Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikus, biszex lányok ti a majd a gyereketeket melegnek fogjátok nevelni?
Általában a heterok azok akik megpróbálják heteróvá nevelni a gyereket, de ez nem nevelés vagy döntés kérdése.
Engem is megpróbáltak heteronak nevelni, hát nem lettem az, csak szenvedtem.
Én semmit nem fogok ráerőltetni, ha hetero lesz, ha meleg, ha biszex, ugyanúgy fogom szeretni, el fogom fogadni.
Mindegy hogy fiú vagy lány párja lesz, csak rendes legyen és tegye boldoggá.
Egy biztos, hogy homofób nem lesz, mert az elfogadásra megtanítom.
De ha a nem lehet homofób már rá erőltetsz valamit. Azt is neki kell eldöntenie kit szeret és kit nem.
Ne korlátozd a gyerekeidet mert te se szeretted mikor befolyásoltak.
Ha egy leszbikus ellenes lesz akkor azt is fogadd el
Az, hogy leszbikus, hetero, vagy "leszbikus ellenes", három különböző dolog.
A szexualitás, amire rákérdeztél, annyit jelent, hogy ő melyik nem(ek)hez vonzódik, milyen nemű emberrel élne párkapcsolatban. A hetero és a leszbikus ide tartoznak (a többi más szexualitással együtt).
A homofóbia inkább világnézet. A homofób vagy "leszbikus ellenes" ember lenézi, hátrányban részesíti, nem kezeli egyenértékű emberként az adott szexualitással rendelkező személyt.
Azt nem fogom elfogadni, ha a gyermekem leköpi az utcán a "b*zikat", mert ez erkölcsileg nincs rendben, és a homofóbia nem veleszületett tulajdonság. Viszont, ha meleg, bi, hetero, pán, vagy bármi szexualitása lesz, ugyanúgy el fogom fogadni és szeretni.
Kérdező: Az hogy melyik nemhez vonzódjon valaki, nem a neveltetésen múlik.
Az hogy valaki homofób vagy nem, az már nevelés kérdése. És én nem fogom azt belenevelni hogy gyűlöljön, bántson és elítéljen másokat, csak mert valaki a saját neméhez (is) vonzódik.
Meg azt írod hogy “nem szerettem” amikor befolyásoltak. Nem az hogy “nem szerettem” hanem konkrétan megkeserítette az életem, és depressziós voltam amiért a szüleim nem fogadtak el annak ami vagyok.
Nem én kértem ezt, és nem tudok változtatni rajta.
Attól viszont nem lesz depressziós a gyerekem, ha elmagyarázom neki hogy ne a szexualitásuk alapján ítélje meg az embereket.
Azért azt valljuk be, hogy ez konkrétan lehetetlen. :)
Mit jelent az, hogy "melegnek neveli fel"? Mit csinál?
És hogyan von el tőle minden olyan médiát, amiben heteroszexualitás jelenik meg? Illetve ovi-suli és utca? Ott se lát heterókat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!