Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Mit tennél a 16 éves lányoddal...

Mit tennél a 16 éves lányoddal ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A lányom 16 éves,már 1 éve együtt vannak a barátjával,aki szintén 16 éves. Gyermek koruk óta ismerik egymást (egy napon születtek és egy helyre jártak oviba,suliba és most középsuliba is). A lányom múlt héten megkért,hogy üljek le vele beszélgetni és felhozta a témát,hogy mit szólnék hozzá,ha le szeretnének feküdni. Valójában köpni-nyelni nem tudtam,hiszen nem rég még homokozóba járt. Azt válaszoltam,hogy még ráérnek vele,de ha arra kerül a sor,mindenben támogatom őket. Nem vagyok tapasztalt gyermek nevelés téren.Kérlek segítsetek,hogy mi lenne a legjobb.Beszéljek a fiú édesanyjával is vagy csak egyszerűen vegyek nekik óvszert?Előre is köszönöm a segítséget.Üdv: egy kétségbe esett édesanya.
2010. máj. 17. 17:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

én nagyon örülnék hogy leül velem a lányom egy ilyen kényes témában beszélgetni.. én egyszeűen nem tudom elkezdeni anyával. :S

semmiképp ne beszélj a fiú szüleivel!! minek ???

csak nekik lenne kellemetlen.

max annyit mondj a fiúnak h :"nagyon vigyázzatok, és szurkolok hogy jól sikerüljön" :DDD

az óvszerre meg csak adj pénzt ;)

2010. máj. 17. 17:36
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Jajah, 17:12-es nagyon jól csinálta. 16 évesen már nem olyan kislány:) És nagyon örülhetsz, hogy ezt megosztotta veled. Ez azt jelenti, hogy nem egy felelőtlen kis buta libát neveltél:)
2010. máj. 17. 17:36
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem kell túlkomplikálni ennyire a dolgot, esetleg el lehet vinni a lányt nőgyógyászhoz, gyógyszert íratni, vagy egyszerűen csak pénzt adni nekik óvszerre, nem gondolom, hogy ezt a szülőknek kéne megbeszélni, mégiscsak magánügy, hogy mit csinálnak a szobájukban, nem kell az egész világ tudomására hozni, örülj neki, hogy a lányod ilyen nyíltan elmondta neked.
2010. máj. 17. 17:46
 14/25 anonim ***** válasza:
örülj
2010. máj. 17. 17:51
 15/25 anonim válasza:
100%

nem olvastam végig minden kommentet de én is hozzá szólnék és KÉREM OLVASSA EL!

Én 19 éves srác vagyok 13 évesen vesztettem el a szüzességem. szüleimmel sosem tudtam erről beszélni és nem is védekeztem rendesen ennyi idősen. hála Istennek nem lett semmi baj és nem is éltem utána nemi életet de 16 éves koromtól már aktívan volt nekem is. a jelenlegi barátnőm 19 éves már több mint 1 éve együtt vagyunk és nagyon irigylem az Ő kapcsolatát az édesanyjával. Ő mindent megtudott vele beszélni és együtt mentek el vásárolni óvszert. én azt mondom ha nem is adja a kezébe az óvszert akkor legalább csempéssze az asztalára vagy hasonló. Legfontosabb h megmaradjon ez a kapcsolat önök között és tegye össze a 2 kezét hogy leült a lánya Önnel és megbeszélte ezt. a kapcsolat fenntartás azért is fontos mert ha már nagyon elegük lesz az óvszerből (ami sajnos hamar meg fog történni) akkor fontos hogy elkísérje a dokihoz tabiért. kívánom h továbbra is jó anya-lánya kapcsolata legyen :D

2010. máj. 17. 18:14
 16/25 anonim válasza:
100%
ja és még annyi h a sráccal erről semmiféleképpen ne beszéljen, a szüleivel meg VÉGKÉPP NE! azzal nagyon beletudna rontani.
2010. máj. 17. 18:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

hát én csak a saját tapasztalatomat mondhatom el... 15évesen hasonló helyzetben voltam, akkor ismertem meg egy fiút, akivel egy év járás után feküdtünk le. Anyukám támogatta a kapcsolatunkat, sokat járt hozzánk a srác és én is hozzá.

Majdnem mindent meg tudtam beszélni vele, de szexről szinte soha nem lehetett beszélni, mert kiakadt és csak mondogatta, hogy túl fiatal vagyok, nem jó dolog. Elég kőkori a felfogása ilyen téren, soha nem egyezett volna bele, ezért megtettük titokban. Eredmény: kilyukadt óvszer+esemény utáni tabletta, persze teljes titokban.

