Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Mit tennél a 16 éves lányoddal...

Mit tennél a 16 éves lányoddal ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A lányom 16 éves,már 1 éve együtt vannak a barátjával,aki szintén 16 éves. Gyermek koruk óta ismerik egymást (egy napon születtek és egy helyre jártak oviba,suliba és most középsuliba is). A lányom múlt héten megkért,hogy üljek le vele beszélgetni és felhozta a témát,hogy mit szólnék hozzá,ha le szeretnének feküdni. Valójában köpni-nyelni nem tudtam,hiszen nem rég még homokozóba járt. Azt válaszoltam,hogy még ráérnek vele,de ha arra kerül a sor,mindenben támogatom őket. Nem vagyok tapasztalt gyermek nevelés téren.Kérlek segítsetek,hogy mi lenne a legjobb.Beszéljek a fiú édesanyjával is vagy csak egyszerűen vegyek nekik óvszert?Előre is köszönöm a segítséget.Üdv: egy kétségbe esett édesanya.
2010. máj. 17. 17:01
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
98%
Én a maga helyében megbeszélném a fiúval is, hogy valóban akarja e ő is, illetve megkérdezném, hogy elmondta e a szüleinek az igényét, és ha nem, szeretné e hogy inkább maga mondja meg neki.
2010. máj. 17. 17:03
 2/25 anonim válasza:
100%
Csókolom.:) Hát én a maga helyében nagyon örülnék...:) Elsősorban,mert leült a lánya magával megbeszélni a dolgokat és nem egyből belerohant...és hogy nem azzal állított maga elé,hogy anya segíts terhes vagyok...Sok lány mostanában így van ezzel:) Szerintem meg lehet beszélni a fúval,úgy hogy a lányod is ott van:) Kérdezgetni lehet,hogy szülei a fiúnak tudják e meg ilyesmi,menni fog ez,szurkolok:) Még csak egy 14 éves lány tanácsa...
2010. máj. 17. 17:06
 3/25 anonim válasza:
100%
Mit kell megbeszélni a fiúval vagy szüleivel? Ha akarják úgy is megteszik. Inkább a biztonság lenne szerintem a legfontosabb beszédtéma a lányoddal.
2010. máj. 17. 17:08
 4/25 anonim ***** válasza:
76%
Hát nekem ott menne el a kedvem tőle hogy az anyja megkérdezné h van e kedvem hozzá. :):D Elintézik ők azt szerintem, nem kell túl komplikálni hölgyeim, elveszti a varázsát, gumira is elég pénzt adni.
2010. máj. 17. 17:09
 5/25 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sem kéne ezt megbeszélni a fiúnak a szüleivel, meg vele se. Ez inkább rájuk tartozik és az óvszert is megtudják venni maguknak. :)
2010. máj. 17. 17:10
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly voltam ebben a szituban. Szerencsére a lányommal van olyan jó a kapcsolatunk, hogy le tudtunk ülni megbeszélni. Úgy látom nálatok is ez a helyzet. Én is meglepődtem a kérdésen, sőt, gondolkodási időt kértem. Szerintem túl fiatal volt még. De átgondoltam: ha nem engedem, akkor is lehet, hogy megteszi dacból, vagy mert tényleg szereti a fiút,stb. Nem szerettem volna, ha a tudtom nélkül fekszik le valakivel egy játszótéri padon, vagy egy haver kocsijának hátsó ülésén...talán nem megfelelően védekezve. Ezért megbeszéltük a dolgot. Elkísértem nőgyógyászhoz, aki tanácsokat adott a védekezéssel kapcsolatban. Beszélgettünk a higiéniáról, ehhez is tanácsokat adtam. Aztán elmentem otthonról. Két órát bolyongtam a Tescoban, a biztonsági őr már figyelt ;) De így legalább tudtam, hogy jó helyen vannak, nem kell aggódniuk, hogy rájuk nyit valaki, meg tudnak fürödni, stb. Azóta is együtt van azzal a fiúval, nagyon szeretik egymást. Én meg nyugodt vagyok...
2010. máj. 17. 17:12
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék majd ha a lányom 16évesen leülne velem ezt a dolgot megbeszélni. Hisz ez azt jelenti az önök kapcsolata jó.A fiús dolgot viszont meg hagynám a szüleinek.
2010. máj. 17. 17:13
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam hasonló helyzetben.Nagyon örülj,hogy leült Veled megbeszélni.Én nem a fiúval beszélnék,hanem a lányommal,hogy hogyan gondolja a védekezést.Óvszert mindenképpen vennék és a kezébe nyomnám,hogy szólj,ha elfogyott.Vagy ha egyedül is megveszi,akkor pénzt kell rá adni.De ez csak egy ideig megoldás,tehát előbb-utóbb nőgyógyászat és tabletta.Ha tiltod,akkor is meg fogják tenni,eljött az ideje.Csak akkor hazudozni fog.Támogasd,hogy máskor is bizalmas legyen Veled.

Igen,sajnos hamarabb felnőnek,mint gondolnánk,de tudomásul kell venni,és nem élheted helyette az életét,de segíthetsz.

2010. máj. 17. 17:13
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Örülj, hogy ilyen őszinte veled a lányod, és ennyire bizalmas. Miért nem vagy tapasztalt a gyereknevelés terén? 16 évig nevelted, megbízik benned, számít neki a véleményed! Ez bizonyítja, hogy jól is nevelted. Tény, hogy az első gondolat az, hogy most volt baba, de be kell látnod, hogy felnőtt. 16 évesen nem meglepő, ha vágyik az együttlétre. Én is átéltem, mindkét lányommal. Én csak annyit kérdeztem, hogy valóban, tiszta szívedből akarod? Minden porcikáddal vágysz az együttlétre, szerelemből és nem kíváncsiságból? A szeméből fogod tudni a választ. Nagyon vagány kis lányod van, akinek helyén van az esze. Légy büszke rá, és bízd rájuk a döntést, hogy mikor teszik meg. Éreztesd, hogy számíthatnak rád, ne csak a lányoddal, a barátjával is. De vigyázz, túl ne lihegd. Gondolom minkettő felvilágosult, így nem kell idő előtt unokára számítanod. És fel a fejjel: jó anya vagy!!!
2010. máj. 17. 17:16
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Tégy úgy, ahogy a 17:12-es válaszoló.
2010. máj. 17. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!