időt. Alapból ha megtetszik egy lány, akkor a kisugárzása tetszik meg, érzelmeket ébreszt benned és nem dugási hajlamot. Teljesen más az, ha meglátsz egy dögös csajt aki "bejön", meg ha összemosolyogsz valakivel és úgy érzed, ezer éve ismeritek egymást. Egy aszexuális csak szexuális vonzalmat nem érez, attól még tetszhet neki bárki...
2023. júl. 20. 11:16
 10/24 A kérdező kommentje:

#8 nem szexuális értelemben jutottam közel hozzájuk.

#9 jól írta, köszi

2023. júl. 20. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!