Azóta kiderült, lett is egy nagy veszekedés belőle, anyukám kijelentette, hogy többet soha nem bízik meg bennem és hogy szégyent hoztam az egész családra azzal, hogy lefeküdtem a barátommal.

Ha nekem lányom lenne, úgy csinálnám, hogy mindent megbeszélhessen velem. A legtöbb gyereknek amit tiltanak, azt még lelkesebben megteszi... szerintem a lányod biztonsága neked is fontosabb az előítéleteknél.

Örülj, hogy a lányodnak ilyen barátja van, akivel gyerekkoruk óta ismerik egymást és hogy egymásba szerettek, de mostmár hagyd a lányodat a saját útját járni. Ne befolyásold, de mondj el neki mindent, adj tanácsot, hogy mit csináljon és mit ne, hallgasd meg, ha beszélni akar veled... segíts neki, de ne akard irányítani. Nem gyerek már és lassan saját élete lesz. Ijesztő belegondolni, de a gyerekek hamar felnőnek:)

2010. máj. 17. 18:17
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó Napot!!Én az ön helyében ezzel kezdweném a lányával való elbeszélgetést:

"-Ha te kb ennyi idős lennél, mint én, és lenne egy 16 éves lányod, ugyanezzel a "dologgal" hozzád fordulva, te mit tennél?"

A válaszából tudni fogja, hogy a lánya mit szeretne... hogy Ön mit tegyen.

Ha most ellenkezik, akkor azzal szerintem azt éri el, hogy a lánya megutálja, és ha meg akarja tenni úgyis megteszi...inkább tudjon róla.

Fontos, hogy éreztesse a lányával, hogy számíthat önre, szerintem CSAK akkor vonja be a fiú szüleit, ha nagyon jó a kapcsolatuk(mármint Önnek a szülőkkel), és megbízik bennük, nem muszáj ott tudni a lányának,ill. a fiúnak hogy önök bezséltek erről egymás közt...

Jah és még valami: Ha netán valami rosszul sülne el... bármi is legyen az, pl a fiú elhagyja valami oknál fogva, vagy a lány csalódik a fiúban.... lérem NE legyen az, hogy "Én megmondtam, hogy baj lesz belőle, így megmondtam, úgy megmondtam, én ezt nagyon elleneztem, kellett neked....."

Mert ez ilyenkor a legrosszabb amit egy szülő tehet, inkább álljon a lánya mellé, így még jobb lesz a kapcsolatuk :-).

U.I: Tényleg nem kívánom ezt, csak ha bekövetkezne ilyesmi, sok szülő kicsit elveszti a fejét, és ilyeneket vág a gyerekéhez.... ami a gyereknek nagyon nem esik jól!

Remélem tudtam segíteni.

üdv: egy 17 éves srác

2010. máj. 17. 18:25
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

17:12-es válaszoló... hát csak csodálni lehet, hogy vannak ilyen szülők:) a lányod szerencsés, a kapcsolatotok irigylésre méltó, azt kívánom, bárcsak az én anyukám is ilyen lenne és bárcsak vele is meg tudnám beszélni az ilyesmit. Egyik legnagyobb álmom az, hogy ne kelljen hazudnom, amikor hétvégén este néha a barátomnál alszom és ne kelljen sokszor becsapnom anyut. Sajnos ő (bár tudom, hogy szíve mélyén jót akar nekem) nem tudja elfogadni, hogy a lánya lehet szerelmes, élhet kapcsolatban, sőt, még le is feküdhet a barátjával.

Minden anyukának üzenem: próbáljátok megérteni a gyerekeiteket.

17/L

2010. máj. 17. 18:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

én 17 éves leszek és nem régen veszítettem el a szüzességem.Konkrétan fél éve.Én nem beszéltem meg az anyukámmal és a barátom sem a szüleivel.Én úgy gondolom,hogyha ezt megbeszélnéd a sráccal és a szülőkkel az olyan kb. elrendezett házasság fieling lenne.Nem kicsik már szeretik egymást.Sztem csak annyit mondj a lányodnak,h 2 napig nem leszünk itthon apáddal és nyugodtan hívd át a petit,pisit,mátét(nem tudom a nevét...)jah és h védekezni ne felejtsetek el.Meg süss nekik vmi sütit és tedd ki a konyhába.Mondjuk én sztem ezt úgy csinálnám,h egy pénteki napon mire a gyerek hazaér mindezt megcsinálnám,s leírnám levélbe és az asztalon hagynám.És vasárnap hazajönnék.

De te tudod.

2010. máj. 17. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!