Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Ezek után hogyan ne általánosí...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek után hogyan ne általánosítsak? (Kicsit hosszú lesz, bocsánat.)

Figyelt kérdés
Leszbikus nő vagyok. A párom egykor férjezett volt, van 2 kisgyereke. Elvált. Összejött velem, együtt élünk külföldön. A gyerekeit is elfogadtam. Azt mondta, ő soha többet nem akar férfivel lenni, mert undorodik a spermától, és hogy boldog mellettem, mert ő igazán mindig leszbikus volt, de a társadalmi és a családi nyomás miatt férjhez ment, és gyerekeket szült. Egy ideig minden jó volt köztünk, el is jegyeztem. Aztán kiderült, hogy összeismerkedett egy nős, biszex férfivel, akivel ha lehetőségük van rá, hármasban szexelnek. A nős biszex férfi, annak a szeretője, aki szintén biszexuális, és a barátnőm. Barátnőm azt mondta, engem szeret, velem akar maradni, de rájött, hogy neki időnként kell férfival is a szex. Rólam tudja, hogy full leszbikus vagyok, tehát semmilyen szexuális tevékenységben nem fogok részt venni ami egy férfihez kapcsolódik, azaz részemről a hármas szex kizárt, és amúgy is a monogámiát vallom. Elkezdett engem hibáztatni, hogy nem vagyok toleráns, pedig egy lmbtq embertől a megertés, tolerancia a minimum. Majd sírni kezdett, hogy nem tehet róla hogy biszexuális, nem tehet a vágyairól, ahogy az a nős, biszex férfi sem, aki biszex szeretőket tart a neje mellett. Le voltam döbbenve, hogy megcsalt, becsapott,és még engem hibáztat, és önsajnáltat, és a biszexuálisokat foggal-körömmel védi. Szakítottam vele, pedig nagyon szerettem őt is, és a gyerekeit is. Még mindig magam alatt vagyok, de ahogy védte a biszexuálisokat, ahogy felmentette saját magát is, hogy nem tehet arról hogy biszex, emiatt sajnos azóta kialakult bennem a biszexek felé egyféle undor, és emberileg elitélem őket. Hogyan tudnám megváltoztatni magamban azt, hogy ne legyek ezek után előitéletes a biszex emberek felé?
2022. okt. 23. 12:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

#9 hagyd, ő már eldöntötte, hogy mind hülye, aki bi, csak a frusztrációját jött ide kiírni. Az előző kérdésénél se hallott meg semmilyen hozzászólást, ami nem az ő véleményét osztotta. Nem is baj, ha nem kezd bikkel. A legjobb az lenne, ha mindenki mást is békén hagyna, nem való neki kapcsolat. Tipikus incel hozzáállás leszbikus kiadása.

Abban sem vagyok biztos, hogy van bármi valós alapja a sztorijának, mert legutóbb is kiírta ugyanezt a kérdést, aztán hirtelen felbukkant az állítólagos barátnője, aki kiírta mindezt a saját szemszögéből (nyilván a csúnya,rossz bi sztereotípiát erősítve). Micsoda véletlen!

2022. okt. 23. 18:09
 12/18 anonim ***** válasza:
21%
Lehet tagadni hogy rosszak a biszexek, de nem véletlenül van nekik a legrosszabb hírük
2022. okt. 23. 18:17
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Nem az a legnagyobb baj, hogy a partnered biszex, hanem a megcsalás. Nem tudom mennyire zavarna téged, ha egy leszbikus nővel jössz össze, és ő csal meg egy másik nővel? Ez ugyanaz a megcsalás, mint amit a barátnőd csinált. A megcsalás az megcsalás, mindegy, hogy hetero, biszex, vagy meleg/leszbikus az, aki megcsalja a másikat.

Most elítéled a biszexeket, mert a párod egy biszex párral megcsalt téged. Nehéz eldönteni, hogy téged mi zavar jobban. Az, hogy a párod biszex, vagy az, hogy megcsalt? Az, hogy te egy veled történt esetből kiindulva általánosítasz, és elítéled a biszexeket, ugyanolyan jellemhiba, mint az, hogy valaki megcsalja a párját.

2022. okt. 25. 00:49
 14/18 A kérdező kommentje:
A megcsalás az szerintem tudatos döntés, nem pedig jellemhiba! Ez nem hiba,hanem tudatos döntés!
2022. okt. 25. 12:40
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

De, jellemhiba az, ha valaki előbbrevalónak tekinti a saját kívánságait a hűségnél, és nem képes lemondani róla, ha alkalma adódik rá. Mindenki kíván meg másokat időnként, és jellemtelen az az ember, aki nem képes ilyenkor erős maradni.

Jellemhiba az is, ha általánosítunk, és a saját frusztrációnkat másokon vezetjük le, olyanokon, akik nem is ártottak nekünk. Jellemhiba elítélni valakit a bőrszíne alapján pl, nem így látod? Vagy esetleg rasszista is vagy?

2022. okt. 25. 14:42
 16/18 A kérdező kommentje:
A megcsalás számomra is döntés kérdése. Én pedig eddig nem voltam előítéletes a biszexekkel, de ezek után az lettem. Mindegyikük az, és mindegyikük csalta még egymást is. Nyilván elvileg ez független a biszexségtől, valójában meg mégsem.
2022. okt. 25. 15:06
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

Biszex férfi vagyok, 23-ik éve párkapcsolatban egy nővel. És igen, hiányzik, hogy egy másik férfivel legyek együtt. De van párom, akivel szeretjük egymást. Nekem így szóba se jön, hogy elinduljak pasizni. Marad, hogy gondolatban élem ki a vágyaimat.

És hidd el, nagyon sok biszex nő és férfi él párkapcsolatban úgy, hogy hűséges a párjához, és csak gondolatban kalandozik. Az, hogy te egy jellemtelen biszex nővel jöttél össze, nem ad okot arra, hogy általánosíts, és az összes biszexet megbélyegezd.

#13 vagyok

2022. okt. 26. 08:09
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen egyértelmű, hogy eltévesztetted a házszámot. Itt a megcsalás a probléma, nem az, hogy kivel csaltak meg.
2022. okt. 26. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!