Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » A biszexuális férfiak biztosak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A biszexuális férfiak biztosak a saját nemükben?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha nővel vannak kapcsolatban, akkor ott szexuális értelemben heterók. Ha pedig férfival, akkor ott már szexuálisan lehetnek aktív vagy passziv szerepben is. A passzív szerep az nőies, befogadó. Orientációilag nyilvan biszexek, de amikor egyik nemről a másik nemre létesítenek kapcsolatot (egyszer férfival, majd nővel vannak) akkor ők mikor minek érzik magukat? Egyszer ferfinek (amikor nővel vannak) majd nőnek? (Amikor passzív meleg szerepben vannak.) Segítsetek, mert a ferfi biszexualitas ebben a vonatkozásban nem értem.
2023. márc. 29. 15:12
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
3, 5. bi szemszögből van
2023. márc. 29. 19:25
 12/39 A kérdező kommentje:
10-es igen számomra az. Egy valóban férfias szexualitás után (behatolás egy nőbe mint heteró) egy nőies szexuális helyzetbe lenni (amikor ő a befogadó egy ferfi által) nekem érthetetlen. Mármint hogy mentálisan ha férfivel van mint befogadó akkor nincs benne semmilyen "nőies" érzet? Nekem fura ez a szélsőséges váltás.
2023. márc. 29. 19:46
 13/39 anonim ***** válasza:
88%

Gondolom akkor abban a heteró kapcsolatban, ahol a nő kényezteti análisan a párját, igazából a nő a férfi, a férfi pedig nő. Akkor hogyan lehetnek mentálisan épek, hogy hétfőn az egyik hatol be, kedden meg a másik? Szerinted?

Úgy, hogy nincs olyan, hogy nőies szexualitás. A behatolás önmagában nem tesz férfiassá senkit, és fordítva nővé sem.

2023. márc. 29. 22:02
 14/39 A kérdező kommentje:

13 a nő nem egy farokkal hatol be a heteró férfinek. Plusz nő teszi, nem pedig egy másik férfi.

A befogadás és a behatolás pedig nőies és férfias. Nem hiába mondják hogy a nő a befogadó.

2023. márc. 29. 22:07
 15/39 anonim ***** válasza:
50%

Bocsi kérdező és mindenki, hogy nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak reagálnék én is röviden. Kérdező, nem lehet általánosítani, még a biszexeket se. Ahány ember, annyiféle. Én magam tapasztalatból is ezt érzékelem másokon.

Nyilván saját magam van hozzám a legközelebb, ezért magamról könnyebb nyilatkoznom. Biszex férfi vagyok, én emígy élem meg a biszexuaélitásom, de vannak, akik másképp. Én magam úgy élem meg, hogy ugyebár az orientációm bi, viszont ugye a nemi identitásunkra kérdeztél rá: én uni/passzív vagyok pasival, azaz többnyire passzív, női szerepben szeretek lenni férfival, de belefér, ha én vagyok férfi (aktív) szerepben.

Vágyam szerint amikor pasival vagyok, nőnek érzem magam, férfival élem ki a női oldalam, szexuálisan. Amikor meg nővel vagyok, akkora férfias oldalam élem meg, mivel nők azt hozzák ki belőlem.

De az identitásom női oldalát se úgy élem meg, mint egyes biszexek / melegek, mivel, mondom, ahány ember, annyiféle. Vannak melegek, akik úgy élik meg női identitásukat (már amelyik női identitású), hogy egy macsó, férfias férfire vágynak. Ezt pusztán azért említem meg, mert ehhez képest máshogan élem meg női oldalamat:

én amolyan "leszbikus orientációt" élek meg, ha férfival szexelek, idézőjelben mondva, pedig biológiailag férfi vagyok, biszex férfi. Ez úgy értendő, hogy bár nem vagyok annyira válogatós (uni vagyok, tehát végülsi férfi szerepben is lehetek), leginkább a lányos huszonéves férfiakra gerjedek, és eközben magamat is nőnek élem meg.

Magyarán az IDEÁLIS orientációm az, hogy leszbikus vagyok "pasival", és hetero férfi vagyok, amikor nővel vagyok. Azaz leginkább olyan fiatal férfiakra gerjedek, akikben a nőt látom, úgy, hogy magam is nő vagyok lélekben ilyenkor. De ez csupán az ideális állapotom, amikor férfival vagyok.

Sőt, sok értelmét nem látom ezeknek a kategorizálásoknak, mert annyira egyedi mindenki, sőt, adott személy ízlése, vágya is változhat az idők során! A kategorizálás az én esetemben bonyolultnak hat, viszont a konkrét szeméyl dönti el, milyen vágyat hoz ki belőlem, vagy esetleg mikor milyet. Ha belegondolsz, tehát nicsn pontos megahtározás az esetemre, ha féárfival vagyok, mert hát leszbikus orientáció, miküözben a fárfiakat nem romantikusan szeretem, hanem inkűbb csak a farka érdekel... Értesz. A farka érdekel szinte cska, és leszbikusnak élem meg magam közben lelkileg. Testileg farokorientált vagyok pasival, lelkileg ezköben az ideális eset, ha nőt láthatok a férfiban sé magamban is.

Összességében magamat lelkileg és szexuálisan legalább annyira nőnek élem meg, mint férfinak, a fenti kontextusoktől függően.

