Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Elmondtam a családnak, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondtam a családnak, hogy biszex vagyok, időt kérnek, hogy èrdemes kezelnem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval a helyzet az, hogy kb 13 éves korom óta tudom, hogy biszex vagyok. Jelenleg 20 éves vagyok még itthon lakok és nagyrészt a szüleimre támaszkodok.

Nem csináltak belőle nagy felhajtàst, azt mondták ők továbbra is szeretnek és az a fontos hogy boldog legyek. De mondták hogy adjak nekik időt, addig ne hozzam fel a témát. Ez volt 3 napja. Ezt teljesen megtudom érteni, nekem se 2 perc volt elfogadnom magam.

Azóta kicsit fura a légkör, nem olyan felszabadult mint általàban. Félreértés ne essèk imádom őket és nagyon örülök hogy nem problémáztak sokat rajta. Csak kicsit szerencsétlenül érzem magam. Nyilván nem fogom felhozni most egy darabig a témàt - de meddig? Hogy tudom oldani az itthoni légkört?

Minden választ köszönök

2023. jún. 8. 19:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
35%
De miért mondtad el? Van barátnőd? Ha igen, akkor oké. De ha nem, akkor miért kellett? Mit vártál? Mert ha azt mondod, hogy itt van xy, nagyon szeretem, kérlek fogadjátok el, akkor nekik is könnyebb. Hiszen látják, hogy valakivel boldog vagy. Így gyakorlatilag a szexuális életedbe avattad be őket, és megértem, hogy nem tudják mit mondjanak. Plusz az, hogy megkértek, hogy ne beszéljetek róla, nekem azt sugallja, hogy ők is érzik, hogy ez most egy közlési kényszer nálad. Hogy sok volt az info, túltoltad esetleg a téma kitárgyalását (nem tudom hogy mondtad el, csak tipp). Lehetnek zavarban is. De gondolj bele, ha te egyik napról a másikra jöttél volna rá, akkor hogy lennél most, 3 nappal utána? Adj neki időt. Ne erőltess semmit. Ha feszültebb a légkör, vonulj vissza kicsit, hogy legyen idejük feldolgozni.
2023. jún. 8. 21:31
 12/13 anonim ***** válasza:
69%

"Bírom az ilyen beszólásokat", hogy a pózt is vajon elmondja-e... Miért, a heterók ecsetelni szokták a szüleinek, hogy "képzeld anyu, a párommal leginkább a misszionárius pózt imádjuk, de időnként jól megbasz hátulról a pasim"??

Egyesek azt nem értik meg, hogy egy biszexet / homoszexuálist emésztheti, hogy titkolnia kell a szülei, rokonai barátai előtt, ezért van olyan közülük, aki fontolgatja, hogy legalább előttük fel fogja vállalni. A titkolózás nyomasztó. Ezt külön el kell magyarázni egyeseknek...?

Mit olyan nehéz ezen megértenie egyeseknek...? Nem feltétlenül kürtölik világgá, hanem csak a szülők, barátok előtt.

2023. jún. 8. 23:41
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem biszexualitást csak akkor érdemes elmondani tágabb környezetnek, amikor párkapcsolatba kezdesz egy azonos neművel. Ha ilyen nem történik, akkor inkább hagyd meg nekik a heteroszexualitásod illúzióját, te pedig éld ki a biszexualitásodat privát módon, csak azokkal megosztva, akik ebben közvetlenül érintettek.

A családod szerintem nem ilyen.

2023. jún. 10. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!