2023. márc. 30. 00:55
 16/39 A kérdező kommentje:
15-ös nagyon köszönöm a válaszod. Ezek szerint a kiírásomban szereplő bennem felvetődő kérdések, nem alaptalanok. Valahogy én is így tudom elképzelni a biszex férfiak "váltását" a nemek közt ahogy leírtad. Csak szerintem sokakban nem tudatosul úgy, mint benned. Te ritka tudatos vagy, ehhez gratulálok! Köszönöm szépen a reális, nem elfogult válaszod.
2023. márc. 30. 08:54
 17/39 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom a 15-ös mit szed, de örülök, hogy sikerült olyan választ írnia, amit a kérdező várt, hiszen miután minden más választ elutasított, most végre boldog lehet.

Én egyébként bi pasiként rohadtul nem érzem nőiesnek a "passzív" szerepet. Azért csinálom, mert k.va jó érzés, ha a prosztatámat ingerlik. Ennyi. Lehet, hogy ha valakiben van transz hajlam, az ilyenkor kiélheti, de az ritka lehet. Úgyhogy jó lenne, ha a kérdező nem a 15-ös alapján ítélné meg az összes bi férfit, nem arról van szó, hogy nem vagyunk olyan rohadtul tudatosak.

2023. márc. 30. 11:17
 18/39 anonim ***** válasza:
64%
Vsz. a kérdező és a 15. ugyanaz.
2023. márc. 30. 11:31
 19/39 anonim ***** válasza:
70%

#15 vagyok és nem a kérdező.

Csakhogy szerintem a kérdező kissé félreértett.

Ugyanis én nem bizonytalan vagyok a nemi identitásomban.

Nem arról van szó, hogy "jaj, most férfi vagyok.... jaj, most meg nő vagyok... hogy is van ez?"

Dehogy. Én nem bizonytalan vagyok.

HANEM KETTŐS NEMŰ vagyok lélekben, tehát kettős nemi identitású.

EGYSZERRE vagyok nő és férfi - LÉLEKBEN.

Csak ugye mikor a lelkem női oldalát élem meg jobban, mikor meg a lelkem férfi oldalát, helyzettől függően.

Mikor inkább a feminin oldalam domborodik ki, mikor meg jobban a maszkulin lelki oldalam.

Szerintem ez nem biszex specifikus vonatkozás, hiszen az életben

MINDENKI

ezt éli meg számos vonatkozásban, például amikor egy férfi apaként funkcionál, akkor a lelkivilágából -jó esetben- előtör a gondoskodó, figyelmes énje; amikor a párjával van, akkor meg például a szenvedélyes énje; a munkahelyén, mondjuk a racionális énje (ember válogatja, munkája válogatja), és így tovább.

2023. márc. 30. 11:59
 20/39 anonim ***** válasza:
38%

#15 vagyok még mindig, és még mindig azt mondom, a kérdező félreértett engem, továbbá a

17-es kedves hozzászóló esete lefedi azt, amit a #15 hozzászólásomban írtam, hiszen arról is írtam -rögtön avval kezdtem-, nagyon sokfélék az emberek, így a heterók is sokfélék, a biszexek is sokfélék, stb, tehát NEM LEHET általánosítani, értsd meg, kedves kérdező...

Kérdező, olyasmit feltételezem, mintha azt gondolnád: "a heterók vajon bizonytalanok, hogy amikor Mariskával vannak, olyankor gyengédek, amikor meg a Katival, akkor meg szenvedélsesek, és sok hetero biztos azért ilyen, mert nem biztos abban, hogy ő most szenvedélyes-e, vagy inkább gyengéd".

Ez valahogy nem állja meg a helyét.

Ha persze jól értelmezem a kedves kérdező szavait.

Valaki jobban kihoza a szenvedélyt, valaki meg jobban kihozza a gyengédséget, ugyanazon személyből. Ez a heteróknál is, mega biszexeknél is így van, meg minden "csoport" esetén.

17-estől kiemelmném ezen sorait:

"Én egyébként bi pasiként rohadtul nem érzem nőiesnek a "passzív" szerepet. Azért csinálom, mert k.va jó érzés, ha a prosztatámat ingerlik. Ennyi. Lehet, hogy ha valakiben van transz hajlam, az ilyenkor kiélheti, de az ritka lehet. Úgyhogy jó lenne, ha a kérdező nem a 15-ös alapján ítélné meg az összes bi férfit, nem arról van szó, hogy nem vagyunk olyan rohadtul tudatosak."

Pontosan, sokan sokfélék vagyunk mi biszex pasik is, és szerintem épp úgy léteznek tudatosabbak, mint kevésbé tudatosak.

Az 17-es válaszoló épp úgy lehet tudatos, mint én, csakhogy ő másképp éli meg, amikor mondjuk aláfekszik, vagy leguggol egy férfinak, és ez is teljesen rendben van. Én ilyenkor boldogan nőnek érzem magam, ő meg boldogan -ha jól értem- férfinak érzi magát eközben, és talán egyfajta prosztata masszásként éli meg inkább.

Van biszex, aki a machó pasira gerjed, és van, aki -pl én- meg nem. És sorolhatnám a variációkat. Van, aki machóra gerjed és férfinak érzi magát mellette, és van, aki machóra gerjed és nőnek érzi magát mellette. Van ilyen is, olyan is. Én meg a nőies férfiakra gerjedek jobban, és nőnek érzem magam mellette ("kvázi leszbikusság").

De, kérlek, kedves 17-es, javíts ki, ha félreértettelek volna. :)

2023. márc. 30. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!